316 м43 гасне в движение и на празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
316 м43 гасне в движение и на празен ход
Здравейте!
Вчера един приятел го закъса с неговото е36 . Търсих с търсачката за същия проблем но намерих само наподобяващи проблема теми. Та проблема е че колата гасне и в движение и на празен ход а иначе колата работи идеално нито прекъсва нито се дави нито нищо...падат оборотите и гасне без да реагира на газта като и се подаде след което си пали без проблем докато пак не изгасне и така... за 4 километра поне 7-8 пъти изгасна в движение докато стигнахме до близки приятели да я оставим там . Преди вчерашната случка не е правила този проблем. Дали е възможно да има някаква връзка със изключително мокрото време ?
едит:Забравих да напиша колата няма газова и не е имала.
Вчера един приятел го закъса с неговото е36 . Търсих с търсачката за същия проблем но намерих само наподобяващи проблема теми. Та проблема е че колата гасне и в движение и на празен ход а иначе колата работи идеално нито прекъсва нито се дави нито нищо...падат оборотите и гасне без да реагира на газта като и се подаде след което си пали без проблем докато пак не изгасне и така... за 4 километра поне 7-8 пъти изгасна в движение докато стигнахме до близки приятели да я оставим там . Преди вчерашната случка не е правила този проблем. Дали е възможно да има някаква връзка със изключително мокрото време ?
едит:Забравих да напиша колата няма газова и не е имала.
- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Re: 316 м43 гасне в движение и на празен ход
здравей колега аз лятото имах следния проблем: паля колата и за момент работеше добре докато не изгасне, когато и подавах газ почти не реагираше и отново гаснеше, като в един момент веднага след запалването. Закарайте колата на диагностика, защото така може да си покаже някои датчик евентуално. Проблема едва ли е в бензиновия филтър, но не е изключено, един от възможните варианти е бензиновата помпа, но тя по скоро ще спре изобщо да работи и да пали колата и да върви дори 2 метра, при мен проблема беше доста зацапани дюзи и правеше този проблем, след свалянето и почистването им резултата беше страхотен. При ментогава правилх експеримент както колата работи да откачам една по една буксите на дебитомера, стъпковия мотор и дросела и колата веднага си променя поведението демек по-този начин на първо време ги изключих тези проблеми. Относно ако нещо се е намокрило и не винаги даден уред работи коректно не е изключено като вариант. Огледайте колата евентуално буксите които са на дебитомера и около въздушния филтър и самия той, свещите/кабелите, както и ламдата, която е отдолу под колата. Имаше една тема, че ако бензинова помпа спре да поддава необходимото количество гориво (не прави достатъчен дебит) на место може да работи, но като тръгнете и да не и достига гориво на колата. Дано откриете проблема. Успех!
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
no.breaks написа:здравей колега аз лятото имах следния проблем: паля колата и за момент работеше добре докато не изгасне, когато и подавах газ почти не реагираше и отново гаснеше, като в един момент веднага след запалването. Закарайте колата на диагностика, защото така може да си покаже някои датчик евентуално. Проблема едва ли е в бензиновия филтър, но не е изключено, един от възможните варианти е бензиновата помпа, но тя по скоро ще спре изобщо да работи и да пали колата и да върви дори 2 метра, при мен проблема беше доста зацапани дюзи и правеше този проблем, след свалянето и почистването им резултата беше страхотен. При ментогава правилх експеримент както колата работи да откачам една по една буксите на дебитомера, стъпковия мотор и дросела и колата веднага си променя поведението демек по-този начин на първо време ги изключих тези проблеми. Относно ако нещо се е намокрило и не винаги даден уред работи коректно не е изключено като вариант. Огледайте колата евентуално буксите които са на дебитомера и около въздушния филтър и самия той, свещите/кабелите, както и ламдата, която е отдолу под колата. Имаше една тема, че ако бензинова помпа спре да поддава необходимото количество гориво (не прави достатъчен дебит) на место може да работи, но като тръгнете и да не и достига гориво на колата. Дано откриете проблема. Успех!
Колега благодаря, че се отзова! Това последното обаче мисля че няма нищо общо със проблема, защото колата си върви нормално не забива муцуна да се дави и такива да ги прави а просто се едно с нож те пресича и гасне е така от нищото без да мъцне без нищо след което пали кара се 300-400 метра и пак така...

- no.breaks
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М43
Незнам това за помпата мисля че го бях чел, да не е дебитомера направете диагностика колата може да си каже какво й е, ако нищо не покаже започнете да търсите нещо по механиката (запушване по горивната система, хлабава връзка или не добър контакт на някоя от буксата а и сега нали каза че сте намокрили нещо)
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
no.breaks написа:Незнам това за помпата мисля че го бях чел, да не е дебитомера направете диагностика колата може да си каже какво й е, ако нищо не покаже започнете да търсите нещо по механиката (запушване по горивната система, хлабава връзка или не добър контакт на някоя от буксата а и сега нали каза че сте намокрили нещо)
Диагностика ще се направи лошото е че в момента колата се намира в перник а и аз и фр-то сме малко предубедени към майсторите там

- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Може да има някаква грешка на компа закачете я и ще се разбере.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Не може да е нещо свързано с горивоподаването, защото тогава няма да изгасне веднага. Също така от повечето датчици колата не може да изгасне по този начин. Ако поради някаква причина, спре да работи датчика на разпределителният вал, двигателя ще спре веднага. Ако има някакво рязко падане на вакума в смукателният колектор- също.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
Колеги ново развитие по темата. Както в деня на случката гаснеше през метри, приятелчето чак днес намери време да отиде при колата и проблема е изчезнал напълно
. Освем да не би верно от мокрото време нещо да се е намокрило :? Някакви идеи?

8 мнения
• Страница 1 от 1