лайт модул
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
лайт модул
Някой може ли да отремонтирва лайт модул,.колата е е39 98г.
признаците са постоянно светещ десен фар на дълги светлини,и премигване на всички светлини.до колкото чета става въпрос за някакъв транзистор,но не разбирам от електро.аз съм в софия
ако има някого който разбира нека да пише.аз съм благодарен предварително.
признаците са постоянно светещ десен фар на дълги светлини,и премигване на всички светлини.до колкото чета става въпрос за някакъв транзистор,но не разбирам от електро.аз съм в софия
ако има някого който разбира нека да пише.аз съм благодарен предварително.
- la4o1304
- Потребител
-
- Кара: е39 520и
- Мечтае да кара: е60 535d :)
Re: лайт модул
Здравей колега!
Има вариант да се ремонтира ЛЦМ,аз съм пробвал
, но е много занимавка! поръчвах въпросните компоненти от ибей.
http://www.ebay.com/itm/2x-Infineon-BTS ... 31&vxp=mtr
това е линк към такива,но в крайна сметка не си струва /като включиме и чакането около 3 седмици/
може да потърсиш ЛЦМ 2 тук във форума,има ги на добри цени или още по-добре ЛЦМ 3
/ЛЦМ 3 има повече възможности/
Като цяло смяната не отнема много време и не изисква кой знае какви умения,има теми за това!
Успех
Има вариант да се ремонтира ЛЦМ,аз съм пробвал
http://www.ebay.com/itm/2x-Infineon-BTS ... 31&vxp=mtr
това е линк към такива,но в крайна сметка не си струва /като включиме и чакането около 3 седмици/
може да потърсиш ЛЦМ 2 тук във форума,има ги на добри цени или още по-добре ЛЦМ 3
Като цяло смяната не отнема много време и не изисква кой знае какви умения,има теми за това!
Успех
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
В БГ също ги има тези транзистори. Вземал съм от един магазин в София, по спомен беше около 13лв/бр. Ама явно партидата беше менте, за отрицателно време пак сдаде багажасъщия транзистор. А други съм чувал се оплакват, че като сменят транзистора, фара въобще не светва.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
прави сте колеги.не си струва със смяна на транзистора.
Ключ.
Ключ.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Е щом тоя транзистор сдухва почти моментално значи проблема вероятно идва от някъде другаде и той просто е по веригата и сдухва.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
omegaart написа:Е щом тоя транзистор сдухва почти моментално значи проблема вероятно идва от някъде другаде и той просто е по веригата и сдухва.
От него си беше. После свалих от друг повреден ЛЦМ2 на който втория му транзистор беше здрав и нямаше проблеми. Явно някакво китайско менте е бил.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
hrpopov217 написа:omegaart написа:Е щом тоя транзистор сдухва почти моментално значи проблема вероятно идва от някъде другаде и той просто е по веригата и сдухва.
От него си беше. После свалих от друг повреден ЛЦМ2 на който втория му транзистор беше здрав и нямаше проблеми. Явно някакво китайско менте е бил.
Мдам , за съжаление го има и този фактор а по-лошото е , че няма как да се разбере дали е читаво докато не се сложи.
7 мнения
• Страница 1 от 1