Губи антифриз
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Губи антифриз
Здравейте Колеги ,от няколко дни колата взе да харчи антифриза ,на 100 км литър,след оглед по мотора установих теч от пробка номер 2,според вас каква е причината да изпуска от там,колата е 530д,м57
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Губи антифриз
Остарял ,износен материал . Сменяй пробката и не го мисли ,около 4лв е оригиналната. Смени си и профилактично капачката на разшерителния съд.
- iliansl
- Потребител
-
- Кара: E60 XD
Колега според мен при този разход от 1л./100 км. едва ли ще е от пробката. Пробвай, но ако не се оправи обърни внимание на топлообменника.Аз имах същия проблем и се оказа точно топлообменика.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз съм имал теч от пробка, направо течеше като загрееше хубаво. Оказа се че не съм я стегнал както трябва преди това, защото сменях термостат. Стегнах я и се оправи и вече няколко хиляди не мърда нивото.

Опитах да я стегна ,тя се скъса и сложих нова и смятам ,че теча е спрян.Не повярвах ,от тази шибана пробка ще губи толкова антифриз
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Колега до сега не бях забелязвал, че имам 2ра пробка, сложили са го под ЕГР-ра и от любопитство свалих егр-ра само и само да видя пробката....отне ми почти 2 часа, защото нямах подходящ инструмент
Иначе при мен изглежда, че всичко си е ок, беше поразхлабе, но вече го стегнах.

6 мнения
• Страница 1 от 1