Централно,акумулатор,не пали...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Централно,акумулатор,не пали...
Колеги,след обилен валеж,това от тази година,колата и светва плафона централния и не гасне въобще дори при натиснати копчетата на заключващия механизъм.Акумулатора явно се изтощава,но чак пък толкова от една крушка
.Днес го позаредих,след малко пак ще го сложа до утре сутрин,но централното отказа,а алармата действа,но не заключва или отключва,само подава светлинните сигнали.Колата пали,ясно е,че не се е дозаредил акумулатора и ще хода утре да вида за утечка при никакви пуснати консумативи да вида какво става
.Това след обилния валеж ми се случи и миналия път,но само премигваше плафона,нищо друго.Много ме съмняват заключващите механизми,но чак пък и двата да са се прецакали там ключетата и да дърпа ток.Преди да завали абсолютно все едно нищо.Някой нещо...

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Re: Централно,акумулатор,не пали...
Лампата си хаби стабилно ток. Аз веднъж бях забравил включена тази на багажника и сутринта не можах да запаля. Но щом пали колата, може и да не е от липса на ток ами от окъсяването. Ако имаш шибедах.. най-вероятно от там е влязла вода.
Откачи буксата на поафона и зареди акумулатора. Ако има с какво да го замериш трябва да е на 12.54 волта някъде. После пробвай пак, ако не помага, смъкни корите под жабката и под волана и виж дали там не се е наквасила електрониката..
Откачи буксата на поафона и зареди акумулатора. Ако има с какво да го замериш трябва да е на 12.54 волта някъде. После пробвай пак, ако не помага, смъкни корите под жабката и под волана и виж дали там не се е наквасила електрониката..
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Нещо една клетка май не се зарежда...това го видях сега сутринта,ще и замеря гъстотата и заряда...5г. и Искрата умря почти напълно,оттам и другите аномалии сигурно идват
.Шибидах нямам..

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Не една,ами и друга клетка не е наред
.Колеги сега съм с 62А,преди го взех за ис-а,но заради м52б25 пак ли такъв да сложа или 70-75А,с какъв акумулатор стандартно трябва да е 25-цата...

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
vladi_a_i написа:Колеги,след обилен валеж,това от тази година,колата и светва плафона централния и не гасне въобще дори при натиснати копчетата на заключващия механизъм.Акумулатора явно се изтощава,но чак пък толкова от една крушка.Днес го позаредих,след малко пак ще го сложа до утре сутрин,но централното отказа,а алармата действа,но не заключва или отключва,само подава светлинните сигнали.Колата пали,ясно е,че не се е дозаредил акумулатора и ще хода утре да вида за утечка при никакви пуснати консумативи да вида какво става
.Това след обилния валеж ми се случи и миналия път,но само премигваше плафона,нищо друго.Много ме съмняват заключващите механизми,но чак пък и двата да са се прецакали там ключетата и да дърпа ток.Преди да завали абсолютно все едно нищо.Някой нещо...
Не можеш да прекъснеш веригата, затова негаснат. Провери дали няма вода при ключа или механизма се е развалил.
65 пише на сайта, който намерих, но най-добре питай в магазина, те тр да имат данни..
http://www.carrepairdata.com/service/re ... /2494/125/
http://www.carrepairdata.com/service/re ... /2494/125/
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
00700 написа:vladi_a_i написа:Колеги,след обилен валеж,това от тази година,колата и светва плафона централния и не гасне въобще дори при натиснати копчетата на заключващия механизъм.Акумулатора явно се изтощава,но чак пък толкова от една крушка.Днес го позаредих,след малко пак ще го сложа до утре сутрин,но централното отказа,а алармата действа,но не заключва или отключва,само подава светлинните сигнали.Колата пали,ясно е,че не се е дозаредил акумулатора и ще хода утре да вида за утечка при никакви пуснати консумативи да вида какво става
Не можеш да прекъснеш веригата, затова негаснат. Провери дали няма вода при ключа или механизма се е развалил.
Подмених и двата механизма за заключване,обаче докато акумулатора беше позареден нямаше никакви проблеми,но с тия две мъртви клетки пада драстично и веднага почват аномалиите.Поръчал съм нов акумулатор,понеже е с остъпки и без ДДс та ми стъпва на 100лв. с гаранция,чакам да ми го достават тия дни и ще вида след това какво ще стане.
7 мнения
• Страница 1 от 1