Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от rosendaal » 06 Ное 2013, 0:57

thndr написа:Хмм имах и още един пост, който не беше публикуван. Другата кола е http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4omz4s
Навярно ще разгледам и 2те и ще видя коя да закарам на сервиз, но тази от 8900 леваповече ми харесва .

А аз ти препоръчвам да видиш тази : http://www.cars.bg/c407403

Не е моя обявата но всичко което пише е вярно,защото познавам добре и колата и човека.Повече е от 8900 лева но пък ти преди това посочи старозагорската за 10 бона,та може би ако си сериозен и тук да има коментар,незнам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Ное 2013, 1:11

rosendaal написа:
thndr написа:Хмм имах и още един пост, който не беше публикуван. Другата кола е http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4omz4s
Навярно ще разгледам и 2те и ще видя коя да закарам на сервиз, но тази от 8900 леваповече ми харесва .

А аз ти препоръчвам да видиш тази : http://www.cars.bg/c407403

Не е моя обявата но всичко което пише е вярно,защото познавам добре и колата и човека.Повече е от 8900 лева но пък ти преди това посочи старозагорската за 10 бона,та може би ако си сериозен и тук да има коментар,незнам.

Като я познаваш тая кола подарява ли се?
10 000 за какво е дал точно...ако е дал това за части като 19ки и ала бала това е най-грешната инвестиция някога по 2.0д ..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Аватар

Мнение от rosendaal » 06 Ное 2013, 1:58

Не че съм длъжен да ти давам обяснения след такъв тон,но най-вероятно тази сума струва по-важното правено по автомобила докато собственика я ползва.Всеки ''разбирач'' добре знае колко струва съединител комплект и чисто нова турбина,като начало.Колата е купувана в Германия,никъде не пише ''нов внос Германия''.Като дори повечето километри са навъртяни по чужбина но както и да е,инфото става твърде лично а аз просто попаднах на обявата случайно и видях че тук дискутирате покупката на ''нови'' Е46-ци.
п.п. Собственика на тази дори в момента кара Е60 550и или 545и ,не съм сигурен,защото от месеци не сме се засичали.И според мен продава колата защото е грехота да стои на едно място.
Всеки си преценя,не виждам защо е този тон и държане на сметка защо толкова пари били вкарани в дадена кола-ами например разберете че има и хора които имаме добри доходи и това не значи че не може да си караме по едно дизелово Е46 за алтернативен автомобил.Ако колата беше Ф06 тогава 10 000 лева похарчени за нея по-нормални ли щяха да са?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 06 Ное 2013, 3:07

rosendaal написа:Не че съм длъжен да ти давам обяснения след такъв тон,но най-вероятно тази сума струва по-важното правено по автомобила докато собственика я ползва.Всеки ''разбирач'' добре знае колко струва съединител комплект и чисто нова турбина,като начало.Колата е купувана в Германия,никъде не пише ''нов внос Германия''.Като дори повечето километри са навъртяни по чужбина но както и да е,инфото става твърде лично а аз просто попаднах на обявата случайно и видях че тук дискутирате покупката на ''нови'' Е46-ци.
п.п. Собственика на тази дори в момента кара Е60 550и или 545и ,не съм сигурен,защото от месеци не сме се засичали.И според мен продава колата защото е грехота да стои на едно място.
Всеки си преценя,не виждам защо е този тон и държане на сметка защо толкова пари били вкарани в дадена кола-ами например разберете че има и хора които имаме добри доходи и това не значи че не може да си караме по едно дизелово Е46 за алтернативен автомобил.Ако колата беше Ф06 тогава 10 000 лева похарчени за нея по-нормални ли щяха да са?

Колегата имаше друго предвид, но бързаш да се накараш, нали?

А също така съединителя колкото и да струва си е консуматив! Ако така се смята колко пари са вкарани в една кола, то моята струва 15 000 лв (като има да се пооправят нещя за още около 3000) и това без 19-ски и т.н. , ама ако и взема и половината ще черпя обилно.

Аватар

Мнение от rosendaal » 06 Ное 2013, 3:38

Господа,
който има пари-решава какво да си купи с тях.Показах на евентуален бъдеш собственик на Е46 обява на кола която аз мисля че за него няма да е загуба на време да види.Ст Загора-Сливен са 42 мин път.Всички други ваши коментари за мен са люпене на семки.Темата е именно да се улеснят в една или друга степен хора насочили се за покупка на точно този модел.А не да се разисква кой какво е налял в една кола.
Бай Тошо го каза едно време-кои сте вие да решавате,решава този който държи парата.
Лека и доходна .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Ное 2013, 8:52

[quote="rosendaa][/quote]
Не си ме разбрал ;) няма тон напротив..подарява ли се - след като частите са за 10к а колата 11.5 :)
А какво кара и кака я поддържа - това са негови решения не мои ;)
Начина ,по който го е написал ми стана интересен...
Мен лично всяко едно хромче по нея,фолио карбон и т.н не отговаря на всичко вложено в нея ;)
А и кой колко е вложил - нали я ползва - ще я поддържа но така ако смятаме логиката е малко странна..
Нищо де - за всеки влак си има пътници - темата е за това както и форума за мнения..
Не може всяко нещо,по различно от - супер е ,да е тон и да се приема с негатив.
Поздрави
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Ное 2013, 10:39

Баси ... как се прееб@х ... не се сетих да сметна колко съм "инвестирал" в мойта като я продадох :dummy:

A80 написа:За района на Пловдив, преди покупка препоръчвате ли преглед в Маднес -Ел. диагностика, Ходова част, Дино замерване ? Погледнах в сайта им, само диното е 80лв примерно.

Защото примерно във Варна Карс съм бил веднъж, не ми направи впечатление да са много наясно, а цените са хубави ;) та съм малко предубеден към уж официалните дилъри

Незнам за диагностика и преглед ама чак пък дино :conf:
За какво ти е да я качваш на дино, освен ако не купуваш нещо тунинговано де ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от rosendaal » 06 Ное 2013, 12:03

Някой с комби може ли да ми подшушне какво да гледам при този вид купе.
Трябва ми трета кола за ''работно добиче'' и тази ми попадна от България: http://www.mobile.bg/11380985328160660 .
Такъв ли е ценовия диапазон на комбитата,имат ли разлика в задното окачване спрямо седана и 2 литра дизел оптимален ли е като двигател за тях?
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 06 Ное 2013, 12:06

K_Ilkov написа:Баси ... как се прееб@х ... не се сетих да сметна колко съм "инвестирал" в мойта като я продадох :dummy:

A80 написа:За района на Пловдив, преди покупка препоръчвате ли преглед в Маднес -Ел. диагностика, Ходова част, Дино замерване ? Погледнах в сайта им, само диното е 80лв примерно.

Защото примерно във Варна Карс съм бил веднъж, не ми направи впечатление да са много наясно, а цените са хубави ;) та съм малко предубеден към уж официалните дилъри

Незнам за диагностика и преглед ама чак пък дино :conf:
За какво ти е да я качваш на дино, освен ако не купуваш нещо тунинговано де ...

Защото примерно повечето 330i не си изкарват конете... Най-често 210-220.. А е имало и фрапиращи резултати като 193 коня. :)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Ное 2013, 12:17

HackeD написа: Защото примерно повечето 330i не си изкарват конете... Най-често 210-220.. А е имало и фрапиращи резултати като 193 коня. :)

Верно ...
И ще качиш 10+ годишна кола на незнайни километри да видиш колко катъра са останали?
То верно всеки луд с номера си ама некой са с цяла програма :lol:
Като избирате ви се свиди лев за читава кола ама иначе трябва да е 6+ отвсякъде,
включително и на дино ше я качиш ... Успех дет се вика!
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 06 Ное 2013, 12:32

Да я качиш на дино преди покупка е меко казано прекалено, макар, че моята след като я взех я качих и си направи точните коне.

Потребител
Аватар

Мнение от A80 » 06 Ное 2013, 15:48

Защо да е прекалено ? Заради тези 80лв допълнително ли ? При положение че цените за такава кола са към 10к, а цените на частите ги знаете по добре и от мен, просто 80лв като разход е нещо смешно

Според мен каква мощност вади двигателя е доста добър показател в какво състояние е. Примерно ако заводски на колела вади 200(не съм сигурен за цифрата просто говоря принципно), а конкретната която искам да купувам извади примерно 170 според мен нещо хич не е наред, а това субективно когато я карам не мога да го забележа, защото досега не съм имал такава

Просто разсъждавам на глас, не твърдя че съм прав, тази идея ми дойде съвсем наскоро, стори ми се логично. Пък и в спора се ражда истината

Аватар

Мнение от rosendaal » 06 Ное 2013, 16:07

Щом купуваш и ти държиш парите аз лично не виждам защо продавач който е сигурен в автомобилите които предлага ще ти откаже динотест.Все едно на футболен клуб да се опитат да продадат футболист без минати медицински тестове и кардио прегледи.
Друг е въпроса че повечето и физически и юридически продавачи в БГ чисто и просто приготвят колата само и единствено като външен вид и когато попаднат на по-настойчив и търсещ правата си купувач бягат настрана.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 320cd '05

Мнение от bad_pesho » 06 Ное 2013, 16:16

Колеги, дайте мнение за тази: http://www.carmarket.bg/bmw-320-d-65092 ... d=5&sort=1

Да ходя ли да я гледам?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 06 Ное 2013, 16:24

A80 написа:Защо да е прекалено ? Заради тези 80лв допълнително ли ? При положение че цените за такава кола са към 10к, а цените на частите ги знаете по добре и от мен, просто 80лв като разход е нещо смешно

Според мен каква мощност вади двигателя е доста добър показател в какво състояние е. Примерно ако заводски на колела вади 200(не съм сигурен за цифрата просто говоря принципно), а конкретната която искам да купувам извади примерно 170 според мен нещо хич не е наред, а това субективно когато я карам не мога да го забележа, защото досега не съм имал такава

Просто разсъждавам на глас, не твърдя че съм прав, тази идея ми дойде съвсем наскоро, стори ми се логично. Пък и в спора се ражда истината

Много споделям това мнение. Според мене също диното е доста голям показател като цялостно техническо състояние на автомобила.
Разбира се, че ще се направят и другите огледи - диагностика, ходова част, тенекии и т.н.
Последна промяна nikolae на 06 Ное 2013, 17:58, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E46