На българия, без любов
Модератор: Общи модератори
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Re: На българия, без любов
Bogat-Beden написа:Тегава тема...
Мир вам
В началото се убеждавах, че обичам страната си, но мразя държавата. После изведнъж проумях, че държавата - това са хората... та...

Are you M enough...?!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Като излезете от БГ сте ми много интересни. Тва отвънка много хубаво, не е като в БГ, хората не са гадни като българите, пътищата не са разбити, па поседите 5-10 години макс и пак самолетчето и обратно. Е като е много гадно тука седете си там.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Малко е краен автора на темата, но може би му е писнало. Случва се и на Запад да те унижат полицаи, гранични служители и други. В България обаче понякога се случва и да не те унижат, рядко ама се случва. През останалото време някакви комплексирани цървули постоянно те карат да искаш да емигрираш и никога да не се връщаш. Аз през 2004 година запалих личната си карта поради подобни причини. После си извадих нова, защото нямаше къде да отида, но разбирам автора. И сега на стари години ми трябва само да си купя някаква кола и да отида да я регистрирам и неминуемо ще ме накарат да се почувствам гадно. Отида ли до общината и след това започвам да отварям форума за емиграция....Обичам България, но тук е пълно с идиоти, малоумници и комплексирани тупани.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Wolf4 написа: Аз не разбирам ...
Виждам, да. Но и аз много неща не разбирам.
Има три типа хора - такива, дето слагат масата, такива дето се хранят на нея, и такива дето я вдигат после.
Не разбирам какъв повод за гордост е да седнеш на сложена маса. Да ядеш претоплена манджа, да ползваш чужди прибори.
Вероятно и с неразбирането ще си остана.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
Голяма трагедия, yжас. Добре ще направиш, като върнеш знамето.. България няма нyжда от такива "българи"
_galio_ написа:
Виждам, да. Но и аз много неща не разбирам.
Има три типа хора - такива, дето слагат масата, такива дето се хранят на нея, и такива дето я вдигат после.
Не разбирам какъв повод за гордост е да седнеш на сложена маса. Да ядеш претоплена манджа, да ползваш чужди прибори.
Вероятно и с неразбирането ще си остана.
+1
доста пресилена реакция от автора, националните ни герои са умирали за да има изобщо България.
и без да се сърдят ама точно по-старото поколение, което е избягало в държави дет са си водили битките, имат най-малкото право да се оплакват.
през 1990 вместо да ги принудите на лустрация, както в повечето соц.държави ги оставихте да си правят квот искат, днеска сме на прага на граждански безмирици и може би война, а на главният фронт са студентите.
и се пише България, с голяма буква! и ще я има още мнооооого време и ще се оправи, ама после да не дойдеш на метеното

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Що не дойде ти да ги принудиш на лустрация през 90-те. Нали ги свалихме през 97-ма, когато ни докараха до тотална мизерия и пак на следващите избори имаха 17 процента. И после се изредиха царе, пожарникари, тройни коалиции и нали се сещаш, че за тях пак гласуваха и ги въздигнаха българи, не французи ли пакистанци. Нали до преди пет години мечтата на всеки подрастващ младеж беше да стане катаджия или митничар, не ядрен физик.....
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
vld написа:Stoqnov_1979 написа:Не знам за каква държава говорите?! Които са излезли в чужбина много добре са видели,че тук всичко е зле,а тези които са останали не искат да го видят,защото така им харесва! Държава няма от 1990 насам,няма и да има! Дано някой ден тези които са в чужбина се върнат и направят нещо тук. Но да се върнат всички заедно и тогава ще се види кой е мишка и кой е лъв!
Кой да дойде да те оправи колега? Нали Дянков дойде та се невиде , бахти как може да има хора които се надяват някой друг да ги оправи?
Сами трябва да се оправим, трябва да се направят много неща които няма как да станат без революция и гражданска война раберете го.
Това което искаме да стане тия дето ни управляват несикат да се случи в никакъв случай, и докато те са там, и всички монополи са в ръцете им, няма как да се случат нещата по различен начин.
Това е дивия капитализъм + леко изроден в източния блок = на резултата който виждаме в момента.
Истината е гадничка за съжаление.
Колега,не ми трябват да се завръщат някакви синове на дърти номенклатурчици,трябват свестни хора! А и за гражданска война съм приказвал доста отдавна тук из темите,но какъвто сме овчедушен народ трябва да дойде някой друг и да започне войната,а ние ако може някъде да се покрием.
Може би най-смисленото нещо, което съм прочел от много време насам. Прощавайте колеги, в България съм, но някои от постовете ме отвращават.Wolf4 написа:В началото се убеждавах, че обичам страната си, но мразя държавата. После изведнъж проумях, че държавата - това са хората... та......
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Щот е по-удобно скрити зад лицемерния патриотизъм да се плюе по тези на които малко се завижда.
За това че са рискували да загърбят род и спокойствие за да пробват поне как е в една друга среда,където човешкия живот и труд са по-оценени ,но си винаги недолюбван и чужд и изискванията към теб са двойни.
Този хъшовски патриотизъм ни пречи толкова години.Нали имаше безброй подръжници и на ''Атака'' в този форум преди изборите,защо никой не казва сега нищо по въпроса ?Това ли са национал-патриотите?Защо не им потърсите сметка за платеното им поведение а се ровите в мършата на '89 година????
Не бъркайте уюта на наследствената панелка оставена от мама и тати,прасето от село във фризера,чесновия дъх от салатката приготвена от средностатистическата неугледна домакиня между две глътки ракия и псувните щедро леещи се след третата чаша с патриотичен дух и национална жертвоготовност.
Преди да критикувате някой се питайте наум пред огледалото ''Имам ли топки аз да загърбя вроденото чуство за сигурност на родния край,да си стегна сакчето и да видя кое как е навън,та после да коментирам?''
За това че са рискували да загърбят род и спокойствие за да пробват поне как е в една друга среда,където човешкия живот и труд са по-оценени ,но си винаги недолюбван и чужд и изискванията към теб са двойни.
Този хъшовски патриотизъм ни пречи толкова години.Нали имаше безброй подръжници и на ''Атака'' в този форум преди изборите,защо никой не казва сега нищо по въпроса ?Това ли са национал-патриотите?Защо не им потърсите сметка за платеното им поведение а се ровите в мършата на '89 година????
Не бъркайте уюта на наследствената панелка оставена от мама и тати,прасето от село във фризера,чесновия дъх от салатката приготвена от средностатистическата неугледна домакиня между две глътки ракия и псувните щедро леещи се след третата чаша с патриотичен дух и национална жертвоготовност.
Преди да критикувате някой се питайте наум пред огледалото ''Имам ли топки аз да загърбя вроденото чуство за сигурност на родния край,да си стегна сакчето и да видя кое как е навън,та после да коментирам?''
Благодаря на всички, които писаха и пишат по темата. Не се сърдя или обиждам на никого. Всеки гледа света през собствената си камбанария, дето се казва. Въпросната случка просто беше върха на сладоледа. Искам да ви помоля, да не минавате на междуличностни нападки и подмятания тип имигранти - патриоти. Не знам дали ще повярвате, но всяко едно докосване до каквото и да е, свързано с българия, е обременено с огромно количесто нерви и ядове. Ще карам подред. Отиваме да вадим акт за раждане на сина ми (роден тук) от Министерство на външните работи на Канада. Това е документ, с който ще извадим после и български акт за раждане, за да има и българско ЕГН, гражданство и паспорт. Канадците го дадоха безплатно. Същият документ от посолството в Отава е 60$. Имате ли идея, какво е там? Помолихме да идем до тоалетна, служителката ни обясни, че била замръзнала. Но заверяването на документ е 45$ на страница ... Отиваме да вадим паспорт в районното в Дружба. Не искам да коментирам отношението и речника, но въпроси от сорта "За какво ви е български паспорт, нали има канадски?" от държавен служител са ми меко казано странни. Същото е и в КАТ и където и да е. Да допълня с подробности случката с мен. Купувачите на апартамента ми са две симпатични дами, като едната е на 72г. Когато нахълтаха полицаите, те се уплашиха, че съм от имотната мафия. Аз съответно също си помислих, че искат да ме изклатят. Възрастната дама беше в прединфарктно състояние, нотариуската наля огън, като каза, че за трети път влизат полицаи при изповядване на имотна сделка, изобщо идилия. Колко ми струваха тези пет часа? Ми около 3000$. Бяхме се уговорили, част от парите да получа кеш, за да ги обърна на място в CAD и да си ги нося с мен. Откарвайки ме с тях, всички пари се внесоха обратно в сметката. За да ги изтегля, три дни предизвестие и съответната такса. Отделно банката не работи с CAD и трябваше да минем още веднъж през USD. И така всяко превалутиране струва пари. Три бона в щатска валута за бг са нищо, но тук са си пари. Отделно ми отпаднаха часове за лекари, но това не ми се коментира. Когато куката ме заведе при следователката в СДВР, започна с думите "Колежке, както обикновено, станала е грешка". Оная рови, не може да ми намери показанията от 2004г, изгубени. Не, мерси, дойде ми нанагорно. Видяхме се с един приятел, говорител в една телевизия. Седим в МОЛ-а на Цариградското. Кафета, ресторантчета .... цял етаж. Казах му - погледни лицата на хората, няма нито една усмивка. Не видях усмихнат човек никъде в София. Събрани вежди и намръщени чела. За живеещите в бг може да е нормално и да не му обръщате внимание, но мен ме впечалява. Впечатлява ме така, както ме впечатли сервитьорката в бг-еър, която ми говореше на ти, каруцарският език на персонала на летище София ... Съжалявам колеги, но Порше Кайен, паркиращо всяка вечер в детска площадка в Дружба, не е нещо нормално за мен. Има още много неща, но не ми се пишат. Направих снимки, нормални за вас, но прекалено екзотични за много хора навън. Обиколил съм почти цял Свят, изключая Австралия и крайбрежието на Тихия океан. Само в София има излегнали се кучета по средата на тротоара в центъра на града и всички да ги заобикалят. Някъде колеги писаха, че съм плюел българия и хвалел Канада. Хм, бихте ли показали цитат, дето да го правя? Точно аз в темата за средната класа разбих илюзиите, за двете нови коли и ипотека за средната класа. Не се уливайте във фантазиите.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ми с изредените факти от теб, ще излезе, че пак е плюеш. Имало кучета, хората са зли и накривени, говорили на ти и т.н., това не е от вчера, ако не се примириш, значи не ти харесва и плюеш според другите.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма да коментирам патриотизъм или анти-такъв, само ще разкажа как полицай от 4-то РПУ ми се скара, че ме търсил 3 месеца за една стара жалба и не съм си на адреса. След като му показах лична карта, издадена преди 9 месеца с актуалния ми адрес, пак аз бях виновен, че не ме е намерил. Нищо че при регистрацията в новата община се посочва телефон за връзка. Това е държавата с най-много полицаи на глава от населението в Европа, разполагащи с колосален бюджет. Но след тази тема си мисля, пак добре, че не са ме обявили за издирване. Народопсихологията ни винаги е била да се радваме на по-малкото зло. Не трябва да обичаме или мразим системата, а да я оценим трезво и прагматично. Случката на колегата BMW_POWER не е изолиран случай, а един от многото симптоми на тежко болна държава. И докато не започнем да лекуваме болестта, псевдо-патриотизмът само ни води към терминално състояние.
Never mistake motion for action...
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
rosendaal написа:Щот е по-удобно скрити зад лицемерния патриотизъм да се плюе по тези на които малко се завижда.
Този хъшовски патриотизъм ни пречи толкова години.
Абе, чОрбаджи

Вие почвате да плюете. ПрОвери.
Рисковете всеки сам си ги преценява. Не съм засякал местните да реват, ама емиграцията все се жалва. Що тъй?
Хъшовски е вашият патриотизъм. Патриотизъм за маса, със знаме.
Другият абзац показва повреда. Някак много те е страх да не завършиш в ситуацията, която описваш. За втори път я споеманаваш тая неУгледна домакиня, а пък те българските домакини биват много и различни видове. Някои посрещат по чорапки и свещи, други - само по свещи. Какво те дърпат панелките и пеньоарите не разбирам, но да си развяваш фетишите в автомобилен форум не съм убеден, че е подходящо. Твоя работа.
А твоите лични въпроси си ги задавай пред огледалото колкото искаш, но не очаквай да са релевантни и за други. Понеже те - личните въпроси и вродените чувства, съвсем както и домакините, биват много и различни видове. За всекиго по нещо, дето се вика.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът