Няколко въпроса
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Няколко въпроса
1. Някой знае ли свестен автосервиз в Сф? Вече съм с Бима и трябва да знам къде да я водя на лекар, като се разболее. Освен това трябва да си заредя фреона;
2. От къде мога да намеря спортен или кожен волан?
3. Чувам, че спортните въздушни филтри качват мощността с 8-15 к.с. Така ли е и не смятате ли, че спортния филтър не успява да филтрира въздуха така, както обикновения?
4. Каква марка зимни гуми според вас, са на приемлива цена и задоволително качество? Бях чул за някакви шведски гуми, на доста ниска цена и много добро качество, но забравих как се казваше. Мисля, че започваше с буквата "S".
2. От къде мога да намеря спортен или кожен волан?
3. Чувам, че спортните въздушни филтри качват мощността с 8-15 к.с. Така ли е и не смятате ли, че спортния филтър не успява да филтрира въздуха така, както обикновения?
4. Каква марка зимни гуми според вас, са на приемлива цена и задоволително качество? Бях чул за някакви шведски гуми, на доста ниска цена и много добро качество, но забравих как се казваше. Мисля, че започваше с буквата "S".
Ще ти дам съвет само по точка 3.
Ако искаш да вдигнеш мощноста на колата си спортния филтър е последното което се прави и това с 8-15к.с. е само фарс. Има някакво процентно увеличение на "мощността" (спрямо мощноста на колата) от филтъра, но приятелю на-дали ще я усетиш. И , да, има възможност "да си прецакаш колата" от кофти филтър. (не толкова бързо но все пак качествено)
Ако все пак си решил да "тунинговаш" колата си, то "филтъра" и "чипа" са едни от последните неща, които се слагат и се настройват спрямо другите промени по колата. Иначе (примерно) ще си сменяш софтуера на "чипа" всеки пък като направиш някаква промяна.
Ако искаш да вдигнеш мощноста на колата си спортния филтър е последното което се прави и това с 8-15к.с. е само фарс. Има някакво процентно увеличение на "мощността" (спрямо мощноста на колата) от филтъра, но приятелю на-дали ще я усетиш. И , да, има възможност "да си прецакаш колата" от кофти филтър. (не толкова бързо но все пак качествено)
Ако все пак си решил да "тунинговаш" колата си, то "филтъра" и "чипа" са едни от последните неща, които се слагат и се настройват спрямо другите промени по колата. Иначе (примерно) ще си сменяш софтуера на "чипа" всеки пък като направиш някаква промяна.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
Re: Няколко въпроса
Eratosten написа:1. Някой знае ли свестен автосервиз в Сф? Вече съм с Бима и трябва да знам къде да я водя на лекар, като се разболее. Освен това трябва да си заредя фреона;
айде честито

качи някоя друга снимка

сервиз - аз ходя при бат Йонко / Илиенци, голям е факир

ако искаш да имаш качествен сервиз, не толкова скъп но не и 'евтин с побългарени решения' - кажи да ти дам телефон.
иначе има мнения и по тази тема, не си потърсил из форума
за фреона - да се поотколня че ми е болна тема - и аз така си мислех, докато не се оказах със спукан радиатор и блокирала перка (по моргите искат 250 и 350 лева за тези части + 100 за нови маркучи) - само да те постресна

иначе ако имаш проблем с части, търси тук първо в купува/продава - колегите предлагат нормални цени на старо

(а са по около 700 и нагоре кинта и двете неща от Дару)
Eratosten написа:2. От къде мога да намеря спортен или кожен волан?
пас. а Симеон (в центъра, София говориме нали) е улицата за всякакви неща 2-ра употреба по принцип.
Eratosten написа:
колегата е коментирал

Eratosten написа:
има тема по въпроса, понякога първо се разрови

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Не се коси за филтрите. Ако си решил да слагаш - слагай! Само моя съвет е да си вземеш от Импас56 К&Н филтърче. Твой избор е дали да е панелен (на местото на стария) или да е конусовиден (с който звукът става мнооо изродски). Най-малкото нещо, което печелиш е, че няма да се занимаваш със смяна на филтъра на всеки 8-10к км. И си филтрира мнооо добре. К&Н са направо намазани с необходимите боклуци и ги слагаш и караш! 

turbo написа:... Най-малкото нещо, което печелиш е, че няма да се занимаваш със смяна на филтъра на всеки 8-10к км. ...
То и аз си мисля неква такава система да махна също масления и горивния фитър и ако намеря да сложа по един "черепогащник" и така нема да се занимавам изобщо да сменям филтри в близките 10-15 години.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ами аз карам с К&Н филтър (панелен) и скоро го отворих да видя дали все още е там...
Просто не го мисля, а си карам.
А и между другото сигурно си проверявал, защото си много прав, че К&Н предлагат и спортни филтри за масло и гориво, които са с по-голяма пропускливост от обикновените.

А и между другото сигурно си проверявал, защото си много прав, че К&Н предлагат и спортни филтри за масло и гориво, които са с по-голяма пропускливост от обикновените.

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
аз си търся такъв които хем да пропуска пове4е ,хем да не се сменя,хем колата да и се дигне мощността и ако може да и падне рахода на гориво ...като измислят такъв ми кжете да си купя 

7 мнения
• Страница 1 от 1