Мирише на бензин

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Мирише на бензин

Мнение от Mollov » 20 Окт 2013, 22:41

Ами при мен мирише в задната част на колата, отвън... днес като се возих на затворени прозорци и само на духалките на климатроника и вътре не мирише... но като излезнеш и в задната част на колата се усеща доволно, отпред - не... ше я вдигаме и ще се разбере какво е... мамка му...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 20 Окт 2013, 22:51

Аз залагам на някоя дупчица на резервоара или по-добрия случай-маркучите.Ако тече или капе по-леко пак може да мирише,но тъй като се движиш и изглежда теча не е силен бензина изветрява и петно няма как да видиш. Но със сигурност не нещо,което да ти смачка кефа от хубавата кола :D
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 20 Окт 2013, 23:00

Определено няма да ми накриви шапката... иначе няколко пъти гледах под колата... капки няма... ше го видим кво е...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 21 Окт 2013, 10:08

Хайде похвали се с какъв мотор е и дай някоя снимка де, толкова я чака тая 38-ца :lalala:
Сега си представям как денонощно я лъскаш с всичките препарати дето имаш :lol:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Окт 2013, 10:32

Още не съм почнал с лъскането, че не ми остава време, ама мисълта ти тече в правилната посока :mhihi:

Иначе е М60В40 на 200к реални... а снимки ще има като я направя :)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 21 Окт 2013, 10:36

Mollov написа:Още не съм почнал с лъскането, че не ми остава време, ама мисълта ти тече в правилната посока :mhihi:

Иначе е М60В40 на 200к реални... а снимки ще има като я направя :)

:driving:
Нали не е зелена :lol:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Окт 2013, 10:37

Хаха... orientblau (от групата на Dunkelblau)... явно няма да се отърва скоро от тоя цвят (iS-а беше dunkelblau)... боята е доста запазена, ае за парите си (2 евра) колата направо е чук...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 21 Окт 2013, 14:45

И аз имах подобен проблем с мирис на бензин отзад. Оказа се малка дупка в резервоара, от която е текло по много малко (моята дойде от Австрия и там някой се беше опитвал да оправи теча) и не виждах да прави локви или мокри петна. Усещаше се мирис на бензин отзад и в купето, когато карам по завои и се плацика бензина от едната половина в другата (държа я с малко бензин че съм с LPG :) ). Но с времето явно се е поотворила и започна да тече по сериозно. След цял ден ръчкане и лежане под резервоара, успях да запуша дупката по български - смола и винтче (нищо друго което ми дойде на ум не помогна :lol: ). Провери си първо тръбопроводите и връзките и дано не се окаже моят проблем, че голяма играчка и много неприятно.
Успех :yes:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Окт 2013, 19:25

Утре сутрин ще я видим кво е... и диагностика, и ще я вдигнем да я гледаме....

Ама преди малко усетих нещо друго доста неприятно... като вкарам задна и колата се "тръсва" назад леко, като "удар"... тва дано се размине само със смяна на масло, че... :evil:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 22 Окт 2013, 18:06

Миризмата на бензина се оказа от "хлопащ" нивомер в отвора зад шофьора - реално пластмасовия му държач си беше като поставен, но не и "затегнат" към отвора и вероятно от това е миришело... отдолу нямам никакви следи от ръжда или нарушение по целостта на резервоара...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 22 Окт 2013, 19:05

Сега остава и това "тръсване" да е от тампон на кутията-тоя автомат на 200к и да не е сменяно маслото няма как да се строши(трябва голям талант)
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 22 Окт 2013, 20:09

Ми тресенето се оказа от високи обороти на празен ход (намерих един PDF за проблеми и решения за A5S560Z)... като пусна фаровете/габарити и вдига поне 100 RPM... и като вкарам задна и тресе... спирам фаровете/габарити и не тресе... за момента паркирам на тъмно, добре че има парктроник и отпред и отзад... :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
Мечтае да кара: пак Е38

Мнение от bobeca111 » 22 Окт 2013, 21:01

Извинявам се на колегата,че се намесвам в темата..но имам подобен проблем,от който не мога да се отърва. Имам някакъв теч от резервоара,и вече не знам кой път да хващам :banghead:
Писах си доста с колега от форума(за което много му благодаря), но уви не мога да установя причината..и уви май всичко води да сваляне на резервоар,нещо което искам адски много да избегна.
С две думи,от долу на резервоара си има петно,а точно зад задна дясна гума,на мястото на резервоара където към земята гледа един болт,най вероятно държи резервора,за нещо като квадратен профил,е...отича се по това болтче. Гледано е всичко от долу милион пъти,с валя се заден десен подкалник,бърка се, гледа се с огледалца, какво ли не, е не може да се установи от къде от горе сълзи. Махнах задна седалка, гледах от дясно какво влиза излиза в десния резервоар,всичко сухо. Ако е дупка,не трябвало да капе само при сравнително пълен, ако е маркуч, не би ли трябвало само като работи да тече?!
Моля ако някой се е сблъсквал, нека каже има ли начин без сваляне да се установи от къде е проблема. Явно е стар, защото около болта се образувала ръжда!
Колата е безнзинова Е38...ако съм пропуснал

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 23 Окт 2013, 19:21

Резервоарите ръждясват от горната страна/от към купето/, отдолу го гледаш убавец, ама отгоре, напъплил, напъплил. :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Е38