Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Rennfahrer написа:Ей.. ама как ме захапахте, сякаш всички родени сте се научилиВсе пак това ми е първата кола, ще се науча
![]()
И ако не е много нахално, няколко блиц въпроса:
1. На колко 000 км според вас е добре да сменям маслото на скоростната кутия? - Чувал съм за 150 000км.+ филтър разбира се.
2. Каква козметика да ползвам да не се мачка кожата на седалките, да не става на гъз, че стои много грозно? - С пране не се ли оправя. Има всякакви препарати за омекотяване, Сонакс примерно ?
3. Един сайт за проверка на VIN-a да ми кажете от който да става видно какво е сменяно по колата? Рових доста из форума, и в чичко Гугъл също, всички безплатни сайтове, които открих, ми показват само списъка с екстрите на автомобила, което така или иначе ми е известно. - 4-ти резултат Г.
и от мене няколко въпроса :-)
- Как с ДИС да си активирам авариики "us style" ?
- Къде от България мога да си купя това за сенника ?
- Какъв тип крушки се слагат за лед дневни светлини както е направил този (оригиналния жълтеникав цвят 4000к ли е ? ) такива ?. Един форумец от сбирката беше с белички такива :-)
- за изцяло бели светлини има ли кит/комплект ?
- Какъв тип крушки се слагат за лед дневни светлини както е направил този (оригиналния жълтеникав цвят 4000к ли е ? ) такива ?. Един форумец от сбирката беше с белички такива :-)
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Rennfahrer написа:1. На колко 000 км според вас е добре да сменям маслото на скоростната кутия?
~100,000км
Rennfahrer написа:2. Масло хидравлика трябва ли да се сменя и на колко километра?
Всеки 2 години, заедно със спирачната течност.
Rennfahrer написа:3. Каква козметика да ползвам да не се мачка кожата на седалките, да не става на гъз, че стои много грозно?
Лично аз съм най-доволен от оригиналния продукт на БМВ. Вече е в почти двойно по-малка опаковка, но за сметка на това по-скъп

Rennfahrer написа:4. Един сайт за проверка на VIN-a да ми кажете от който да става видно какво е сменяно по колата? Рових доста из форума, и в чичко Гугъл също, всички безплатни сайтове, които открих, ми показват само списъка с екстрите на автомобила, което така или иначе ми е известно.
http://www.rubmw.ru/vincode/eng/
Трябва да се регистрираш на сайта, безплатно е, след което имаш по 10 вин проверки на ден.

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
da6ip написа:http://www.ebay.de/itm/BMW-M-Gurt-Alarm-Stopper-E30-E36-E39-E46-E60-E61-E87-E90-E91-M3-M5-X1-X3-X5-X6-Z-/321247012151#ht_291wt_1172
любимия аксесоар на българския "М"-шофьортрябва да отворят едни сергии на Горубляне с този аксесоар, разбира се трябва да го има с визия "хром", "карбон" и "ретро" със светещи сини лампички. шукарийка
Еее, какво да правим ние, които караме без колан...

Cinder написа:Rennfahrer написа:Rennfahrer написа:4. Един сайт за проверка на VIN-a да ми кажете от който да става видно какво е сменяно по колата? Рових доста из форума, и в чичко Гугъл също, всички безплатни сайтове, които открих, ми показват само списъка с екстрите на автомобила, което така или иначе ми е известно.
http://www.rubmw.ru/vincode/eng/
Трябва да се регистрираш на сайта, безплатно е, след което имаш по 10 вин проверки на ден.
В този сайт можеш да проверяваш какво е сменяно по колата? Това не се ли проверява само в дилърите на БМВ (евентуално)? Как може сервизната история на един автомобил да се качи в сайт, или аз нещо не разбирам?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Не можеш разбира се, може да видиш какво има по ВИН колата и какво има на снимките.

- iriney stoyanov
- Потребител
-
- Кара: bmw 318 ci
- Мечтае да кара: Dacia Logan hahaha
Re: Въпрос отностно 525д 530д
driftr написа:Момчета и момичета моля за вашите извинения ако темата е некоректна и в неправилния раздел! (новичък съм в форума ) Занчи имам няколко въпроса относно тези модели бмв 525д 530д след 2004г. Въпросите са : 1.Скъпа ли е подръжката на колата
2.Колко гори на 100км
3.Вървят ли? (смисъл такъв бегачки ли са)
4.Комфорт и такива неща
Ще се радвам на всякакви мнения относно автомобила благодаря предварително и още веднъж моля за вишите извинения![]()
Колега не мислиш ли за глупав въпроса за разхода и подръжка на автомобил, който струва около 20 000 лв, не се заяждам, но щом като се купува такъв тип автомобил трябва да ти е ясно 4е не е никак евтино обслужването му и подръжката. Комфортна е зависимост от гумите и ока4ването, вървят много добре, според мен е по добре бензинов мотор, но всеки си има мнение по въпроса бензин или дизел. Гори колко то му сипеш толкова, никога не го е върнала

Cinder написа:Не можеш разбира се, може да видиш какво има по ВИН колата и какво има на снимките.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор

тази тема става все по-смешна
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
da6ip написа::mhihi:
тази тема става все по-смешна

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
nikolae написа:и от мене няколко въпроса :-)
С ДИС НЕ можеш да кодираш това !
От илиянци или оргинално от дилър/коелга от форума
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
За service history-то в Америка има carfax. Но в Европа при някой дилър само.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Пилев написа:За service history-то в Америка има carfax. Но в Европа при някой дилър само.
Кога си е сменял маслото не пише. Не всички данни присъстват, освен това.
nikolae написа:и от мене няколко въпроса :-)
Това с аварийките става с NCS Експерт

Относно поставката - както каза колегата. Ето ти в EBAY оферта, която едва ли ще харесаш, така че отиваш на битака и за 2-5лв. си купуваш.
За ангелските очи, при теб никога няма да светнат така ярко, снимките които показваш са от коли фейслифт, а да не говорим, че последната е с афтърмаркет рингове.