Хидротрансформатор (торк)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Re: Хидротрансформатор (торк)
alper_ax написа:Много полезна информация. Аз се надявах да си поръчам нов / рециклиран торк от ZF по номер на рама за да няма чакане. Проблема по-скоро е не самото чакане, а как ще съм сигурен, че няма да ми сложат торк, който не е от ZF. Предпочитам да платя малко повече, но да е рециклиран в ZF. На сайта им пише, че при рециклирането се правят и подобрения, ако има такива за модела.
По номер на рама стават грешки!(от горчив опит).Сваля се стария "торк" и се чете номера от него и тогава се поръчва!!!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Точно така самата кутия си има номер и се гледа по нея, че иначе стават бели.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Taruno написа:...
Колега, какво стана с колата?
Намерихте ли я, платиха ли ти застрахователите?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Нищо, нито я намериха нито са платили тъй като прокурора не е дал решение за спиране, тази седмица би трябвало да го даде и до края на декември армеец да плащат 

- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Искам да попитам колко тежи торк-а, за да мога да предвидя колко пари са нужни за транспортни разходи. Дали някой е рециклирал в Латвия и има ли отзиви. Сега им писах запитване и ще чакам отговор от тях. В Германия нямам познат наблизо за да го направя там
Че от 2 седмици имам симптомите

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Taruno написа:Нищо, нито я намериха нито са платили тъй като прокурора не е дал решение за спиране, тази седмица би трябвало да го даде и до края на декември армеец да плащат
Мамка им... Колко време отива в глупости..
- Taruno
- старши ентусиаст
-
mupoo написа:Искам да попитам колко тежи торк-а, за да мога да предвидя колко пари са нужни за транспортни разходи. Дали някой е рециклирал в Латвия и има ли отзиви. Сега им писах запитване и ще чакам отговор от тях. В Германия нямам познат наблизо за да го направя там![]()
Един познат го пусна при тези в Латвия, цената за транспорт му излезе, 95 лв. отиване, 115 връщане със Спиди и плати 150 евро. Втори месец си кара колата и няма и следа от проблемите, тъй че май е доволен. Предупреди ме да кажа, че за да избегнеш тяхното ДДС трябва да предоставиш данни на фирма. За частни лица начислявали 21%. Честно казано процедурата с тях изглежда по-лесна от филма дето аз го правих, а гледам имат доста сертификати. Можеш да се разровиш по чужди форуми за отзиви.
Сега ако сложите и линка към тези от Латвия цена няма да имате... аз проблеми нямам със скоростите но съм на тръни защото рано или късно ще трябва да влизам в този филм.
Tool - Fear Inoculum
А какъв беше проблема с ZF, отне много време или имаше много препращания? Аз исках моя там да го пращам, понеже са писали, че прилагат и подобренията, ако има такива за модела.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Emooo написа:Сега ако сложите и линка към тези от Латвия цена няма да имате... аз проблеми нямам със скоростите но съм на тръни защото рано или късно ще трябва да влизам в този филм.
На първата страница съм посочил линка колега,ето го:
-http://www.recro.eu/bg/ -сваляте си "торка" пращате им го по ТNT ( с тях работят) и ви го рециклират срещу 200 евро без ддс +транспортни разходи (на посочените адреси ви ги калкулират)
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
Taruno благодаря
А плащането как е направено, дали знаеш?

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Ще му звънна и ще ти кажа по-късно днес.
ps. Така това, което ми бе предадено е, че са искали по банков път, но той е попиал за онлайн разплащане и те са му дали PayPal, ще ми прати фактурата довечера и ще я пусна тук да я разгледаме обстойно
ps. Така това, което ми бе предадено е, че са искали по банков път, но той е попиал за онлайн разплащане и те са му дали PayPal, ще ми прати фактурата довечера и ще я пусна тук да я разгледаме обстойно

- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
Taruno написа:Ще му звънна и ще ти кажа по-късно днес.
Благодаря

Such torque converter rebuilding will be EUR 180.00 Warranty – 2 years. Repair time – 2 days.
If you want our shipping it will cost around EUR 90 one way via TNT.
- toledos83
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 535D
- Мечтае да кара: F10
Здравейте колеги!
Отскоро съм собственик на Е61 535D. Прочетох цялата тема относно хидротрансформатора. При мен започна да играе оборотомера при спускане когато съм на ниски обороти - под 2000 и при каране с 90-100км. Нямам грешки от скоростната кутия. Предишния собственик е навъртял 100 000км. без да сменя масло на скоростите, защото е сменял на друго BMW и кутията се е счупила. Възможно ли е проблема да е от това?, или със сигурност е хидротрансформатора. Засега при изкачване не забелязвам проблеми.
Весели празници на всички
Поздрави.
Отскоро съм собственик на Е61 535D. Прочетох цялата тема относно хидротрансформатора. При мен започна да играе оборотомера при спускане когато съм на ниски обороти - под 2000 и при каране с 90-100км. Нямам грешки от скоростната кутия. Предишния собственик е навъртял 100 000км. без да сменя масло на скоростите, защото е сменял на друго BMW и кутията се е счупила. Възможно ли е проблема да е от това?, или със сигурност е хидротрансформатора. Засега при изкачване не забелязвам проблеми.
Весели празници на всички
Поздрави.
- ziko_86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: X6
За рециклиране на торка в Мюнхен искат 450 евро и не дават никаква гаранция.
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI