Auxiliary Water Pump Error?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Re: Auxiliary Water Pump Error?
Колата, колега трябва да е загряла на 100 градуса и да е по хладно навън. Трябва работи и без да даваш първо положение на ключа и като го дадеш. Разликата е ,че като врътнеш ключа и натиснеш копчето РЕСТ можеш от климатроника да определиш на каква скорост да върти вентилатора и от кои въздуховоди да духа, а като не си го врътнал си духа само към предния прозорец с една определена сила.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
извадих помпата и сложих друга.. всичко добре..
пускам снощи да стопял купето докато чакам на един паркинг..
духа студ.. отворих капака не се чува помпа и нищо..
явно и тази даде фира.. дали може да горят от друго? имам 3 та в багажника и ще я сложа.. но може ли нещо друго да я тормози и да гори?
потресен съм
пускам снощи да стопял купето докато чакам на един паркинг..

явно и тази даде фира.. дали може да горят от друго? имам 3 та в багажника и ще я сложа.. но може ли нещо друго да я тормози и да гори?

потресен съм
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Щом се включва "рест" функцията би трябвало да работи помпата, а за да духа студено може да не е обезвъздушена системата.
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D
- Мечтае да кара: 535D
Здравейте колеги и аз да кажа
забелязах че тази помпа я ползва и двигателя за спомагателна сутрин когато е студена колата преди да я запаля като дам на контакт и я включва, също така една вечер я бях оставил доста дълго време да работи на празен ход преди да я прибера в гаража и след като я изгасих без да натискам копчето "Rest" се включи помпичката но без да се включи климатроника. Явно колата си я ползва тази помпичка доста често, а тя е с малко моторче и заминава бързо. Също така моята не работеше като купих колата но я разглобих и почистих колектора на моторчето с водна шкурка защото беше много замазан без да и сменям четките защото имаше "още хляб" в тях. Извода е че ако се вземе втора употреба тя ще е на същото положение, така че по добре да се ремонтира. Аз още като си купих колата смених термостата и водната помпа и цяло лято не съм имал проблеми и от известно време забелязах че и аз я имах тази грешка за електрическата водна помпа и много ме дразнеше и реших да я разглобя да видя какво става, и видях че подлежи на ремонт. За 13 14 годишна кола, не може толкова бързо да "сдаде багажа" ако само функцията Rest я активира само, явно има и други приоритети по който се ползва
между другото откакто функционира помпата имам по яко парно на празен ход
п.с. моята е TDS

п.с. моята е TDS
- another90sm
- младши ентусиаст
-
sosk0 написа: между другото откакто функционира помпата имам по яко парно на празен ход
п.с. моята е TDS
Това , колега е основната идея на тази помпа а функцията "рест" се явява един вид като екстра. В ниските обороти , когато основната водна помпа върти слабо тази електрическата помага да се развърта водата в системата , която изобщо не е малко, по спомен около 10-11л.
- ares2
- старши ентусиаст
-
или е лош късмет или нещо го е изгорило.. на стария беше прекъснала намотка на ротора на моторчето..
този които го сложих го отворих,, почистих и затворих. чудя се следващия които ще сложа какво да го правя..
да го почиствам ли и него? или да не го пипам
този които го сложих го отворих,, почистих и затворих. чудя се следващия които ще сложа какво да го правя..
да го почиствам ли и него? или да не го пипам

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз моята я рязглобих преди две години, почистих я и смених четките, още си работи без проблем.
Да ви питам и аз..Тази печка,при колко градуса се включва,че гледам навън е 8-9 градуса и колата тъкмо е излязла от синьото и печката продължава да се включва сама,а след като изгася мотора известно време помпата се чува все още?
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- ares2
- старши ентусиаст
-
сега да питам тези които са разглобявали клапана и са махали помпата..
дали там където лагерува самата перка към корпуса може да има износване и то да тормози моторчето и да горят?
не намирам друго обяснение за изгорели две помпи при мен..
и дали знаете цената на нова помпа? без клапаните
дали там където лагерува самата перка към корпуса може да има износване и то да тормози моторчето и да горят?
не намирам друго обяснение за изгорели две помпи при мен..
и дали знаете цената на нова помпа? без клапаните
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Перката не лагерува никъде. Тя е със един магнит на нея и е поставена в една пластмасова втулка (ама не баш) и от другата страна моторчето върти един магнит и така се върти перката - предполагам, че са го направили така за да няма проблеми с пропускането на антифриз - така реално моторчето е напълно отделено от системата. Пусни си рест-а и отиди и чукни моторчето с нещо, ако тръгне значи са четки, при мен беше така.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
а младежи да питам и аз...Може ли да се свали помпата от клапаните без да потече антифриз
?

kluna_ написа:а младежи да питам и аз...Може ли да се свали помпата от клапаните без да потече антифриз?
За това трябва да питаш Дейвид Копърфийлд

- ares2
- старши ентусиаст
-
малко е факирско но става.. при мен изтече някъде към 1 л. но може и по малко..
сега съм се възмутил и мисля да сваля целия клапан с все помпата и да видя както ще го правя..
изгори ли ми третата ще си купя чисто нов клапан с помпа та дори да е 300 лв в дару кар

сега съм се възмутил и мисля да сваля целия клапан с все помпата и да видя както ще го правя..
изгори ли ми третата ще си купя чисто нов клапан с помпа та дори да е 300 лв в дару кар

53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4