Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от timur_lenk » 20 Окт 2013, 19:55

[quote="VladkoPenev"]Здравейте колеги. От прочетеното във форума ми стана ясно, че не всички е60-ки имат active steering.Въпроса ми е какво представлява в двигателния отсек, да знам какво да гледам :) Извинявам предварително, ако е глупав въпроса. Поздрави :)[/quote
Ако има актив стиринг или динамик драйв до помпата ще има кабел който влиза в един клапан.За динамик драйв помпата е тумбеста,прилича на компресор за климатик.В нета ги има 3те вида помпи.Ако е без въпросните екстри няма кабел и ако не се лъжа казанчето за наливане на маслото е директно върху нея.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Окт 2013, 12:23

Няма тема във важните, а не ми се прави нова специално за това:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4jvi6o
Мнения, впечатления ако някой е ходил или знае нещо за тази кола в Камор? Кълнели се, че е на тия километри, доказуемо било уж.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 21 Окт 2013, 12:39

Доста добре изглежда и е с любимия ми цвят кожа. Дават ли някаква гаранция Камор?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Окт 2013, 14:51

Не дават защото не било Premium selection, a BMW Used Cars, понеже било над 5 години и над 120 000км.
Абе има нещо тука, ама да видим. Дано някой от форума знае нещо повече и да го подхвърли по някакъв начин. Аз имам една известна информация, но искам да я сверя, а може и нещо друго да се покаже на бял свят.
Иначе пък тарикати да го снимат до огромния надпис Premium selection, а отдолу с малки букви да четеш на номера Used cars. Въпросът е ясен - просто да ти привлекат вниманието с това.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 21 Окт 2013, 21:48

Твърде критичен си,не виждам нищо ненормално и некоректно в снимката,в описанието никъде не се споменава за премиум селекшън.Вярно е,че дилърите могат да продават коли с км над тези необходими да влязат в категорията - премиум и не виждам нищо нередно в това.Българина масово гледа евтиното,но иска и гаранция....Пълна гаранция -избирате нова или премиум селекшън,автомобил над тези км-драйв тест + официален диагностичен лист,и ако се споразумете за цената,нотариус.Колата видимо е подготвена за 30к лв при покупка!Успех!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Окт 2013, 9:58

Не ни трябва гаранция колега, най-малкото защото ако я признаят ще искат да се обслужва при тях, а няма смисъл. И как да не съм критичен след като виждам типичната Българска обява? Като не е Премиум, защо ми я снимат под надписа така съвсем целенасочено, нямаха друго място ли?
И реално се оказах прав. На всичко отгоре тая кола за да стане кола, цената бая ще надскочи посочената. :mhihi: Успех на мераклиите, дано не са от форума.

И още нещо да вметна. Към коли от дилър съм точно толкова мнителен, колкото и към продавач от Горубляне. Това откакто миналата зима Бова кар се опитаха да ми набутат едно М3 Е92, което за да бъде Премиум Селекшън с 6 месеца гаранция искаха някаква сума към споразумяната цена, а за 2 години още 2000лв.
Нещо в мен проговори и се отказах(колата си имаше достатъчно забележки за да ме откаже, ама и тези допълнителни клаузи помогнаха)а след няколко месеца СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО разбрах и майчиното мляко на тая кола от САЩ, до Германия и в БГ после. Разбира се тя беше на реални километри(ей как я обичат тая фраза БГ продавачите :mhihi: )48 000, нищо че като влезнах вътре седалката беше износена като на 150 000, но ми обясниха, че било така защото трудно се влизало. :mhihi: Нищо, че фара беше изпотен, имаше отпорена лайсна на тавана, леко омаслен двигател и разни други дреболии като разбира рейка. Последното ме отказа тотално първо защото не ми го казаха те, а трябваше аз в движение да го установя, след което светкавично ми се каза, че те ще я оправят за тяхна сметка. :mhihi: Хубаво викам аз, че ще я оправите, ама как кола на 48 000 я хвърли тая рейка? Бяха признали, че има удар в самото начало, но не знаели какъв, а рейките някои Х5 Е70 ги хвърляли и за 10 000км. :ahah: Не ми се обяснява подробно повече, но след това се оказа, че колата е имала удар, който буквално я е смлял отпред и двигателя е бил така увреден от удара, че е трябвало да бъде заменен с някакъв с крайно съмнителен произход. Вие си правете сметката как се оправя тая кола след това. Аз ще ви кажа - никак. Или вземаш едни нови регистрационни номера и между тях слагаш друго БМВ М.
Та този Премиум селекшън изобщо не ме вълнува и ви казвам да не му се доверявате сляпо.
Тази кола 535д-то е за един мой приятел, който също като мен знае, че кола се купува или от другаде навън, или от доверен човек, но реши да се позаинтересува от тази за да се доувери, че тука и дилърите лъжат на убиване.
Но признавам, че ги бива да говорят сладко далеч повече от търговците по къщите. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 22 Окт 2013, 10:49

BMW Power ACM написа:И реално се оказах прав. На всичко отгоре тая кола за да стане кола, цената бая ще надскочи посочената. :mhihi: Успех на мераклиите, дано не са от форума.

Добре де, дай малко повече информация какъв точно е проблема с тази кола. :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Окт 2013, 12:25

За жалост не мога. Всъщност мога да ти кажа само за подгряването на едната седалка, че не работи - шофьорската. Плюс това на огледа продавача със запалването още съмнително е включил фаровете, което също буди подозрение. Иначе другите неща са скрити, но някои от тях ще видиш ако си навит и идеш на оглед. Но какво има конкретно за смяна на тази кола не мога да споделя на всеослушание. Който се замисли ще се сети защо, но не коментирам.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 22 Окт 2013, 12:50

С Камор се работи много добре ако искаш да продадеш нещо свое.Трябва ти само едно дилърче да е на далавера от теб ;) .Прав е пишещия по горе за нещата ,но нека и аз не им развалям далаверата на каморци.Докато има баламурници в БГ да им се хващат така е.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tancheto » 22 Окт 2013, 15:45

Относно Камор и употребяваните коли оттам мога да кажа следното. Купихме оттам кола, която те ни казаха че е внесена от Италия, продажбата мина през автокъща, тип Горубляне. Премиум селекшън съответно няма защото всъщност колата не е купувана и поддържана тук за да знаят това онова за нея. Това поне според мен де, жена съм и може много да не разбирам. От Камор ни казаха, това и това е за смяна и ние кат истински пичове си платихме всичко. Сега като се замисля това беше излишно действие, поради някои последствия.
После се оказа, че колата е с некви безумни джанти свалени най-вероятно само заради продажбата от някой джип или нещо голямо, толкова голями че гумите стърчаха с 2см навън. Търговеца ни каза, че вероятно било заради гъзария и в Италия така вероятно ги карат. Естествено на първият дълъг път установихме, че тази кола нема как да е карана с тези джанти, щото кат натовариш 2 души отзад и при най-малката дупцица гумите опираха някъде в калниците или не знам къде ама се чуваше.
После на два пъти маслото свети, че е на минимум. А компютъра казва 23000 км остават до смяна. Звъня в Камор и викам кога е сменяно маслото, те ами ние не сме го сменяли. Викам защо свети тогава, ами долейте, и ние доливаме. След 3000 км пак. Аз питам в Камор, не трябва ли по принцип на 25 000 да се сменя, защо толкоз скоро свети тогава. Те ами не знаем кога е сменяно. След проверка при техник, препоръчан ми от форума тук, се оказа че масления филтър тече направо, то изтичаше отгоре.
Съжалявам че толкоз дълги обяснение давам, но само споделям, в крайна сметка в сервиза от форума казаха, че колата си е супер, но идеята ми е не давайте никакви пари допълнително на Камор, ако колата ви харесва, взимай и дооправяй другаде. Така и така гаранция от Камор няма. За съжаление, премиум селекшъна на камор са прекалено скъпи, а всъщност след внимателно изчитане на еднаподобна гаранция установихме, че гаранция върху двигателя и не знам си още какво няма. Лошото е, че и много 5-ци на по 5 години също не се продават, така че човек няма голям избор.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Окт 2013, 15:59

Само да те поправя в едно макар, че ти каза, че си жена и може да не разбираш. За Премиум селекшън изобщо не е необходимо колата да е била някога в БГ, та да ти дават гаранция, каму ли да звучат абсурдни неща като "не е била в БГ и затова не знаем какво и е". За Премиум селекшън просто е необходимо колата да е била поддържана в официални БМВ дилъри из Европа или поне често да е влизала там, плюс споменатите пробег и години.
П.п: Не знам тия масла как може да ги чакате по 25-30 000, пък дори да е по предписание. :conf: Масло след 10 000 или година, да си заминава в коша и нямаш грижи. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от tancheto » 22 Окт 2013, 17:14

По темата с маслата не искам да споря, никъде не съм казала, че си сменям маслото на 25 000км. Просто очаквах, че като платя сметка от 4000лв в камор поне да са ми сменили маслото или поне да имат разубно обяснение защо компютъра казва, че все едно маслото е сменяно вчера, а те не знаят въобще дали е сменяно. Дори ми обясниха, че нямало начин да се ресетне смяната на маслото на компютъра, ако не е наистина сменяно. Това дори аз знам, че е лъжа. Ти искаше мнение за кола купена от камор и аз ти казах пресен пример, колата я взехме преди 2 месеца, така като гледам тази, която ти гледаш има подобен статус, най-вероятно е на някоя автокъща. Може и да бъркам, извинявам се за намесата си в такъв случай.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 22 Окт 2013, 18:00

Мнения, впечатления ако някой е ходил или знае нещо за тази кола
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4kbkx7

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D '04

Мнение от mupoo » 22 Окт 2013, 18:28

nedkoo написа:Мнения, впечатления ако някой е ходил или знае нещо за тази кола
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4kbkx7

Скоро попаднах на него, но беше през автокъща "Автоцентър за иззети автомобили Фина" - Линк /цък в дясната част на BMW M5/ за 33 000 лева :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 22 Окт 2013, 18:35

огледалата са някакъв тунинг-ментак, еърбега е "направи си сам", ауспухът стои неестествено провиснал, снишена е явно, което май е най-малкият проблем ако е направено като хората...
абе колата е бонбон :yes:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61