Въпрос относно зазимяване и висок разход

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Въпрос относно зазимяване и висок разход

Мнение от laviatan » 11 Ное 2013, 1:22

Здр.колеги. Искам да споделя две неща.
1./ Едната Е60-ка ще е зазимявам и няма да е карам през зимата /530-ката бензин/
Първо да се порадвам на 545-цата :mhihi: , а и дадох нейните зимни гуми с джанти на един приятел да ги ползва.
Измих е колата добре , напълних резервоара до горе и е оставих в гаража. Той е подземен , индивидуален , сух и с примудителна вентилация. Как е по-добре да процедирам : да е припалвам по един път в седмицата и да поработи до достигане на работна темперетура , или е по-добре на по-голям интервал? Мисля на всеки 15-тина дена да е "поразхождам" по квартала?
Също добре ли е с портативното зарядно да е зареждам през буксите в двигателния отсек от време на време и според вас на какви цикли е правилно?

Относно втората част на въпроса - за 545-цата . Поразходих се извънградско и ми излезе сметката /от колонка до колонка/ - 20-тина на сто :roll: -нещо ми се видя доста и да знам дали да търся някъде проблем?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Re: Въпрос относно зазимяване и висок разход

Мнение от Conqueror » 11 Ное 2013, 2:40

Честита да ти е новата колица ама тоя разход ако не е имало яко стъпка е прекалено висок спряно дори м60б4 който ми даваше 14/100 при 140 :shock: а като гледам немците дават, че разхода на Н62 е по-нисък от м60-2
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 11 Ное 2013, 8:52

Вземи си зарядно C-TEC (това е фирмата която произвежда за бмв) импулсно е и може да седи постоянно на колата ,като си редува цикли заряд разряд. И 30 дена не е проблем,но я разхождай,и сложи машинка за гонене на мишки за да не им се превърне във втори дом!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Ное 2013, 10:20

Как е по-добре да процедирам : да е припалвам по един път в седмицата и да поработи до достигане на работна темперетура , или е по-добре на по-голям интервал? Мисля на всеки 15-тина дена да е "поразхождам" по квартала?

По принцип припалване с достигане на работна температура на място е рецепта за износване на двигателя. Другият вариант е по-добър- палиш, тръгваш и я разхождаш из квартала. По отношение на поддръжката на акумулатора колегата Atsalov ти е казал какво да направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 11 Ное 2013, 10:27

Колега докъто престоявам 6 месеца в годината в Англия, колата ми е без акомулатор завита с найлон. Никой не я припалва, никой не и прави каквито и да били СПА процедури :mhihi: Като се прибера паля , оставям да загрее и газ. :) Колата ми е на 20 години..
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 11 Ное 2013, 10:42

laviatan написа:Здр.колеги. Искам да споделя две неща.
1./ Едната Е60-ка ще е зазимявам и няма да е карам през зимата /530-ката бензин/
Първо да се порадвам на 545-цата :mhihi: , а и дадох нейните зимни гуми с джанти на един приятел да ги ползва.
Измих е колата добре , напълних резервоара до горе и е оставих в гаража. Той е подземен , индивидуален , сух и с примудителна вентилация. Как е по-добре да процедирам : да е припалвам по един път в седмицата и да поработи до достигане на работна темперетура , или е по-добре на по-голям интервал? Мисля на всеки 15-тина дена да е "поразхождам" по квартала?
Също добре ли е с портативното зарядно да е зареждам през буксите в двигателния отсек от време на време и според вас на какви цикли е правилно?

Относно втората част на въпроса - за 545-цата . Поразходих се извънградско и ми излезе сметката /от колонка до колонка/ - 20-тина на сто :roll: -нещо ми се видя доста и да знам дали да търся някъде проблем?

Моята дава 15.4 лятото, сега е точно 16.4.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Ное 2013, 11:56

zvetiko написа:По принцип припалване с достигане на работна температура на място е рецепта за износване на двигателя. Другият вариант е по-добър- палиш, тръгваш и я разхождаш из квартала. По отношение на поддръжката на акумулатора колегата Atsalov ти е казал какво да направиш.

Подкрепям мнението. Работата на едно място по-продължително време, палиш - работи 15 -тина минути - гасиш, повторено повечко пъти не е най-доброто за колата. Не че ще й стане нещо, и да не я палиш изобщо пак няма да има проблем. Но щом си решил да полагаш такива грижи подкарвай колата по малко когато имаш време и условията вън го позволяват :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 11 Ное 2013, 13:09

Atsalov написа:Вземи си зарядно C-TEC (това е фирмата която произвежда за бмв) импулсно е и може да седи постоянно на колата ,като си редува цикли заряд разряд. И 30 дена не е проблем,но я разхождай,и сложи машинка за гонене на мишки за да не им се превърне във втори дом!

бях пуснал една тема за зарядни. Бях си купил Бош зарядно но го върнах, защото беше дефектно и взех C-TEK. Определено е съм много доволен. Аз зареждам през двигателния отсег.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 11 Ное 2013, 13:46

Kambe написа:Колега докъто престоявам 6 месеца в годината в Англия, колата ми е без акомулатор завита с найлон. Никой не я припалва, никой не и прави каквито и да били СПА процедури :mhihi: Като се прибера паля , оставям да загрее и газ. :) Колата ми е на 20 години..

Също отсъствам по 4-6месеца, махам и акумулатора и после преди да го сложа го зареждам хубаво и не се занимавам с разни упражнения по припалване.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 11 Ное 2013, 13:57

Аз пък никога не съм я оставил без ток.Дори когато сменях акумулатора.Внимавайте със тези умните зарядни някои от тях скапват акумулатори.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 11 Ное 2013, 17:00

laviatan написа:Относно втората част на въпроса - за 545-цата . Поразходих се извънградско и ми излезе сметката /от колонка до колонка/ - 20-тина на сто :roll: -нещо ми се видя доста и да знам дали да търся някъде проблем?

Много е това, моята даваше 11-12 нормално каране (130-140), 14-16 с настъпване.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 11 Ное 2013, 17:21

Колега, има доста информация за дългосрочно съхранение на коли из нета, и всички твърдят че ако не ти се налага изрично не я пали изобщо или "разкарвай" за кратко, вместо да помага напротив ще навреди. Така и така си я приготвил, включи зарядното за акумолатор, внимавай за гризачи (някои маниаци даже я вдигат на трупчета :mhihi: ), слагай покривалото, и си свиркай с другата :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 11 Ное 2013, 21:52

Благодаря ви много за съветите за съхранението колеги , както и за инфото относно разхода :bchug: :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Назад към Е60/Е61