Съвет за 524 ТД
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Съвет за 524 ТД
Здравейте
Първо искам да ви поздравя за готиния форум
Знам, че сигурно има доста изписано по темата, но уви нямам време да се ровя. Пуснах една търсачка ама ми извади 45298798 резултата и ще ми е доста трудно да обобщя цялото инфо.
Та един приятел си е харесал някво 524 ТД ... околкото разабрах
трябва Е34 да се явява. 92' е ... друго незнам. Ще се радвам ако споделите с мен какви са ви впечатленията и разочарованията от тази кола ... какво може да се очаква. Ясно е, че няма да е икономична ама все пак тряба да си има някакъв приблизителен разход. Има определен бюджет и искам ако знаете да ми кажете кави са цените на основните консумативи и части ... ролки, ремъци, филтри, амортисиори и т.н.
Също искам да питам ако има някой неща/места където БМВ-то най-често да се чупи т.е. къде да се гледа най-много.
Ще се радвам ако някой каже и две думи за Турбото и за вървежа въпреки, че това не са решаващи фактори за конкретната покупка.
Иначе колата има яко екстри, клима, червена е (е само затова АЗ не бих си я купил ама ... ) и ко друго ... 5000 лв и искат ... добре ли е ?
Благодаря предварително на всички отзовали се ... вторник (26.09) ще ходим да я гледаме така че колкото инфо събера до тогава ми е добре дошло
Първо искам да ви поздравя за готиния форум

Та един приятел си е харесал някво 524 ТД ... околкото разабрах

Също искам да питам ако има някой неща/места където БМВ-то най-често да се чупи т.е. къде да се гледа най-много.
Ще се радвам ако някой каже и две думи за Турбото и за вървежа въпреки, че това не са решаващи фактори за конкретната покупка.
Иначе колата има яко екстри, клима, червена е (е само затова АЗ не бих си я купил ама ... ) и ко друго ... 5000 лв и искат ... добре ли е ?
Благодаря предварително на всички отзовали се ... вторник (26.09) ще ходим да я гледаме така че колкото инфо събера до тогава ми е добре дошло

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Рзход 10-11 в града щото е по тежичка извън би трябвало да не е повече от 7.5
Ремък с ролка 120-130лв.
Закарайте я на диагностика и и премерете компресията тя си показва всичко
Ако е запазена я зимайте и това е.
Поддръжката не е като на опел ма не е и като на кола 2006г. така че Късмет
Ремък с ролка 120-130лв.
Закарайте я на диагностика и и премерете компресията тя си показва всичко

vld написа:Рзход 10-11 в града щото е по тежичка извън би трябвало да не е повече от 7.5
Ремък с ролка 120-130лв.
Закарайте я на диагностика и и премерете компресията тя си показва всичко![]()
Мерси много

П.С. Ае тея 5000 лв добра цена ли ви се струва или не ?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Loz написа:vld написа:Рзход 10-11 в града щото е по тежичка извън би трябвало да не е повече от 7.5
Ремък с ролка 120-130лв.
Закарайте я на диагностика и и премерете компресията тя си показва всичко![]()
Мерси многоЗа поддръжката не бъди много сигурен, че на мен такива цени ми обявяват, че съм се хванал за главата
За тоя обем и тая маса на колата разхода ми се струва задоволителен. Имам само още един въпрос (два де) ... на кое трябва да се обърне внимание като се купува и колко трябва да е очакваната компресия на този двигател. Мерси
П.С. Ае тея 5000 лв добра цена ли ви се струва или не ?
купуваш кола на 12-14 години - требе да и бачкат агрегатите

гледайте за хлабина в кормилната кутия - 100% има и окачването, нека я прегледа майстор.
п.п. астрата дето ви продадох жива ли е още ?

stanchev написа:п.п. астрата дето ви продадох жива ли е още ?
Ееееееееех, колко е малка България. Малко не се сетих веднага ама ти вярно че щеше да земаш БМВ

Ко викаш за кормилната кутия ... нещо голяма грижа ли е ?

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Обща болка но не за умиралка, освен ако не е карана така дулго време, има ги 2 хенд. абе идете в некой сервиз срещу 20-30 лв пълен преглед.
п.п. за астрата - казах ви, че ви давам супер автомобил
на много убави пари ама кой да слуша
са ако иска бензинка твоя човек дрънни една шайба имам нещо предвид
п.п. за астрата - казах ви, че ви давам супер автомобил

са ако иска бензинка твоя човек дрънни една шайба имам нещо предвид

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
един път си дадох мнението за 2400 тд и колегите в форума едва не ме изкараха БОЛЕН МОЗЪК така че мнението си остава за мен ако искаш даго чуеш ще ти пратя ЛС

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Две години бях с такава и общо взето останах доста доволен. Е като изключим това че ми се спука главата та дръпнах назад веднага с 1600-1700лв Но пък след това само масла и филтри и дреболии разни. Та да знаеш тези модели си имат болки в главите и ги пукат често. Общо взето искарват до към 300.000км и след това няма оттърване. Що се отнася до разхода, за такъв клас автомобил си е направо добър.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
524тд няма 1992.Спряна от производство август 1990(м21)ако нещо и има ,незабравяйте че има и други524-ки(и както колегите казаха обезателно на диагностика) 

the_gate написа:524тд няма 1992.Спряна от производство август 1990(м21)ако нещо и има ,незабравяйте че има и други524-ки(и както колегите казаха обезателно на диагностика)
Човек не разбрах какво искаш да кажеш

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
искам да кажа,че след '90 са 525тд и 525тдс(м51)и е невъзможно 524тд да е '92-ра.а другото ,че в момента е по-голям избора на 524-ки(много са) така че вижте и други и изберете най-доброто.не ограничавайте избора само до една кола.успех 

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
ммм 7 годинки вече си я джъткаме нашата незнам кви са тия глупости за главите аз и бащата я караме яко душманската... е верно на студено никога не сме я настъпвали но иначе до критики
извън града гори 7-7.5 в града 10-11 то пак зависи от карането поддръжката е евтина малко над цената на опела смяна на масло 50лв с пълна синтетика LG страшно масло изкарва по 9000-10000км друго деда знам максималната скорост е тъпа макс 195 прави иначе ако е запазен двигатела върви кат куршум особено ако имаш шпер като мен
ем тва е 5000 е хубава цена стига да е запазена

the_gate написа:524тд няма 1992.Спряна от производство август 1990(м21)ако нещо и има ,незабравяйте че има и други524-ки(и както колегите казаха обезателно на диагностика)
Спрели са само 524-ките, а не М21Д24.

Ако момъка е сигурен за годината на това 524тд (1992), да провери дали не са й присадили М21Д24, защото наистина ги спират в края на 1990г.
А и да не би да става въпрос за тдс?
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Попаднал си на късметлийската кола повярвай ми. Дано да нямаш проблеми че... Тогава ще го ядешmla86 написа:ммм 7 годинки вече си я джъткаме нашата незнам кви са тия глупости за главите аз и бащата я караме яко душманската... е верно на студено никога не сме я настъпвали но иначе до критикиизвън града гори 7-7.5 в града 10-11 то пак зависи от карането поддръжката е евтина малко над цената на опела смяна на масло 50лв с пълна синтетика LG страшно масло изкарва по 9000-10000км друго деда знам максималната скорост е тъпа макс 195 прави иначе ако е запазен двигатела върви кат куршум особено ако имаш шпер като мен
ем тва е 5000 е хубава цена стига да е запазена

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3