Политическа.
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Политическа.
Doberman_vas написа:Е.Димитров написа:drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:Какво лошо има да се вдигне максималната осигурителна вноска?
Лошото е че досега ми прибираха по 500 лв. за осигуровки срещу които АБСОЛЮТНО НИЩО не получавам, а от догодина ще ми прибират с 40 лв. повече и пак АБСОЛЮТНО НИЩО няма да получавам срещу тези пари...
На практика ще ми намалят заплатата. Ще вземат от мен, за да дадат на циганите.
Ми тогава що въобще се осигуряваш?
Пишеш се на минималната заплата и си "цар"
За да могат баба ти, и неговата, и моята да имат какво да ядат.
Ако всички се "пишат" на минимална, сещаш ли се тази държава кво дърво ще яде.
Е аз какво казвам,защото всеки е винаги срещу нещо и попитах какво му е лошото човек да се осигурява на максималната заплата,дори и да вдигнат тавана за осигуряване.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:Doberman_vas написа:Е.Димитров написа:drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:Какво лошо има да се вдигне максималната осигурителна вноска?
Лошото е че досега ми прибираха по 500 лв. за осигуровки срещу които АБСОЛЮТНО НИЩО не получавам, а от догодина ще ми прибират с 40 лв. повече и пак АБСОЛЮТНО НИЩО няма да получавам срещу тези пари...
На практика ще ми намалят заплатата. Ще вземат от мен, за да дадат на циганите.
Ми тогава що въобще се осигуряваш?
Пишеш се на минималната заплата и си "цар"
За да могат баба ти, и неговата, и моята да имат какво да ядат.
Ако всички се "пишат" на минимална, сещаш ли се тази държава кво дърво ще яде.
Е аз какво казвам,защото всеки е винаги срещу нещо и попитах какво му е лошото човек да се осигурява на максималната заплата,дори и да вдигнат тавана за осигуряване.
Лошото е че огромен % от тези пари отиват за социални помощи и привилегии на гнусните МАНГАЛИ, които са 5% от населението по официални данни. Реално сигурно са 10%... Не работят и не плащат данъци, реално приноса им към "държавата" е НУЛА.
В същото време ползват помощи за социално слаби, детски надбавки, помощи за самотен родител, безплатен ток (в повечето случаи), безплатна вода, безплатни общински жилища, безплатно здравеопазване...
Ето това му е лошото.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
само с чесане на езици не става, иска се и гражданска позиция(не партийна), лично съм хвърлил доста труд по време на протестите и за самата им организация.. щото ми дреме и искам тука да се развивам, не да забравям род и родина.
да не забравяме, че протестите са против бсп/дпс, които винаги по един или друг начин са били във властта и са главните отговорници за положението в страната.
в развитите страни, ако някой направи някаква малка издънка си заминава, а за този проведен геноцид във Франция щяха да ги палят по кладите.
не знам кой трябва да управлява, ако ще улицата да управлява, но говорим за нов морал и всеки, който е виновен за положението, не само НИКОГА повече не трябва да управлява, а трябва да бъде разследван и осъден. всичко това е дълъг процес, но всеки нормален, "честен балък", човек който си изкарва честно парите, трябва да излезе на улицата и да подкрепи протестите, защото това е бъдещето на всички ни.. и следващите които крадат и забравят, че има 7 млн народ ще ги сполети същата съдба, това е гражданското общество - то контролира политиците, а не обратното.
това нормалните ще го разберат, тарикатите и прикритите бсп-ари ще ви наричат балъци, щото те по друг начин не могат да си изкарат парите освен с връзки, с шуробаджанащина, те могат единствено да лижат гъзове и да крадат. излезте да подкрепите протестите, те са срещу основните виновници положението да е такова, утре и следващият който сгреши пак ще излезем. трябва да се подкрепяме, както в развитите страни, а не да се мразим.. точно това е целта на бсп/дпс да ни разделят за да не ги пометем.
да не забравяме, че протестите са против бсп/дпс, които винаги по един или друг начин са били във властта и са главните отговорници за положението в страната.
в развитите страни, ако някой направи някаква малка издънка си заминава, а за този проведен геноцид във Франция щяха да ги палят по кладите.
не знам кой трябва да управлява, ако ще улицата да управлява, но говорим за нов морал и всеки, който е виновен за положението, не само НИКОГА повече не трябва да управлява, а трябва да бъде разследван и осъден. всичко това е дълъг процес, но всеки нормален, "честен балък", човек който си изкарва честно парите, трябва да излезе на улицата и да подкрепи протестите, защото това е бъдещето на всички ни.. и следващите които крадат и забравят, че има 7 млн народ ще ги сполети същата съдба, това е гражданското общество - то контролира политиците, а не обратното.
това нормалните ще го разберат, тарикатите и прикритите бсп-ари ще ви наричат балъци, щото те по друг начин не могат да си изкарат парите освен с връзки, с шуробаджанащина, те могат единствено да лижат гъзове и да крадат. излезте да подкрепите протестите, те са срещу основните виновници положението да е такова, утре и следващият който сгреши пак ще излезем. трябва да се подкрепяме, както в развитите страни, а не да се мразим.. точно това е целта на бсп/дпс да ни разделят за да не ги пометем.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
В dnevnik.bg има много хубаво интервю на Иво Прокопиев. Ето го ->
http://www.dnevnik.bg/intervju/2013/10/ ... ash_zakon/
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Jorata написа:В dnevnik.bg има много хубаво интервю на Иво Прокопиев. Ето го ->
присмял се хърбел на щърбел..
Розовобузестия олигарх се загрижил за пазарната икономика и демокрацията

А че е прав за ДПС,БСП, Пеевски и т.н помия това и на децата е ясно

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
рапорт-получен, рапорт -предаден, южен поток рестартиран.
нов заем от 620 хил.евро и вечни роби на руските олигарси
http://www.novini.bg/news/164163-%D0%BE ... D0%BA.html
ся остава да рестартират белене и ще си подадат оставка.. Левски се върти в гроба си.
нов заем от 620 хил.евро и вечни роби на руските олигарси
http://www.novini.bg/news/164163-%D0%BE ... D0%BA.html
ся остава да рестартират белене и ще си подадат оставка.. Левски се върти в гроба си.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
При номални обстоятелства държавата единствено би могла да печели от този проект. Но както винаги има НО и то е че нашите пак са се навели до земята:
България ще връща своя дял от 50 процента чрез транзитните такси. Тоест страната ни няма да инвестира средства в изграждането на наша територия, но в замяна на това се отказваме от транзитни такси за 15 години след старта.
Това звучи много тъпо...
Правят си тръбата на наша територия и ние лапаме мухите през следващите 15 години... А в същото време руснаците си създават условия да извиват ръцете на Украйна както си искат...
България ще връща своя дял от 50 процента чрез транзитните такси. Тоест страната ни няма да инвестира средства в изграждането на наша територия, но в замяна на това се отказваме от транзитни такси за 15 години след старта.
Това звучи много тъпо...
Правят си тръбата на наша територия и ние лапаме мухите през следващите 15 години... А в същото време руснаците си създават условия да извиват ръцете на Украйна както си искат...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
еее,той който трябва да взема пари от проекта е взел/ще вземе
с к.р да се задавят, 'баф тия продажни псета

с к.р да се задавят, 'баф тия продажни псета
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:16, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
посочете една сделка в която да печелим от Русия ? винаги са ни ползвали за разменна монета с помощ на мизерниците, които ни продават
въпреки че не го обичам Радан Кънев и мисля че играе двойна игра (почна да плюе по победителите и като видя че не минава, обърна страната) този му анализ мисля е точен
http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-car ... yasak.html
въпреки че не го обичам Радан Кънев и мисля че играе двойна игра (почна да плюе по победителите и като видя че не минава, обърна страната) този му анализ мисля е точен
http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-car ... yasak.html
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
acer написа:посочете една сделка в която да печелим от Русия ? винаги са ни ползвали за разменна монета с помощ на мизерниците, които ни продават ...
Всъщност, тъжната истина е, че ние като народ винаги сме позволявали на някой да ни продава. На някой българин, не чужденец.
В началото на 2002г. , когато всички тръбяха, че българинът не гласува с негативен вот срещу това, което се случва (тогава и днес) в протежение на безкрайните 24 години "преход", ми беше смешно. Днес, 11 години по-късно знам, че българинът гласува срещу това. Не всички, не. Гласуваха най-младите, най-кадърните, най-смелите - тези на които най-много им писна да се гаврят с тях.
Тези българи - малко над 2,5 млн. напуснаха страната. Повечето завинаги. Когато това се случваше, техните баби, дядовци, майки и бащи, които тичаха към гласоподавателните урни, за да дадат гласа си за кръвопийците с червени петолъчки не го осъзнаха.
Осъзнаването се случи далеч по-късно. Когато България осиротя. И днес, след всички тези години на лъжи и измами, наречени за краткост "преход" идва време за истината. А тя уви, е много тъжна. Остава ни много малко време, защото ано не направим нещо, България е обречена да си отиде.
Are you M enough...?!
Wolf4 написа:Осъзнаването се случи далеч по-късно. Когато България осиротя. И днес, след всички тези години на лъжи и измами, наречени за краткост "преход" идва време за истината. А тя уви, е много тъжна. Остава ни много малко време, защото ано не направим нещо, България е обречена да си отиде.
Самата истина, няма ли развръзка зимата може България да няма бъдеще.
http://www.novini.bg/video/5497-%D1%81% ... D0%BA.html
Интересното е че южен поток е против политика на ЕС и от тук можем да си направим 2 извода, или ЕС са ни продали, или руснаците рискуват да си нагнетят отношенията с тях. Хипотетично, ако трябваше да мине руска тръба през сащ, това щеше да значи война, ЕС на практика е създаден от сащ и са много по-влиятелни/заможни.. по-скоро са ни продали под масата.. не мисля че руснаците биха си позволили такъв риск.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
acer написа:
Интересното е че южен поток е против политика на ЕС и от тук можем да си направим 2 извода, или ЕС са ни продали, или руснаците рискуват да си нагнетят отношенията с тях. Хипотетично, ако трябваше да мине руска тръба през сащ, това щеше да значи война, ЕС на практика е създаден от сащ и са много по-влиятелни/заможни.. по-скоро са ни продали под масата.. не мисля че руснаците биха си позволили такъв риск.
Не бих казал точно продали, просто на сащ им свършиха интересите тук. Янките бутнаха каквото не беше разрушено, нацвъкаха бази - къде по-големи /Косово/, къде по-малки. Видяха че няма да го бъде противоракетния щит /всъщност целта си беше разполагане на ракети срещу Русия за директна атака/, въпреки че се тиражират новини как в Румъния щели да почват строеж на модул от този тип, ама едва ли. Освен това хамериканците сега се насочват към азиатските си одисеи /Китай/ и тук просто няма какво да правят повече. За тях Източна Европа вече е безинтересна, ще търсят други подстъпи към Русия и новия им враг - Китай. А след като на сме интересни за сащ, не сме и за ЕС.
От друга страна на ЕС грам не им е пукало за нас никога, пука им колкото да ни обират умните и можещи хора и да ни ползват за външна граница да спираме всякаква паплач тук, да не пълзи толкова интензивно към тях. Това че сме членове на ЕС хич да не ви заблуждава, през оная работа им е за нас. Единственото им притеснение е, че като членове на ЕС все пак имаме достъп до разни "секретни" информации, и един вид ще го играем "троянски кон" на Русия в ЕС.
И съвсем закономерно след като ни заебаха сащ и ЕС идват другите. Може и да е било някакъв вид сделка, но не точно продажба, поне това е моето мнение.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:17, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
След като ни обрекоха на Русия във времена на "диверсификация", вече могат спокойно да започнат Супер Боровец. ОВОС-а на ЮП мина набързо и тихомълком, та сега остава да еват мамата и на ББоровец и да се приключи с тая смотана природа. Между другото ни натовариха с около 2млрд кредити(1млрд за помощи и лични разходи, 500млн облигации и 620млн за ЮП). След като не даваме пара за тръбата, сещате ли се дали имаме някакъв контрол над изпълнители, материали и пр?
Днес даже пратили червените чиновници от ПеУник, да контрапротестират срещу студентите. Един вид контра-Ден на Будителите. Очаквайте и контра-Коледа, контра-Великден и пр.
http://www.zapernik.com/obshtestvo/skan ... ite_27285/
Днес даже пратили червените чиновници от ПеУник, да контрапротестират срещу студентите. Един вид контра-Ден на Будителите. Очаквайте и контра-Коледа, контра-Великден и пр.
http://www.zapernik.com/obshtestvo/skan ... ite_27285/
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT