Странен проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745d, 530d, 335d
Мечтае да кара: Су-35
Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)

Странен проблем

Мнение от MCPO » 26 Окт 2013, 4:04

Заредих аз колата с 35 лева бензин и 20 лева газ. Карам аз колата вече прехвърлила на газ обаче по едно време ми изсвири, че няма бензин стрелката и тя падна :dunno: Викам си сиг тече от някъде слизам аз по бързата процедура оглеждам навсякъде е никъде няма течове... Обаждам се аз и ми носят в една туба за 15 лева бензин (около 6-7 литра) запали малко трудно докато засмучи бензин и си прехвърли на газ продължих аз карах има няма 15-20 км и изненада отново няма бензин :shock: ама продължава да си работи на газ. Изгасям аз слизам пак да видя да не тече от някъде наистина да съм пропуснал при огледа, е отново не открих нищо. Сега обаче неще и да запали щото няма бензин а, за да прехвърли на газ трябва да запали на бензин. Свалих седалките вадя помпата аз и шок вътре наистина има едва около литър литър и половина бензин.

Шах и мат съм къде да търся проблема? Възможно ли е да ме лъже, че върви на газ а реално да върви на бензин ? Възможно ли е да върви едновременно на бензин и газ ? Дори да ме лъже, че върви на газ а реално върви на бензин това е нечовешки разход :shock: Всяко мнение е добре дошло .........

п.п. Колата е с преебан дебитомер който чакам по еконт утре, карах я с изключен дебитомер. ( Възможно ли е и това да е причината? )

п.п.2 Забравих да спомена и, че колата както си духаше топло изведнъж спря да духа топло, на която и да е степен по време на движение. :)
"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich Just Cavalli 

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Детайли за колата: Комбинезон

Re: Странен проблем

Мнение от chino///M » 26 Окт 2013, 4:58

Здравей колега, дай малко повече инфо за колата и двигателя. Напълно възможно е да работи на газ и бензин едновременно ако има някакъв проблем с компютъра или настройката на ГИ (предполагам, че си с газов инжекцион)... Възможно е да ти свети, че си на газ апък всъщност да караш на бензин, а относно високия разход на бензин не мога да кажа. Един колега беше пуснал една тема за странен според мен проблем с бензина: всичкото му гориво се прехвърляше в лявата част на резервоара и в дясната част при помпата не оставаше нищо, но не знам как си реши проблема ако го е решил.

Аватар

Мнение от philips1qw » 26 Окт 2013, 8:46

аз сащо карам с откачен дебитомер но неми вдигна осезаемо расхода. а за парното да духа студено значи има въаздух в системата.оспех с разрешаването на проблема

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745d, 530d, 335d
Мечтае да кара: Су-35
Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)

Мнение от MCPO » 27 Окт 2013, 17:22

Проблем решен ! Сменихме дебитомера, обезвъздушихме системата, почистихме резервоара и сменихме прилежащите уплътнения и маркучи наляхме 15 литра бензин и решихме да палим обаче в последствие сменихме и бубините които се оказаха проблемни, свещите също сменихме....... сменихме и масълцето което се канех така или иначе да сменя тези дни. Ходих и до газаджията игра си с компютъра не го знам какво точно, но е имало проблем със настройките преди това. Сега всичко е 6 точки ! Само ми се струва , че работи малко по шумно от преди не знам защо, но може и да само така да ми се струва :mrgreen:

П.п Не трийте темата може и да е от полза на някой. :)
"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich Just Cavalli 

Назад към E36