Номер на двигател 2.5/2.8?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Mitaka R1
- Потребител
-
- Кара: Е30 М50Б25
- Мечтае да кара: Е30М20Б25
Номер на двигател 2.5/2.8?
Колеги,предстои ми оглед на една Е36ца 2.8 .Но се притеснявам,че голяма част от тях са с насаждани мотори или имат нередности с документите,ще искам да се уверя че номера на двигателя отговаря на този по талон.Продавача ще ми подсигури крик или канал,но не знам точно къде се намира номера на двигателя .От ауто дата ми излиза ,че трябва да търся този нимер /286S1/ но къде точно ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Номер на двигател 2.5/2.8?
Номера се намира на едно като плочка от страната на всмукателните колектори. Трябва ти лампа и да се загледаш много внимателно. Но не гледай само последните цифри (удостоверяващи, че е Б28), а по-скоро целия номер. Защото теоретично може да си е Б28, но от друга кола. Така че поискваш примерно ВИН кода на колата, проверяваш в интернет номера на двигателя и на място го сравняваш.
- Mitaka R1
- Потребител
-
- Кара: Е30 М50Б25
- Мечтае да кара: Е30М20Б25
Благодаря колега,така ще направя 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Ето тук сложи номера и ще излезе всичко по колата както е излязла от завода 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Dirty M5 driveR написа:Така че поискваш примерно ВИН кода на колата, проверяваш в интернет номера на двигателя и на място го сравняваш.
Я пак?!, къде в интернет има на коя рама кой двигател е монтиран, защото тая информация я' имат само в архивите на БМВ и в КАТ, до които ние нямаме достъп.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Мисля че така ще разбереш най-добре..
А номера на мотора по шаси могат да ти кажат само от БМВ и КАТ. Ако толкова искаш да разбереш отиваш до Камор (Ауто Бавария или там както се казва вече) или Дару Кар с шасито може да ти кажат номера на мотора дето е излезнала колата. Мен са ми вършили тази услуга безплатно..
А номера на мотора по шаси могат да ти кажат само от БМВ и КАТ. Ако толкова искаш да разбереш отиваш до Камор (Ауто Бавария или там както се казва вече) или Дару Кар с шасито може да ти кажат номера на мотора дето е излезнала колата. Мен са ми вършили тази услуга безплатно..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Mitaka R1 написа:Колеги,предстои ми оглед на една Е36ца 2.8 .Но се притеснявам,че голяма част от тях са с насаждани мотори или имат нередности с документите,ще искам да се уверя че номера на двигателя отговаря на този по талон.Продавача ще ми подсигури крик или канал,но не знам точно къде се намира номера на двигателя .От ауто дата ми излиза ,че трябва да търся този нимер /286S1/ но къде точно ?
Голяма голяма колко да е голяма има няма 80%

По темата колега сравни си я по вин преди да отидеш на оглед, на самия оглед със силен фенер мотора може и да е сменян някога във времето и да е минат кат с новия (което силно ме съмнява) и по талон да си излиза гледай внимателно

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
maxpower написа:Dirty M5 driveR написа:Така че поискваш примерно ВИН кода на колата, проверяваш в интернет номера на двигателя и на място го сравняваш.
Я пак?!, къде в интернет има на коя рама кой двигател е монтиран, защото тая информация я' имат само в архивите на БМВ и в КАТ, до които ние нямаме достъп.

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
А толкова ли му нямаш вяра на човека, като видиш че по ВИН си е оригинална 2.8 , че да го подозираш въпреки това да го е сменил?
9 мнения
• Страница 1 от 1