Проблем с платката на диоден стоп Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 - печка

Проблем с платката на диоден стоп Е46

Мнение от Jizko » 30 Окт 2013, 9:13

Здравейте,преди около 2 години си купих диодни стопове за моето БМВ Е46,320Д 99г.и наскоро платката на единия стоп започна да ми прави мизерий.Започна да свети по-слабо да премига,да гасне и така шибана работа.Понеже стопа е направен да не се ремонтира му изрязах една дупка и извадих проблемната платка (която се явява на габарита на левия стоп),носих я по сервизи и ми казват че бил изгорял прехода на някъв транзистор ама понеже не пишело нищо на него и немогат да го сменят.Искат схема.На някого случвало ли се е подобно нещо или да може да помогне със съвет.Благодаря предварително
products_1334_718033812RB21LD.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Проблем с платката на диоден стоп Е46

Мнение от hacker4eto1 » 30 Окт 2013, 9:14

Колега я дай-една снимка на платката и на този транзистор който е изгорял ;)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 30 Окт 2013, 9:32

снимка на платката малко по-късно понеже е при поредния майстор и утре трябва да я върне

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 30 Окт 2013, 10:05

Jizko написа:снимка на платката малко по-късно понеже е при поредния майстор и утре трябва да я върне

Дръж ме в течение че ми стана интересно къв е тоя супер странен Транзистор дето не може да се намери :) и дали изобщо е транзистор или Стабилизатор :conf:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 30 Окт 2013, 14:53

Занимавал съм се с такива китайски/тайвански стопове. Няма оправяне.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 30 Окт 2013, 17:45

Стига ме отчайва колега,не може да няма оправяне.Ние не сме по-прости от китайците :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D 99г.

Мнение от pepi_grafa » 30 Окт 2013, 23:33

има,има щом е направено може да се оправи :mhihi: няма невъзможни неща в тоя живот!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 31 Окт 2013, 0:03

Jizko написа:Здравейте,преди около 2 години си купих диодни стопове за моето БМВ Е46,320Д 99г.и наскоро платката на единия стоп започна да ми прави мизерий.Започна да свети по-слабо да премига,да гасне и така шибана работа.Понеже стопа е направен да не се ремонтира му изрязах една дупка и извадих проблемната платка (която се явява на габарита на левия стоп),носих я по сервизи и ми казват че бил изгорял прехода на някъв транзистор ама понеже не пишело нищо на него и немогат да го сменят.Искат схема.На някого случвало ли се е подобно нещо или да може да помогне със съвет.Благодаря предварително

Това е някакъв псевдо сервиз колега, добрите жичкажии се ориентират по самата платка. Дай да я видим тази платка, че ми стана интересно какво толкова има по нея, за да управлява един диоден стоп.
Последна промяна stony1 на 01 Ное 2013, 1:37, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 31 Окт 2013, 19:43

Колега,намери маистор които наистина разбира от електроника и знае кои компонент защо е сложен,имал съм подобен проблем на стара кола,човека разбира и само като го видя го смени,сменят се също и диодите ако имат проблем
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 31 Окт 2013, 19:54

И аз го търся този който разбира ,но явно тук в Стара Загора само на бастуни попадам!Ако някой от вас може да ме насочи към човек който разбира от моя град ще ви бъда мноооого благодарен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 01 Ное 2013, 1:36

Jizko написа:И аз го търся този който разбира ,но явно тук в Стара Загора само на бастуни попадам!Ако някой от вас може да ме насочи към човек който разбира от моя град ще ви бъда мноооого благодарен

Е дай снимка на въпросната платка.
Направи снимка от страната на елементите и от станата на спойките, но не с телефона, а с фотоапарат.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 04 Ное 2013, 1:44

Jizko написа:Здравейте,преди около 2 години си купих диодни стопове за моето БМВ Е46,320Д 99г.и наскоро платката на единия стоп започна да ми прави мизерий.Започна да свети по-слабо да премига,да гасне и така шибана работа.Понеже стопа е направен да не се ремонтира му изрязах една дупка и извадих проблемната платка (която се явява на габарита на левия стоп),носих я по сервизи и ми казват че бил изгорял прехода на някъв транзистор ама понеже не пишело нищо на него и немогат да го сменят.Искат схема.На някого случвало ли се е подобно нещо или да може да помогне със съвет.Благодаря предварително

Колега, аз колата я купих с подобни стопове и имам проблем с индикацията на бордкомпютъра. Дава ми показание за не работещи задни светлини. Ти към стоповете имаш ли някакви залъгалки?? Ако имаш дай малко инфо за тях. Със стоповете ли ги взе и ако не от къде ги купи?? После обещавам почерпка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 04 Ное 2013, 5:20

oTECa написа:

Колега, аз колата я купих с подобни стопове и имам проблем с индикацията на бордкомпютъра. Дава ми показание за не работещи задни светлини. Ти към стоповете имаш ли някакви залъгалки?? Ако имаш дай малко инфо за тях. Със стоповете ли ги взе и ако не от къде ги купи?? После обещавам почерпка.

Като ги сложих мойте стопове и ми даваше грешка,но когато свързах и на втория стоп светлината за мъгла всичко се оправи и няма грешки

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 04 Ное 2013, 22:45

да,диодните стопове имат и от двата края стоп за мъгла,не като оригиналнала само с една.Пуска се кабелче под кората на багажника и се свързва и тя.грешките ги няма а е и по естетично с 2 светлини
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jizko » 05 Ное 2013, 0:24

IMG_9296.JPG
Copy of IMG_9297.JPG

Ето и снимки на платката,според тези който я гледаха проблемният елемент е очертания
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Следваща

Назад към E46