Castrol 5w30 или 10w60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Re: Castrol 5w30 или 10w60

Мнение от bmw545i » 14 Ное 2013, 15:51

Trixster написа:Защо е нужен този спор ?
Търговията е нещо което някой хора умеят, а други не. Договарянето на условия е нещо което понякога няма логика и не еднакво за всички!

Не ти разбирам налагането на мнението. Ако искаш може да купуваш онлайн, но не и да налагаш мнението си с:
bmw545i написа:Колеги, моля да ревизирате вижданията си, съобразно неуспоримата логика, изложена горе...

Както може да си купиш една бира за 1лв от магазина, така може да вземеш същата и за 2.70лв онлайн! ;)

Аз не споря а общувам. Съгласен съм за бирата, но съм съгласен да поръчам бира а да получа лимонада! :yes:

Това е целта на разговора. А не търговските практики. Моята сфера на занимание е съвсем различна. Който се чувства засегнат да не участва в дискусията.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 14 Ное 2013, 15:51

Online търговията е много хубаво нещо но както с повечето неща българина е изостанал с технологиите и не иска да ексмериментира с нови неща.
Няма как да убедиш някой колко е хубаво дадено нещо без възможноста той сам да пробва.
П.П.Ако си мисля за същото "момче" :mhihi: маслото идва от Мюнхен и си е оригинално на 100% пък нека всеки реши от къде да пазарува ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 14 Ное 2013, 15:57

bmw545i написа:
iceblast написа:Реално сметката излиза една идея повече с маслото, което ти показа. Да речем от там като крайни клиенти ние го взимаме на към 85лв. и имаме 5 евро дсотавка, което е 95лв. Човек, който внася първо е довогорил отстъпки, а след това, като му е потръгнал бизнеса е получил и такива за големи количества, наприер е станал златен партньор :mhihi: и така той взима евтино стоката и решава, че няма да ламти за голям марж и слага по-нормален и иска да печели от брой продажби. Реалната себестойност на продукта най-вероятно не е много висока, но по-добре да не знаме, че лошо ще ни стане :mhihi:

Както Адо е тръгнал да пробва други масла, ако е доволен ще сподели какво и от къде го е купил, така и всеки друг колега доволен от дадено масло и продавач ще е хубаво да го споделя, като разбира се се поменават някакви факти относно качеството на маслото (работа на двигател, харч и т.н.), макар и някой от тях да са субективни.

Как да започна? Платформите за онлайн търговия, не само с масло, но и с други стоки се основават на максимално ограничаване на разходите, за да може да се постигне възможно най- добра цена. Като цяло бизнесът се върти около голям оборот с малка надценка.

Тези фирми обслужват пазар над 100 млн. клиенти и вероятно превъртат 100 -ци тонове масло. Вие с колегата ме убеждавате, че "момчето", което се мъчи да продава стока на население, колкото предградие на Берлин е в състояние да ми предложи по-добра цена?!?

Колеги, моля да ревизирате вижданията си, съобразно неуспоримата логика, изложена горе... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Прав си за бизнес модела, но ако тази фирма, която споменаваш има само онлайн магазин смятам, че трябва просто да приключим обсъждането :mhihi:

Аз съм сигурен, че не е така и че имат и магазин на "витошка", в който цената е 1/1 с тази в онлайн магазинат им.

Относно момчето и фирмата, която обслужва милиони клиенти...тази логика просто не е правилна, тъй като момчето взима от дори по-голяма фирма от тази, която спрягаме и тъй като взима на едро (дилърски цени) може да си позволи тук да продава с по-ниска надценка и ето така ти дава по-ниска цена от производителя.

Просто си дал за пример някакво масло от среден клас и го сравняваш с Castrol и Motul. Т.е. ако речем, че твоето масло влиза в България с крайно клиентска цена 90лв. (каквато е и в онлайн магазина), то човекът който го продава го взима за 70лв. (например) и след това определя с какъв марж ще работи той. Тук сравнението е 90лв крайно клиентска срещу 150лв крайно клиентска, като тук взимаме факта, че имаме допълнителна надценка за бранда.

Просто бъркаш два различни канала за разпространение, директен към клинта B2C и чрез дистрибутор B2B. T.e. за мен лично неуспоримата логика куца.

П.С. Марти, момчето е същото най-вероятно и понеже го познавам и колкото и странно да звучи за българин, той прави бизнес по европейски. Цени качеството, и прави оборот от продажби, а не от високи цени и смятам че се разви наистина много за последните 3 години и най-важното дори когато праща на познати и хора, с които е работил доста време по Еконт има ИСТИНСКИ ФИСКАЛЕН БОН, което на мен ми се случва много рядко, еле пък когато става въпрос за такива междуфорумски взаимоотношения.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 14 Ное 2013, 16:19

iceblast написа:
bmw545i написа:
iceblast написа:Реално сметката излиза една идея повече с маслото, което ти показа. Да речем от там като крайни клиенти ние го взимаме на към 85лв. и имаме 5 евро дсотавка, което е 95лв. Човек, който внася първо е довогорил отстъпки, а след това, като му е потръгнал бизнеса е получил и такива за големи количества, наприер е станал златен партньор :mhihi: и така той взима евтино стоката и решава, че няма да ламти за голям марж и слага по-нормален и иска да печели от брой продажби. Реалната себестойност на продукта най-вероятно не е много висока, но по-добре да не знаме, че лошо ще ни стане :mhihi:

Както Адо е тръгнал да пробва други масла, ако е доволен ще сподели какво и от къде го е купил, така и всеки друг колега доволен от дадено масло и продавач ще е хубаво да го споделя, като разбира се се поменават някакви факти относно качеството на маслото (работа на двигател, харч и т.н.), макар и някой от тях да са субективни.

Как да започна? Платформите за онлайн търговия, не само с масло, но и с други стоки се основават на максимално ограничаване на разходите, за да може да се постигне възможно най- добра цена. Като цяло бизнесът се върти около голям оборот с малка надценка.

Тези фирми обслужват пазар над 100 млн. клиенти и вероятно превъртат 100 -ци тонове масло. Вие с колегата ме убеждавате, че "момчето", което се мъчи да продава стока на население, колкото предградие на Берлин е в състояние да ми предложи по-добра цена?!?

Колеги, моля да ревизирате вижданията си, съобразно неуспоримата логика, изложена горе... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Прав си за бизнес модела, но ако тази фирма, която споменаваш има само онлайн магазин смятам, че трябва просто да приключим обсъждането :mhihi:

Аз съм сигурен, че не е така и че имат и магазин на "витошка", в който цената е 1/1 с тази в онлайн магазинат им.

Относно момчето и фирмата, която обслужва милиони клиенти...тази логика просто не е правилна, тъй като момчето взима от дори по-голяма фирма от тази, която спрягаме и тъй като взима на едро (дилърски цени) може да си позволи тук да продава с по-ниска надценка и ето така ти дава по-ниска цена от производителя.

Просто си дал за пример някакво масло от среден клас и го сравняваш с Castrol и Motul. Т.е. ако речем, че твоето масло влиза в България с крайно клиентска цена 90лв. (каквато е и в онлайн магазина), то човекът който го продава го взима за 70лв. (например) и след това определя с какъв марж ще работи той. Тук сравнението е 90лв крайно клиентска срещу 150лв крайно клиентска, като тук взимаме факта, че имаме допълнителна надценка за бранда.

Просто бъркаш два различни канала за разпространение, директен към клинта B2C и чрез дистрибутор B2B. T.e. за мен лично неуспоримата логика куца.

П.С. Марти, момчето е същото най-вероятно и понеже го познавам и колкото и странно да звучи за българин, той прави бизнес по европейски. Цени качеството, и прави оборот от продажби, а не от високи цени и смятам че се разви наистина много за последните 3 години и най-важното дори когато праща на познати и хора, с които е работил доста време по Еконт има ИСТИНСКИ ФИСКАЛЕН БОН, което на мен ми се случва много рядко, еле пък когато става въпрос за такива междуфорумски взаимоотношения.

Нещо се раминаваме в мислите. За да стане по-ясно ще дам друг пример. В ebay.de в момента зимните гуми са по-евтини от където и да е в България.

Това означава само едно - Най-големите фирми в България, които предлагат гуми не са в състояние да получат от производителя по-добра цена от фирмата, която предлага същите гуми в ebay, защото германската фирма купува значително по-голямо количество.

Защо тогава и с гумите не се получава така - някой в България да си намали печалбата, като при маслата и да ги пусне на конкурентни цени? Или някое "момче" да ги внесе от Мюнхен по-тънко??

Защото гуми менте не се произвеждат!!!

Абе, както казваше един колега във форума, масло има ама свършиха бутилките... :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 14 Ное 2013, 16:28

Хахахаха ти си мислиш, че не се произвеждат :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 14 Ное 2013, 16:32

adovet написа:Хахахаха ти си мислиш, че не се произвеждат :clap:

Едва ли някой споделя твоето мнение. Ще се радваме да посочиш накой завод за менте гуми. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 14 Ное 2013, 16:35

bmw545i написа:...

Пепи (Trixter) го каза това.

Аз също не съм търговец, но понякога взимам по-добри цени за някой продукти от търговец :arrow: Т.е. нещата не са черни и бели и "момчето" (без да знам как точно и какви цени си договаря) може би познава някой, и взима на цени на каквито взимат големи фирми в Германия.

За гумите не знам къде гледаш, но аз си намирам гуми доста по-евтини от тези в Дианата например, пак от "момче" :mhihi:

Просто ти гледаш нещата отвън и не вникваш вътре, а пак казвам, те не са черно-бели. За това хората са казали - кой как се уреди :bchug:

П.С. Не бъди заблуден за ментетата, всичко има менте, аз лично не знам конкретни примери, но съм сигурен, че Адо не говори ей така :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 14 Ное 2013, 16:54

Може да не е най-добрия пример, но понякога има фирми които, като маркетингов трик продават дадена стока на по-ниска цена от производителя - на загуба, за сметка на много други които имат висока надценка и съответно добра печалба!

И най-вече кой както се уреди!

Успех с онлайн пазаруването на добри цени. То също не е лош подход, щом нямаш вяра на местните доставчици!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 14 Ное 2013, 20:29

Поствам тука нещо защото си мисля че и датата на производство на продукта има значение.Годността де а също и начина на съхранение.И за гумите се отнася предполагам.
http://www.machinerylubrication.com/Rea ... orage-life
http://rdx.acurazine.com/forums/showthread.php?t=775691

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 14 Ное 2013, 23:01

Тук http://shop.oil-center.de/index.php/de/ маслата са на доста ниски цени и отзивите за тях по немските форуми са много добри. Дори забелязах, че продават Мегуин-а по-евтино в сравнение със сайта на производителя, който беше постнал колегата bmw545i малко по-горе. Не вярвам да си позволяват да продават ментета. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 14 Ное 2013, 23:08

dimodi написа:Тук http://shop.oil-center.de/index.php/de/ маслата са на доста ниски цени и отзивите за тях по немските форуми са много добри. Дори забелязах, че продават Мегуин-а по-евтино в сравнение със сайта на производителя, който беше постнал колегата bmw545i малко по-горе. Не вярвам да си позволяват да продават ментета. :roll:

Абсолютно! :clap:

Тук също. http://oelshop24.de/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 18 Ное 2013, 10:02

За м54б30 кое е по-добрия вариант? 5w30 или 0w40? В немските форуми чета, че колегите с бензинки е60 са доста доволни от 0w40 ама знам ли... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 18 Ное 2013, 10:28

Rennfahrer написа:За м54б30 кое е по-добрия вариант? 5w30 или 0w40? В немските форуми чета, че колегите с бензинки е60 са доста доволни от 0w40 ама знам ли... :dunno:

Каквото е предписано за модела от БМВ. Всичко друго са измислици! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 18 Ное 2013, 11:41

Явно и двете стават, защото в сервизната книжка, пише: BMW Longlife-01, Longlife-01 FE или Longlife-04. A Longlife-04 има и 5w30, и 0w40.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 18 Ное 2013, 14:30

Не стават всички.Качвам снимки от TIS за дизелите,а за бензините дават само на един 6 цилиндров мотор с код s54 който е с 10в60,за 8 цилиндров ите има повече.И още нещо интересно за бензиновите лонглайв 04 препоръчват само за страните от Европа,Швейцария и Лихтенщайн за другите страни не заради качеството на горивото.Вие си преценете тук с какво да карате и ние в Европа ли сме или не
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Има също и всички одобрени масла от БМВ в таблица

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61