Проблеми с парното.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe 98г.
- Мечтае да кара: ///М
Проблеми с парното.
Здравейте колеги. Имам забележки към парното на моята е36-тица и се надявам да ми помогнете ако сте се сблъсквали с тях. Проблемите са два: единия е, че когато пускам парното, клапите понякога издават доста странни звуци (щракат и пукат). Това пукане се чува при пускане и спиране. Другия проблем е, че когато започна да усилвам степента на вентилатора, той усилва до средата на скалата, сед това колкото и чертички да се вдигнат, силата (струята) си е една и съща. Някакви идеи ??? 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблеми с парното.
drebenj написа:Здравейте колеги. Имам забележки към парното на моята е36-тица и се надявам да ми помогнете ако сте се сблъсквали с тях. Проблемите са два: единия е, че когато пускам парното, клапите понякога издават доста странни звуци (щракат и пукат). Това пукане се чува при пускане и спиране. Другия проблем е, че когато започна да усилвам степента на вентилатора, той усилва до средата на скалата, сед това колкото и чертички да се вдигнат, силата (струята) си е една и съща. Някакви идеи ???
Таралеж, що не ползваш търсачката има хиляда теми с твоя проблем всяка седмица се пуска такава.
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
А щракането ??? 

- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Относно слабата струята , смени си филтъра на климатикА!Ако ефекта е същия продължаваш!
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
red bulll написа:Относно слабата струята , смени си филтъра на климатикА!Ако ефекта е същия продължаваш!
С какво да продължава,да сменя филтър на климатика,(поленов филтър).......??? Таралежа добре,а другите шумове? Никой ли не знае,че и на мен ми е интересно,а за автора на темата да не говорим?!!
- changethegame
- младши ентусиаст
-
Това прищракване на клапите се получава заради остаряването на материала, който служи за уплътняването на самите клапи. Когато автомобилът е по нов материала е подобен на дунапрен, но с годините остарява и се превръща в нещо подобно на дъвка, което кара клапите при първоначално отваряне да са леко залепнали и отделят трудно, от там се получава това прищракване, според мен не е фатално и не пречи на нормалната работата. Що се отнася до така нареченият таралеж той следи за температурата на вкарвания въздух отвън, спрямо този в купето и температурата зададена на климатроника. Слабата струя на въздуха може да се дължи както на запушен филтър, така и на попаднали листа под кората на чистачките. Добре е тази кора да се махне и да се почисти пространството около вентилатора, както и да се проверят клапите, които се намират преди него, може да са заседнали в средно положение заради някоя клечки или боклук.
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
[quote="changethegame"]Това прищракване на клапите се получава заради остаряването на материала........
смислен отговор в дух на взаимопомощ между потребителите на този форум

- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Ясно. Но проблема със труята мисля, че се дължи на нещо друго. Защото с вдигане на повече чертички стуята трябва да става все по-сина нали ? Да, но при мен това нещо е така до средата на скалата. От там на горе колкото чертички да се изпълнят струята си остава същата. Интересното е, че не чувам да се натоварва моторчето или нещо от сорта. Какво точно регулира тази струя?
п.с. Утре ще прегледам филтъра и дали има задръствания от листя под чистачките...
п.с. Утре ще прегледам филтъра и дали има задръствания от листя под чистачките...

- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
oci написа:drebenj написа:Здравейте колеги. Имам забележки към парното на моята е36-тица и се надявам да ми помогнете ако сте се сблъсквали с тях. Проблемите са два: единия е, че когато пускам парното, клапите понякога издават доста странни звуци (щракат и пукат). Това пукане се чува при пускане и спиране. Другия проблем е, че когато започна да усилвам степента на вентилатора, той усилва до средата на скалата, сед това колкото и чертички да се вдигнат, силата (струята) си е една и съща. Някакви идеи ???
Таралеж, що не ползваш търсачката има хиляда теми с твоя проблем всяка седмица се пуска такава.
Не съм компетентен по електрониката,но мисля,че колегата ти е дал отговор. Този таралеж май е една електронна джаджа,която май е в електронния блок за управление на климатика.Чел съм,че като електронен елемент струва стотинки и някой с подходящите умения оправя неприятностите които имаш. Напиши в търсачката ТАРАЛЕЖ и чети!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ТРСТ написа:oci написа:drebenj написа:Здравейте колеги. Имам забележки към парното на моята е36-тица и се надявам да ми помогнете ако сте се сблъсквали с тях. Проблемите са два: единия е, че когато пускам парното, клапите понякога издават доста странни звуци (щракат и пукат). Това пукане се чува при пускане и спиране. Другия проблем е, че когато започна да усилвам степента на вентилатора, той усилва до средата на скалата, сед това колкото и чертички да се вдигнат, силата (струята) си е една и съща. Някакви идеи ???
Не съм компетентен по електрониката,но мисля,че колегата ти е дал отговор. Този таралеж май е една електронна джаджа,която май е в електронния блок за управление на климатика.Чел съм,че като електронен елемент струва стотинки и някой с подходящите умения оправя неприятностите които имаш. Напиши в търсачката ТАРАЛЕЖ и чети!

- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
[/quote]
[/quote]
Какво не,колега? нещо обърках ли? Дано не съм подвел някого,но ако с нещо не си съгласен,поне напиши!

Какво не,колега? нещо обърках ли? Дано не съм подвел някого,но ако с нещо не си съгласен,поне напиши!
- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
ТРСТ написа:

Какво не,колега? нещо обърках ли? Дано не съм подвел някого,но ако с нещо не си съгласен,поне напиши![/quote]
Този таралеж се управлява от управлението на климатроника, а той управлява мотора за парното. И не е в управлението на климатроника, а в прасето на цялото парно. Намира се долу в краката над педала за газта. Ако той се е прецакал има два вариянта. Вентилатора или работи като повечето случай върти мотора постоянно на макс обороти или не тръгва мотора.
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
D.Uzunov написа:ТРСТ написа:
Какво не,колега? нещо обърках ли? Дано не съм подвел някого,но ако с нещо не си съгласен,поне напиши![/quote]
Този таралеж се управлява от управлението на климатроника, а той ......
Аха,значи проблема на колегата вероятно не е от този таралеж.Дано си оправи нещата по скоро,ако не ги е оправил вече.Това беше полезно и за мен,макар,че моите грижи са други.
- drebenj
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колгеги. Проблема го реших днес
Оказа се таралежа. Но докато стигна до него минах през почистване на клапите при моторчето от листя, смяна на филтър и почистване на леглото му, пробвах и с друго управление
Накрая смених таралежа и всичко си дойде на мястото
Общо взето цялостна профилактика на климатика
Благодаря на всички за отледеното внимание, бяхте ми полезни. Надявам се темата да бъде полезна и за други колеги

Благодаря на всички за отледеното внимание, бяхте ми полезни. Надявам се темата да бъде полезна и за други колеги

14 мнения
• Страница 1 от 1