съвет за покупка на bmw 120 d
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Re: съвет за покупка на bmw 120 d
Колега, не знам за какъв съединител точно говориш на автоматика, както и че се прецаква на 160000. Аз от това, което съм прочел проблеми с автоматиците от тези години няма.
За 13 хиляди получаваш регистрирана кола, с каско и зимни гуми, които иначе са ти минимум още 2000 лева разходи. Също така това е 120, а не 118.
Тази на пръв поглед е добре оборудвана, като салон, екстри, купе. Вярно че са я снимали в тъмното, но все пак. Един преглед по светло, преглед в сервиз за всеки случай, стискаш палци и взимаш. Гранция, че ще е вечна няма.
ДПФ (ФАП) при БМВ го има при дизелите, но това е 2004 година и би трябвало да е без. В сервиза ще ти кажат, а може да провериш и по ВИН номера. По принцип може да се премахне. Цената е около 300-400 лева. Варира и може и по-тънко. Важно е да го прави някой в час, който да промени и е софтуера, а не само да ти набие една тръба и да се чудиш после какво става.
За 13 хиляди получаваш регистрирана кола, с каско и зимни гуми, които иначе са ти минимум още 2000 лева разходи. Също така това е 120, а не 118.
Тази на пръв поглед е добре оборудвана, като салон, екстри, купе. Вярно че са я снимали в тъмното, но все пак. Един преглед по светло, преглед в сервиз за всеки случай, стискаш палци и взимаш. Гранция, че ще е вечна няма.
ДПФ (ФАП) при БМВ го има при дизелите, но това е 2004 година и би трябвало да е без. В сервиза ще ти кажат, а може да провериш и по ВИН номера. По принцип може да се премахне. Цената е около 300-400 лева. Варира и може и по-тънко. Важно е да го прави някой в час, който да промени и е софтуера, а не само да ти набие една тръба и да се чудиш после какво става.
- velislav kolev
- кандидат ентусиаст
-
Взех колеги 120 ръчнa 2004 без фaпa
Блaгодaря зa съветите
Колaтa е много добрa по вин номерa пише че е със спортни нaстройки нa окaчвaнето ,могaт ли дa се променят ? Инaче имa подгрев нa седaлките ,спортен кожен сaлон и ксенон ,a кaк се мият фaровете ?
Блaгодaря зa съветите
Колaтa е много добрa по вин номерa пише че е със спортни нaстройки нa окaчвaнето ,могaт ли дa се променят ? Инaче имa подгрев нa седaлките ,спортен кожен сaлон и ксенон ,a кaк се мият фaровете ?
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
пръскалките на фаровете бачкат като дръпнеш лоста да пръсне на предното стъкло вода и пръска и на фаровете.
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
plamen_nedkov написа:пръскалките на фаровете бачкат като дръпнеш лоста да пръсне на предното стъкло вода и пръска и на фаровете.

- velislav kolev
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колегa нaдявaм се ,и още един двa въпросa имaм в книжкaтa пише че aвтопилотa се aктивирa с лявaтa ръчкa нaпред,но нaли тaкa светвaт дългите светлини и всички единици ли могaт дa мерят мaсло от вътре зaщото нa моятa кaто цъкнa нa иконaтa и се скривa и последеб въпрос кaк и по кaкъв нaчин дa виждaм темперaтурaтa нa двигaтеля вътре стрелкa ням a
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Автопилота си има собствено лостче

а относно температурата - предполагам е като на е90 ,колегата е описал по долу как се први

а относно температурата - предполагам е като на е90 ,колегата е описал по долу как се први

90e90e написа:Според мен нищо... моето лично мнение е че излишно го набеждаваме малкия термостат (не че и аз не го смених де)... Относно проверката на скритото меню - има на много места описано как става...
Борави се само с бутона на километража (за зануляване на километража)
1.Вкарваш ключа.
2.натискаш и задържаш (не пускаш) - появява се оранж.триъгълник - продължаваш да държиш докато не ти излезе скритото меню - тогава пускаш
3. започваш да натискаш и пускаш (през интервали не по-големи от 2 секунди), докато стигнеш до меню 19.
4.На меню 19 се задържаш повече от 2 секунди (докато ти излезе код за въвеждане)
5.продължаваш да цъкаш докато не набереш кода (кода за ТВОЯТА кола се образува като сбор от последните 5 цифри на рамата на ТВОЯ автомобил - ПРИМЕР=>ХХХХ472235 - КОДА е 23)Когато стигнеш до числото натискаш и задържаш (за повече от 2 секунди) и пускаш....
6. Тогава ще ти изпише надпис LOCK OFF... продължаваш да чакаш... тогава след около 5 секунди то те връща обратно на меню 1. започваш отначало да сменяш менютата(натискаш бутончето на кратки интервали по-малки от 2 сек), докато стигнеш до меню7.
7. За да влезеш в меню 7.1 - задържаш за повече от 2 секунди и когато пуснеш - ХОП - виждаш градусите на двигателя
След като вече си настроил борда да ти показва градуси (традиционното меню изчезва) - палиш и си караш, докато не ти се наложи да изкараш ключа... Тогава всичко отначало...
- velislav kolev
- кандидат ентусиаст
-
Aми блaгодaря колегa ще го пробвaм товa с менюто ,a юa aвто пилотa нямaм нямaм тaковa лостче ,нa нищо колaтa о без товa много мо хaресвa .Единственото което ме притеснявa е че е със спортни нaстройки нa окaчвaнето и спрямо други еденици ми се виждa достa нискa нa много местa подпирaм отдоло и си мисля ,че тaзи колa зимaтa ще ми е много сложно с нея ,aко някой може дa сподели нa сняг кaк се държи колaтa ще се рaдвaм дa чуя ,a в моментa съм със 16 ки джaнти си мисля ,aко сложa лятото 17 дaли нямa мaлко дa се дигне.
Блaгодaря ви зa мнениятa колеги.
Блaгодaря ви зa мнениятa колеги.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Относно темпомата или така нареченият автопилот - не е кои знае колко скъпо и сложно да се монтира .
Погледни тези теми има достатъчно инфо
viewtopic.php?f=112&t=344200
viewtopic.php?f=112&t=352026
а за снега и зимата колегите да споделят,че нямам опит с 1 серия
Погледни тези теми има достатъчно инфо
viewtopic.php?f=112&t=344200
viewtopic.php?f=112&t=352026
а за снега и зимата колегите да споделят,че нямам опит с 1 серия
- velislav kolev
- кандидат ентусиаст
-
A тези лостчетa сaмо от еденици ли стaвaт или и оз други модели
- barbaron
- Потребител
-
- Кара: E70 , E83
- Мечтае да кара: E34 M5
- Детайли за колата: E70 xDrive 30d, E83 3.0d
Здравейте,
ще се възползвам от темата , понеже и аз търся 120-ка и съм се спрял на http://www.mobile.bg/11379694915743982 , понеже е написано , че може да се прегледа в оторизиран сервиз , също че може и на лизинг.
Имам Е46-ца и знам че те си имат "стандартни" болежки като водачите на стъклата , клапана за картерните газове и датчиците за отворена врата.
Моля да споделите какво да очаквам като проблемни места и евентуално ориентировъчни цени за подмяна на съответните части.
Колата задължително ще мине през Камор Ауто (или както се казват вече) ...
Благодаря ви предварително!
ще се възползвам от темата , понеже и аз търся 120-ка и съм се спрял на http://www.mobile.bg/11379694915743982 , понеже е написано , че може да се прегледа в оторизиран сервиз , също че може и на лизинг.
Имам Е46-ца и знам че те си имат "стандартни" болежки като водачите на стъклата , клапана за картерните газове и датчиците за отворена врата.
Моля да споделите какво да очаквам като проблемни места и евентуално ориентировъчни цени за подмяна на съответните части.
Колата задължително ще мине през Камор Ауто (или както се казват вече) ...
Благодаря ви предварително!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
"СЕРВИЗНА КНИЖКА, КОЛАТА Е КАТО НОВА - РЕАЛНИ КМ" - това просто не го чети... 
Иначе дизеловите мотори при преди фейслифта колите са почти като при Е46 facelift... в раздела е писано доста какво да се гледа при тия коли... клапана за картерни газове направо го мисли да го сменяш ако я вземеш, също и съединител и маховик са проблемни при тия коли...

Иначе дизеловите мотори при преди фейслифта колите са почти като при Е46 facelift... в раздела е писано доста какво да се гледа при тия коли... клапана за картерни газове направо го мисли да го сменяш ако я вземеш, също и съединител и маховик са проблемни при тия коли...
- barbaron
- Потребител
-
- Кара: E70 , E83
- Мечтае да кара: E34 M5
- Детайли за колата: E70 xDrive 30d, E83 3.0d
А има ли ги тези "пеперудки" , които на Е46-ците ги махат за да не се откъснат и да направят мазало по двигателя ?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако не се лъжа "пеперудите" ги има само при 6-така М57... докато дизелите при 1-ва серия са само 4-цилиндрови...
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
r0nnie написа:А N47 къса веригата
Не винаги, в нашият форум само един колега се беше оплакал от подобно нещо до сега.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3