Централно,акумулатор,не пали...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Централно,акумулатор,не пали...

Мнение от vladi_a_i » 17 Окт 2013, 17:57

Колеги,след обилен валеж,това от тази година,колата и светва плафона централния и не гасне въобще дори при натиснати копчетата на заключващия механизъм.Акумулатора явно се изтощава,но чак пък толкова от една крушка :dunno: .Днес го позаредих,след малко пак ще го сложа до утре сутрин,но централното отказа,а алармата действа,но не заключва или отключва,само подава светлинните сигнали.Колата пали,ясно е,че не се е дозаредил акумулатора и ще хода утре да вида за утечка при никакви пуснати консумативи да вида какво става :dunno: .Това след обилния валеж ми се случи и миналия път,но само премигваше плафона,нищо друго.Много ме съмняват заключващите механизми,но чак пък и двата да са се прецакали там ключетата и да дърпа ток.Преди да завали абсолютно все едно нищо.Някой нещо...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: 325tds, e36, touring

Re: Централно,акумулатор,не пали...

Мнение от Essenov » 17 Окт 2013, 21:53

Лампата си хаби стабилно ток. Аз веднъж бях забравил включена тази на багажника и сутринта не можах да запаля. Но щом пали колата, може и да не е от липса на ток ами от окъсяването. Ако имаш шибедах.. най-вероятно от там е влязла вода.

Откачи буксата на поафона и зареди акумулатора. Ако има с какво да го замериш трябва да е на 12.54 волта някъде. После пробвай пак, ако не помага, смъкни корите под жабката и под волана и виж дали там не се е наквасила електрониката..

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 18 Окт 2013, 8:38

Нещо една клетка май не се зарежда...това го видях сега сутринта,ще и замеря гъстотата и заряда...5г. и Искрата умря почти напълно,оттам и другите аномалии сигурно идват :dunno: .Шибидах нямам..

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 18 Окт 2013, 9:26

Не една,ами и друга клетка не е наред :kuku: .Колеги сега съм с 62А,преди го взех за ис-а,но заради м52б25 пак ли такъв да сложа или 70-75А,с какъв акумулатор стандартно трябва да е 25-цата...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 18 Окт 2013, 9:29

vladi_a_i написа:Колеги,след обилен валеж,това от тази година,колата и светва плафона централния и не гасне въобще дори при натиснати копчетата на заключващия механизъм.Акумулатора явно се изтощава,но чак пък толкова от една крушка :dunno: .Днес го позаредих,след малко пак ще го сложа до утре сутрин,но централното отказа,а алармата действа,но не заключва или отключва,само подава светлинните сигнали.Колата пали,ясно е,че не се е дозаредил акумулатора и ще хода утре да вида за утечка при никакви пуснати консумативи да вида какво става :dunno: .Това след обилния валеж ми се случи и миналия път,но само премигваше плафона,нищо друго.Много ме съмняват заключващите механизми,но чак пък и двата да са се прецакали там ключетата и да дърпа ток.Преди да завали абсолютно все едно нищо.Някой нещо...

Не можеш да прекъснеш веригата, затова негаснат. Провери дали няма вода при ключа или механизма се е развалил.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 325tds, e36, touring

Мнение от Essenov » 18 Окт 2013, 21:13

65 пише на сайта, който намерих, но най-добре питай в магазина, те тр да имат данни..

http://www.carrepairdata.com/service/re ... /2494/125/

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 21 Окт 2013, 10:58

00700 написа:
vladi_a_i написа:Колеги,след обилен валеж,това от тази година,колата и светва плафона централния и не гасне въобще дори при натиснати копчетата на заключващия механизъм.Акумулатора явно се изтощава,но чак пък толкова от една крушка :dunno: .Днес го позаредих,след малко пак ще го сложа до утре сутрин,но централното отказа,а алармата действа,но не заключва или отключва,само подава светлинните сигнали.Колата пали,ясно е,че не се е дозаредил акумулатора и ще хода утре да вида за утечка при никакви пуснати консумативи да вида какво става :dunno: .Това след обилния валеж ми се случи и миналия път,но само премигваше плафона,нищо друго.Много ме съмняват заключващите механизми,но чак пък и двата да са се прецакали там ключетата и да дърпа ток.Преди да завали абсолютно все едно нищо.Някой нещо...

Не можеш да прекъснеш веригата, затова негаснат. Провери дали няма вода при ключа или механизма се е развалил.

Подмених и двата механизма за заключване,обаче докато акумулатора беше позареден нямаше никакви проблеми,но с тия две мъртви клетки пада драстично и веднага почват аномалиите.Поръчал съм нов акумулатор,понеже е с остъпки и без ДДс та ми стъпва на 100лв. с гаранция,чакам да ми го достават тия дни и ще вида след това какво ще стане.

Назад към E36