Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
toncho83 написа:Бихте ли коментирали тази кола http://www.cars.bg/c448560 ?
Познат иска да я взима.Цената е коментирана с 2к надолу.Под капака всичко е намазано като ново.Маслото е трябвало да бъде сменено преди 3800км,а като се запали колата отзад пуши и мирише ужасно.Волана и скоростния лост са твърде изхабени за обявените км.Салона предполагам пран ,мяза горе-долу,коланите са някак зелено-кафяви. Не работи задния парктроник,страничните огледала заяждат при регулиране.Екстри-кви екстри?!
П.П.Собственика гарантира за км и състояние на колата.Понеже изразих съмнение за км и сервизната книжка ми каза,че ако съм прав,щял да ми е подари.....
Колега като съдя по старт/стоп бутона мога да ти кажа че колата е между 300 - 400 хил. км. не повече... ама то едва ли може да вземеш на тия пари на реални 160 хил. км.... така че... Вземаш ако ти харесва и почваш да ремонтираш

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Направо отивай да ти я подарява
, 160 000, това е много несериозно. Ама така е, те ни лъжат за пробега, ние се радваме че сме ги чупили с 2000 лв.,и сделката станала
.
За старт-стоп бутона съм писал и друг път, пробега не е критерии, аз минах 300к. и моя е много запазен, не е изтрит.

За старт-стоп бутона съм писал и друг път, пробега не е критерии, аз минах 300к. и моя е много запазен, не е изтрит.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Между другото количката изглежда добре, малко е постна от към екстри и надали това са и километрите, но на фона на общата гняс която се продава е много добре, ако ти свали 1000-1500лв надолу и ти са достатъчни само 177коня не виждам защо не!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Той колегата е казал 2000 надолу е коментирано.Добре я огледайте,рейки турбота,и диагностика добра.Нещата,които си изредил също са притеснителни особено това че пуши.До колкото виждам от снимките е с ДПФ колата,а гърнетата са черни,което не е добре.С този бял салон твоя приятел само с бели панталони и якета ще трябва да ходи
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Поне го навих да отидем при мой майстор да я погледне преди да вземе окончателно решение.Колегата който ще я купува ще му бъде първото бмв и въобще не е наясно какви подводни камъни може да крие този модел!Отделно търгаша му е познат и му е казал,че само сменя маслото и каране.
П.П.Когато му казах задължителните неща за смяна и обслужване след като я вземе тази кола никак не му се харесаха думите ми...,но знае ли се ...всеки с късмета си...
Благодаря за отговорите колеги
П.П.Когато му казах задължителните неща за смяна и обслужване след като я вземе тази кола никак не му се харесаха думите ми...,но знае ли се ...всеки с късмета си...
Благодаря за отговорите колеги

Здравейте колеги. Може ли някой да ме светне за dpf-a и как да позная е61 дали е със или без?
При седаните ако тръбите на ауспуха са надолу е без, ако е с прави тръби е с.
Но до сега не съм видял е61 с тръби надолу? Да не би всички е61-ци да са с dpf?
При седаните ако тръбите на ауспуха са надолу е без, ако е с прави тръби е с.
Но до сега не съм видял е61 с тръби надолу? Да не би всички е61-ци да са с dpf?
По ауспусите, ако са прави (не завити надолу) и са белички (чисти) значи има и работи. Ако са прави и черни имаш три варианта:
1. Има ДПФ и е прецакан
2. Имало е ДПФ и е махнат
3. Човека си е сменил крайното гърне.
1. Има ДПФ и е прецакан
2. Имало е ДПФ и е махнат
3. Човека си е сменил крайното гърне.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
E61 излиза в началото на 2004г., тоест след Е60. Мисля че нямат вариант без DPF, или няма Е61 с извити бурии надолу.
Има вариант без ДПФ зависи от мотора.Излиза и преди 2004 според Real OEM.Варианта е да се вдигне и огледа защото знаеш ли?
Както каза icebust.
Както каза icebust.

- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
netmurder написа:toncho83 написа:Бихте ли коментирали тази кола http://www.cars.bg/c448560 ?
Познат иска да я взима.Цената е коментирана с 2к надолу.Под капака всичко е намазано като ново.Маслото е трябвало да бъде сменено преди 3800км,а като се запали колата отзад пуши и мирише ужасно.Волана и скоростния лост са твърде изхабени за обявените км.Салона предполагам пран ,мяза горе-долу,коланите са някак зелено-кафяви. Не работи задния парктроник,страничните огледала заяждат при регулиране.Екстри-кви екстри?!
П.П.Собственика гарантира за км и състояние на колата.Понеже изразих съмнение за км и сервизната книжка ми каза,че ако съм прав,щял да ми е подари.....
Колега като съдя по старт/стоп бутона мога да ти кажа че колата е между 300 - 400 хил. км. не повече... ама то едва ли може да вземеш на тия пари на реални 160 хил. км.... така че... Вземаш ако ти харесва и почваш да ремонтираш
Като и гледам и гумите няма нищо ново в тях. Да има някакъв останал грайфер но ако се загледаш ще забележиш колко са напукани , и по грайфера и между него. Което говори за стар ДОТ + каране на горещ асфалт....(Италянка висяла каде ли не , кой знае от кога и карана никой не знае колко) , или монтирани тук , поради една или друга причина.

ПС. Жената кара Тойота Ярис 09м.2006 година на 60.000 км , закупена от ТМ-Ауто за 32.000 лв, лятото ми даваха 14.000 лв ( има в мобилето за по 8000-12000 лв на по 120.000 РЕАЛНИ километри )и не я дадох ,незнам как 2006 , е60-61 на 100.000-180.000 хил. км може да струва 17.000 лв с коментар от 2000 лв....

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Е61 излиза през април 2004, справка може да се направи в много сайтове. Е60 излиза юли 2003г, и първите са без DPF.
Защо пък да не може да се купи е60 за 15,000 лева със реални (до) 200,000 километра. Имат доста такива специално във мобиле.де със сервизна книжка и тем подобни. Е60 следва съдбата на е39 и при е39 цените паднаха много бързо...
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
AgeraR написа:Защо пък да не може да се купи е60 за 15,000 лева със реални (до) 200,000 километра. Имат доста такива специално във мобиле.де със сервизна книжка и тем подобни. Е60 следва съдбата на е39 и при е39 цените паднаха много бързо...
Дай да видим, къде са тия е60 -ки за 7000 еврои до 200 000, в Германия със сервизна книжка...

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
AgeraR написа:Защо пък да не може да се купи е60 за 15,000 лева със реални (до) 200,000 километра. Имат доста такива специално във мобиле.де със сервизна книжка и тем подобни. Е60 следва съдбата на е39 и при е39 цените паднаха много бързо...
разбира се че може - без кьорава екстра, осмърдяно и очукано от (редица) предишни собственици със съмнителни хигиенни навици и произход, цялото криво от кофти шофьори и после кофти бояджии, с редица предстоящи ремонти.. ти си, скачай.
те фактически колите продавани тук са точно такива. плюс въртените километри, един допълнителен бонус за бг ценителите

ПС. Апропо Е39. За пореден път споделям, че аз при бюджет 7500 Евро бих карал невероятно Е39, с кожа Zimt примерно, вместо да си бия главата с издухан кошник от следващата генерация. и без това между двете коли като възраст ще има разлика 1-2 години максимум. но всеки с преценката си.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Tо запазени Е39 535и и 540и тук са точно по толкова от около 5900 евро нагоре.С М пакет стават още по-скъпи.
Тъй като точно за голям бензинов двигател се оглеждам в момента съм доста запознат с офертите в радиус на 300км около Кьолн и Дюселдорф.
Само ме спира мненията че не били чак толкова пъргави тези 535и ,а за Е60 голям бензин ще трябва да почакам още 3-4 месеца.
Тъй като точно за голям бензинов двигател се оглеждам в момента съм доста запознат с офертите в радиус на 300км около Кьолн и Дюселдорф.
Само ме спира мненията че не били чак толкова пъргави тези 535и ,а за Е60 голям бензин ще трябва да почакам още 3-4 месеца.