Проблем с антифриза

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с антифриза

Мнение от albatron » 08 Ное 2013, 23:13

Здравейте.

Имам е36 318i '94 година М43 е мотора.Проблема,е че на 300км антифриза намалява с около 3см на разширителния съд,огледах колата,но нищо не се вижда.Антифриза намалява само когато колата работи, в системата си има налягане,след като колата загрее нивото се качва над реската на разширителния съд.

Някой има ли идея,от къде може да капе?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с антифриза

Мнение от GecataBMW-E46 » 09 Ное 2013, 12:29

albatron написа:Здравейте.

Имам е36 318i '94 година М43 е мотора.Проблема,е че на 300км антифриза намалява с около 3см на разширителния съд,огледах колата,но нищо не се вижда.Антифриза намалява само когато колата работи, в системата си има налягане,след като колата загрее нивото се качва над реската на разширителния съд.

Някой има ли идея,от къде може да капе?

Тройника отзад на главата към купето.

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 09 Ное 2013, 17:45

Гледах колега,но нищо не се вижда.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 10 Ное 2013, 0:16

albatron написа:Гледах колега,но нищо не се вижда.

Да гледаш трудно ще го видиш,че е набито в на майка си :banghead: пипни отзад докато работи колата загряла само внимавай да не се опариш.Другия тройник от който може да тече е под колектора към масления филтър той се вижда.Пуши ли бяло като работи,в маслото има ли следи от вода/антифриз?Огледай и разширителния съд хубаво свали кората под мотора и на канал огледай докато работи.

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 10 Ное 2013, 0:39

Струва ми се,че колата работи нормално,като е в обороти към 4000 - 5000 пуши леко бяло,но това ми се струва нормално.

Другото нещо което забелязах на пасажерското място като махна стелката е леко влажно и точно там е разрязан мокета и като бръкна в дупката с пръст стой малко мазно,но това е назад точно пред седалката.

Утре ще проверя всички фланци по мотора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 10 Ное 2013, 0:44

albatron написа:Струва ми се,че колата работи нормално,като е в обороти към 4000 - 5000 пуши леко бяло,но това ми се струва нормално.

Другото нещо което забелязах на пасажерското място като махна стелката е леко влажно и точно там е разрязан мокета и като бръкна в дупката с пръст стой малко мазно,но това е назад точно пред седалката.

Утре ще проверя всички фланци по мотора.

Насочи се към топлообменника,често протича и от там в купето правилно си се насочил,ако не откриеш другаде проблема го прегледай.

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 10 Ное 2013, 1:04

Къде се намира този топлообменник някъде около филтъра на купето ли е, и как изглежда?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 10 Ное 2013, 10:20

Изображение Ето го

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 10 Ное 2013, 15:02

Стигнах до топлообменника и там си беше сухо,но като пипах фланеца зад главата по пръстите ми беше нещо като кално и предолагам,че там е проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 10 Ное 2013, 23:53

albatron написа:Стигнах до топлообменника и там си беше сухо,но като пипах фланеца зад главата по пръстите ми беше нещо като кално и предолагам,че там е проблема.

Най-вероятно е от него,аз лично какви приключения съм имал с тоя теч от там не е истина до го хвана,че капе от там :D

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 11 Ное 2013, 0:13

Аз вече поръчах тройника,но ме притеснява смяната му,може ли да ми дадеш някакви съвети как да го сменя по-лесно?
И другото което се сетих слага ли се някакъв силикон или гарнитура между него и главата или само гумения пръстен уплатнява?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 11 Ное 2013, 11:13

albatron написа:Аз вече поръчах тройника,но ме притеснява смяната му,може ли да ми дадеш някакви съвети как да го сменя по-лесно?
И другото което се сетих слага ли се някакъв силикон или гарнитура между него и главата или само гумения пръстен уплатнява?

точиш антифриза,защото ако го развиеш без да си го източил ще стане мазало отзад,зимаш ключе 10 или малка тресчотка с камък 10 и ги напипваш 2-те болчета и ги развиваш махаш го и идва ред на новия,често отвора кадето влиза фланеца с о-пръстена отвора е корозирал или има отлагания по него и не успява да уплътни за това мацни червен силикон върху новия тройник там където прилепва към блока,а не по о-пръстена като преди това почистиш хубаво 2-те повърхности с разредител. :yes:

Що не каза,че ти трябва тройник имам чисто нов щях да ти го подаря ако си от Пловдив,даже и със смяната бих могъл да ти помогна.

Потребител
Аватар

Мнение от albatron » 11 Ное 2013, 22:17

Благодаря за помоща колега,като сменя тройника ще пиша дали проблема е решен.

Назад към E36