Проблем с пропускане на вода e36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с пропускане на вода e36

Мнение от lumkata » 20 Окт 2013, 15:02

След дъжд до шофьора под стелката е подгизнало от вода.Със старите стелки имаше някоя сутрин като стана и като локва на гумените стелки не виждах от къде може да е текло.Сега онзи ден като валя цялото дюшеме под стелката е подгизнало.Ако някои има такъв проблем и може да ми кажи къде да гледам и да се ориентирам да оправя проблема.Много вода влиза не малко.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Re: Проблем с пропускане на вода e36

Мнение от baitun » 20 Окт 2013, 17:35

Сори, че ти ползвам темата, но и аз имам подобен проблем. Вчера разкоствах колата за да прокарам инсталацията за подгрев на седалките/разказа ми се играта/ и като махнах част от мокета установих, че е доста мокро на пода при шофьора-пасажерската страна е суха. Направи ми впечатление, че и мокетната стелка е мокра, повече в долната и гумирана част. Почвам да се чудя дали не ми е заминало уплътнението на вратата, да се е запушил някой отвор за отводняване или пък евентуално радиаторчето да е сдало багажа, но пък антифриза ми е червен и сигурно щеше да остави следа. :banghead: Миналата година пак имах подобен проблем, мисля, че беше пролетта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Мнение от ТРСТ » 20 Окт 2013, 20:33

Имал съм същия проблем,но с автомобили от друга марка,затова само ще нахвърлям идеи.
Общото и в двата случая беше наличието на шибедах.
При едната кола се беше запушил единия маркуч от него,през колонката и в прага.Водата нямаше къде да се оттича и капеше върху стелката от тавана.
На другата кола се бяха запушили отворите за оттичане в самия праг и просто преливаше от вътрешната страна.
И в двата случая това се случваше докато колата е в покой.
Влага може да има и от липсващи тапи или изгнило в пода на купето.

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 21 Окт 2013, 20:53

Аз шибидах нямам, пода ми е здрав, освен да се е запушил някой отдушник. С това ще се занимавам другата седмица.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Мнение от ТРСТ » 21 Окт 2013, 21:23

В такъв случай,погледни под пластмасовата решетка от където влиза въздуха към парното.Ако се са събрали много клечки ,листа и други мръсотии,може да са запушили отворите за оттичани на водата. Обикновено са в краищата. Може да опиташ ,като излееш малко вода и да погледнеш дали и от къде изтича Когато тези отвори са запушени,водата прелива през отвора за парното.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 22 Окт 2013, 11:05

Колеги и аз съм се сблъсквал с този проблем и един познат ме насочи към откриването му. Нямам шибидах и т.н. Проблемът ми се намираше точно зад двигателя: има от двете страни отвори за оттичане на водата, която влиза през решетката, която е м/у чистачките. Гюнтер е направил отвори, които за да имат по-затруднено оттичане им е сложил по един Г-образен гумен маркуч(около 10-15 см), който в самия си край завършва със стеснение, за да може там като се набият няколко цвята от липата под която спирам и да прелее после водата към купето. Та сега на месец, два най-много като се сетя гледам да ги изчиствам, че тогава като се наводних цяла зима не можах да изсуша мокета. Дано съм ви бил полезен поне малко.
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 22 Окт 2013, 14:08

Най-вероятно това е причината и при мен, като проверя ще драсна два реда :yes:

Назад към E36