Труден избор между е60 и е90
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- GeorgiLazarov
- Потребител
-
- Кара: e90 320i
Труден избор между е60 и е90
Здравейте колеги,
след около 4-5 месечно търсене и много нерви, все още не съм си изяснил какво да е моето БМВ. Поне сведох избора до две конкретни коли, за някой от Вас разликата сигурно им е от небето до земята, но аз наистина не мога да реша коя да е ! едната е е90 http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4nvhqy, а другата е60 http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4nvhqy . Не мога да претегля плюсовете и минусите във критерии като: годината, изминатите километри, самите екстри вътре, двигателя, и като цяло. Моля за няколко мнения ако може обосновани, сигурен съм че ще ми е от полза.
Благодаря предварително
след около 4-5 месечно търсене и много нерви, все още не съм си изяснил какво да е моето БМВ. Поне сведох избора до две конкретни коли, за някой от Вас разликата сигурно им е от небето до земята, но аз наистина не мога да реша коя да е ! едната е е90 http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4nvhqy, а другата е60 http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4nvhqy . Не мога да претегля плюсовете и минусите във критерии като: годината, изминатите километри, самите екстри вътре, двигателя, и като цяло. Моля за няколко мнения ако може обосновани, сигурен съм че ще ми е от полза.
Благодаря предварително
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Труден избор между е60 и е90
Колега, двете коли са с еднакъв двигател. За едната този двигател може условно да се приеме за оптимален, за другата, поне според мен, няма да осигурява нужната динамика. Едната кола е по-директна и ще усещаш повече пътя, при другата, особено с този двигател, нещата ще са по-завоалирани. Така, че най-напред си изясни какви искаш да са ти усещанията при каране. Екстрите са нещо индивидуално- за теб нещо може да е много важно, за друг да не е от особено значение, така, че това е въпрос на личен избор. Важно е и реалното техническо състояние на колите- задължително диагностика за да се види състоянието на електрониката, измерване на компресията за да се види състоянието на двигателя и стенд на ходовата част, за да видиш състоянието на окачването и всичко отдолу и дали колата няма тежки удари с промяна на геометрията.
Ако говориш за конкретните коли на E90 ми направи впечатление, че цвети check engine, което е подсказка за някакъв проблем.
zvetiko написа:Колега, двете коли са с еднакъв двигател....
Я пак опитай

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
320D/I нее оптимален вариант и за двата модела. Ако ще караш само в града е90 ако имаш и много извънградско е60. гледай екстрите.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
DiGital написа:320D/I нее оптимален вариант и за двата модела. Ако ще караш само в града е90 ако имаш и много извънградско е60. гледай екстрите.
+1
- GeorgiLazarov
- Потребител
-
- Кара: e90 320i
Благодаря за бързите отговори колеги,
е90 я гледах, няма удари и лампата не светеше явно е оправен проблем, има сервизна книжка поддържана и обслужвана от м-кар. Кара я много приятно момиче, а я обслужва мъжа й, изглежда че технически не са много силни и не жалят пари за ремонти и поддръжка. Докато е60 не съм го качвал на диагностика и т.н. но ме дърпат екстрите като кожа и навигация, въпреки че точно за този вид Business от 2004 не видях кой знае какво впечатляващо, даже във форума прочетох, че била само със стрелки или нещо подобно. Иначе колата ми трябва да бръмча из София. До тук везната се накланя към е90 май, което е и по нова година.
Поздрави
е90 я гледах, няма удари и лампата не светеше явно е оправен проблем, има сервизна книжка поддържана и обслужвана от м-кар. Кара я много приятно момиче, а я обслужва мъжа й, изглежда че технически не са много силни и не жалят пари за ремонти и поддръжка. Докато е60 не съм го качвал на диагностика и т.н. но ме дърпат екстрите като кожа и навигация, въпреки че точно за този вид Business от 2004 не видях кой знае какво впечатляващо, даже във форума прочетох, че била само със стрелки или нещо подобно. Иначе колата ми трябва да бръмча из София. До тук везната се накланя към е90 май, което е и по нова година.

Поздрави
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
zvetiko написа:Колега, двете коли са с еднакъв двигател...
Еднакъв еднакъв, колко да еднакъв, плюс минус два цилиндъра, с тях без тях ...

Е*ахти диганостика

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
zvetiko написа:Колега, двете коли са с еднакъв двигател. За едната този двигател може условно да се приеме за оптимален, за другата, поне според мен, няма да осигурява нужната динамика. Едната кола е по-директна и ще усещаш повече пътя, при другата, особено с този двигател, нещата ще са по-завоалирани. Така, че най-напред си изясни какви искаш да са ти усещанията при каране. Екстрите са нещо индивидуално- за теб нещо може да е много важно, за друг да не е от особено значение, така, че това е въпрос на личен избор. Важно е и реалното техническо състояние на колите- задължително диагностика за да се види състоянието на електрониката, измерване на компресията за да се види състоянието на двигателя и стенд на ходовата част, за да видиш състоянието на окачването и всичко отдолу и дали колата няма тежки удари с промяна на геометрията.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега, ако избираш между двете, по- добрия вариант мисля, че е е90. Първо е60 е от първите години на производство, с малкия мотор. Нека малко повечето екстри при е60 не те подвеждат. Освен това по лични наблюдения съм останал с впечатлението, че е90 е по здравият автомобил. За градско шофиране, категорично е90 е по-подходящо. Лични впечатления мога да изкажа от е60, че паркирането в град като София е доста проблемно с такава кола. В конкретния случай е90 е и от 2006 г. Всичко в крайна сметна опира до техническо състояние. Успех.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А е и Е90, не е Е36. Комфорта при извънградско си е на добро ниво. Вчера пътувах София/Пловдив в Е90 и си вози доста добре като за трета серия. Сега не е все едно си на дивана вкъщи, като в Е60-тката, но е на ниво.
А като почнете с "паркирането в София"... Само в София няма места по центъра, само в София има Синя зона
А като почнете с "паркирането в София"... Само в София няма места по центъра, само в София има Синя зона

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
http://www.zeperfs.com/duel3001-1374.htm
Някой по-горе беше писал за динамика и че тройката едва ли не ще скъса гъза на петицата, ама като гледам стойностите тука, направо е все тая откъм чиста динамика коя от двете конкретни коли ще вземеш. Като сложим обаче комфорта на Е60-ката(да Е90, не е 36, ама пък разлика с Е60 откъм комфорт е почти колкото от Е36 до Е90
)и за мен спора е решен. Мога да ти сложа и още няколко плюса за Е60-ката. Погледни екстрите и си решаваш проблема. Е90-ката поне едно нави да имаше там в средата за да не изглежда като модел от 90-те отвътре.
Слагаш и чека, който свети на Е90-ката, която иначе е описана като в "безупречно състояние, на реални километри " (как ги обичам тия съчетания
)срещу просто писаните от човека неща в Е60-ката, слагаш и една цена от близо 1000 лева надолу в Е60-ката и...какво се чудиш изобщо?
Сега и Е60-ката не се знае на колко километра е, ама пък оная "доказаната" тройка си е една бледа колица ако питаш мен, а другата е доста по-функционална.
Отиваш, гледаш и ако става купуваш.
Някой по-горе беше писал за динамика и че тройката едва ли не ще скъса гъза на петицата, ама като гледам стойностите тука, направо е все тая откъм чиста динамика коя от двете конкретни коли ще вземеш. Като сложим обаче комфорта на Е60-ката(да Е90, не е 36, ама пък разлика с Е60 откъм комфорт е почти колкото от Е36 до Е90

Е90-ката като цяло е по-здравата и евтина за поддръжка кола. Поне до такъв извод съм стигнал. И няколко майстора са ми го казвали.
От посочените две аз бих взел е60. Просто много повече ми харесва.
На тройката да не са и махнали лампите? Напоследък видях няколко такива коли.
Задължително и за двете една диагностика и един стенд да видиш дали не е имала някой много сериозен удар.
От посочените две аз бих взел е60. Просто много повече ми харесва.
На тройката да не са и махнали лампите? Напоследък видях няколко такива коли.
Задължително и за двете една диагностика и един стенд да видиш дали не е имала някой много сериозен удар.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И не на последно място Н46 е бая по кекав от М52, пък и 6 е повече от 4 и 5 е повече от 3 и тн.
В тоя конкретен случай Е60 е правилния избор.
A oтносно паркирането, то е все тая дали 5ца или 3ка ше паркираш, то като неможеш все ше я одереш
В тоя конкретен случай Е60 е правилния избор.
A oтносно паркирането, то е все тая дали 5ца или 3ка ше паркираш, то като неможеш все ше я одереш

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
М54 си е доста дуракоустойчив мотор. Е90 не знам кое му е толкова по-евтино като подръжка. Сега - бизнес-а че е почти неизползваема екстра е така , но може да се Ъпгрейдне към професионална за отрицателно време. Е90-ката без нави нещо не ме "грабва" - - малко ретро ми стои/лично мнение/
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3