Въпрос-надрани предни стъкла на Е34 и втора скорост?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Въпрос-надрани предни стъкла на Е34 и втора скорост?

Мнение от speedtool » 26 Окт 2013, 13:15

Здравейте колеги.1.Имам следното питане-стъклата на предна лява и предна дясна врата са ми надрани(при последни ми две 34ки все са надрани).Та някой има ли идея от какво се получава и как да се предотврати надирането отново,ако ги сменя с нови?

2.Другото питане-когато връщам от 3 на 2 и от 2 към 1 в по-високи обороти не влиза като хората или поне не от първия път(говорим за обороти от порядъка на над 2500).Става въпрос за 520 24в.Мисълта ми е това нормално ли е при тази кола,аз ли просто не съм карал скоро ръчка или да търся проблема на друго място?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: Въпрос-надрани предни стъкла на Е34 и втора скорост?

Мнение от Beamerdriver » 26 Окт 2013, 13:20

Мисля че може с някаква паста за полиране на стъкла да се оправи надраното и аз имам същия проблем,само че при мен почти не се забелязва но мен си ме дразни и ще търся нещо, по другия ти въпрос няма да пиша защото не съм сигурен,все пак приготви се да си ги смениш.

PS:Трябва скоростите да се сменят без проблем. може зъбци да са изронени,маслото на скоростите сменено ли е скоро,не е ли.
39470

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 26 Окт 2013, 13:30

Вероятно не е сменяно скоро.Ще се сменя евентуално със смяна на двигателя с някой по-голям,но все пак ми се ще да не са дали фира(нагоре си ги сменя без проблем никакъв).А стъклата нямам идея каква ще е тая паста-трябва да е доста едра,защото драскотинките не са плитки-съответно ще се надера цялото стъкло след полирането
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 26 Окт 2013, 14:17

speedtool написа:Здравейте колеги.1.Имам следното питане-стъклата на предна лява и предна дясна врата са ми надрани(при последни ми две 34ки все са надрани).Та някой има ли идея от какво се получава и как да се предотврати надирането отново,ако ги сменя с нови?

2.Другото питане-когато връщам от 3 на 2 и от 2 към 1 в по-високи обороти не влиза като хората или поне не от първия път(говорим за обороти от порядъка на над 2500).Става въпрос за 520 24в.Мисълта ми е това нормално ли е при тази кола,аз ли просто не съм карал скоро ръчка или да търся проблема на друго място?

Стьклата се надират от прашинките и малките камьчета които попадат между стьклото и лайсната , нищо не може да се направи и при смькване и вдигане на стьклото то се надира . С полиране не става - смяна на надраното с ново ;) За да се предотврати до някьде надирането - по малко ги смьквай и при каране по напрашен пьт измивай колата , ако е стояла на място доста време преди да трьгнеш почисти стьклото до лайсната с препарат за стькла и тогава го смьквай :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 26 Окт 2013, 14:46

За стъклата разбрах смяна.А да кажем,че скоростите са за ремонт,което все още не е сигурно-ремонт или смяна с такива втора употреба(някой ако знае ценово как би изглеждало и в двата случая)
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Окт 2013, 14:55

speedtool написа:За стъклата разбрах смяна.А да кажем,че скоростите са за ремонт,което все още не е сигурно-ремонт или смяна с такива втора употреба(някой ако знае ценово как би изглеждало и в двата случая)

Други скорости би излезело доста по-евтино от какъвто и да е ремонт...
Нагоре за масло прочетох нещо... това да е е автомат че да е сменяно скоро маслото, ръчката масло се сменя..
Скоростите са около 100-тина лева и още толкова за смяна..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 26 Окт 2013, 19:01

За стъклата намерихме решение с някаква доста едра паста ставало,но след това като завали и ставало мазало-няма да се прави.Скоростите имат синхронизатор за смяна,така че вероятно ще се слага друга кутия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 26 Окт 2013, 19:29

Много сте ми интересни ... И "другата" кутия сигурно е чисто нова от БМВ, та няма да има нищо за смяна ... Защо не свалиш твоята, да я ревизираш и газ напред ! Поне ще знаеш какво си правил по нея !
За стъклата са ти го казала - като отидеш на да я миеш, с паро/водоструйката и там в гумата на стъклото !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 26 Окт 2013, 19:51

Не те разбрах за стъклата точно,а колкото до кутията един синхронизатор доколкото знам е 100лв. и не ми се вижда рентабилно да се прави щото с труд и т.н. цената отива на далеч,защото ревизирането със сигурност не включва само един синхронизатор.Ако някой е по-запознат с ремонт на този тип кутия и примерни цени да каже
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 27 Окт 2013, 22:20

Това със стъклата, с полиране може да се оправи, няма смисъл да купуваш излишен амбалаж.
За скоростите, провери си нивото на маслото. Ако е намаляло, огледай за течове от пробките и датчика.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedtool » 27 Окт 2013, 23:11

Кажи как и с какво може да се полира както трябва.Ако стане белята така или иначе ще ги сменя.Кутията съм решил да я сменя-при двама колеги има читави само ще видя кога точно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Окт 2013, 17:04

До колкото знам стъкло не можеш да полираш. Едно ново стъкло (хубаво стъкло Pilkington) e 180лв + 60лв за поставяне. В Кобра цената за китайско стъкло е 180лв с монтаж. Вече всеки си решава къде да иде. Разликата обаче след слагане на новото стъкло е голяма. Проглеждаш направо :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 30 Окт 2013, 17:38

Zubcho написа:До колкото знам стъкло не можеш да полираш. Едно ново стъкло (хубаво стъкло Pilkington) e 180лв + 60лв за поставяне. В Кобра цената за китайско стъкло е 180лв с монтаж. Вече всеки си решава къде да иде. Разликата обаче след слагане на новото стъкло е голяма. Проглеждаш направо :)

Правени са опити за полиране точно в Кобра и резултата е че стъклото се превръща в лупа в мястото на полиране, това, което се вижда се изкривява и дразни още повече.
По отношение на китайските и други стъкла- много лесно се надраскват, особено през зимата когато има пясък. Освен това някои от тях не са триплекс, а са закалени и се пръскат при катастрофа- така, че при избора внимателно.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 30 Окт 2013, 19:06

Колегата пита за страничните стъкла на предните врати, вие му сменихте челното...
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 30 Окт 2013, 20:53

Миналата седмица видях една кола, на която пишеше- полиране на автостъкла на място.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Следваща

Назад към E34