Фарове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36 и Мерцедес S КЛАСА
- Мечтае да кара: РЕТРО автомобил
Фарове
Колеги днес реших да сваля и разглобя фаровете за да ги почистя, но си вкарах сам авто гол.
Всичко мина добре но като като ги сглобих и запалих левия фар светеше в небето, свалих го с едно шестограмче към земята но като пуснах дългите те се забиха в земята.
Та мисълта ми е трите болчета които държат лупата за металния корпус играят ли роля в регулирането на фара, защото мисля че там усрах работата! и другия варянт е да съм врътнал лупата малко на страни за английско движение и там да съм се усрал. Темата може да е има но аз не намерих нищичко за този проблем, ако е повтарям съжалявам много!
Благодаря на Всички !!!
Всичко мина добре но като като ги сглобих и запалих левия фар светеше в небето, свалих го с едно шестограмче към земята но като пуснах дългите те се забиха в земята.
Та мисълта ми е трите болчета които държат лупата за металния корпус играят ли роля в регулирането на фара, защото мисля че там усрах работата! и другия варянт е да съм врътнал лупата малко на страни за английско движение и там да съм се усрал. Темата може да е има но аз не намерих нищичко за този проблем, ако е повтарям съжалявам много!
Благодаря на Всички !!!
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Re: Фарове
В горната част на фара има два пласмасови винта (осмостен или шестотен бяха). Единия е за надолу/нагоре, а другия е за ляво/дясно. Пробвай с тях.
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Когато нивото на късите светлини е на ниво, дългите светлини след тяхното пускане се забиват на 3 метра пред колата. С една дума реглажа трябва да се направи късите спрямо дългите
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Винтовете местят едновременно късите и дългите, проблема няма да се реши с тях.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Това със 3те метални винта е проблема. И на мен се получи така. Те регулират лупата спрямо дългите. Оправия няма, трябва да се наглася. Аз лично съм сложил 3 шайби на най-долния болт, а на останалите 2 по 2. Мисля, че сега са добре. Лошото е, че ако не ти харесва пак трябва да се разглабя фара.
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Ще пробвам днес утре да сваля предното стъкло на фара и да ги светна но не зная дали тогава ще може да се регулира и нагласи!
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Няма как това да стане без сваляне на фара. Даже и да махнеш стъклото, което е малко трудно, ще изгубиш повече време в ръчкане. Не забравяй, че се мести лупата спрямо дългите. И все пак, ако някой има информация как се нагласят по-прецизно нека сподели, че иначе трябват поне 4-5 отваряния.
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Дам то за свалянето на фара е ясна работата!
Свалям фара след него стъклото след което го качвам отново на колата и светкам фаровете след което трябва да преценя каде колко за врътна но проблема е дали без стъклата на фаровете ще светят в линия това ме съмнява
Свалям фара след него стъклото след което го качвам отново на колата и светкам фаровете след което трябва да преценя каде колко за врътна но проблема е дали без стъклата на фаровете ще светят в линия това ме съмнява
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Да, светят. Много колеги карат без вътрешни стъкла, заради външния вид.
- 00700
- младши ентусиаст
-
zafirovp написа:Да, светят. Много колеги карат без вътрешни стъкла, заради външния вид.
Само да не си пред колата

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
При фарове със лупи, вътрешното стъкло по никакъв начин не помага за по-малко заслепяване. То даже е почти плоско по средата. При дългите може би ще заслепява повече, ама то и със вътрешно стъкло пак си е тегаво.
- Ta4kata
- кандидат ентусиаст
-
Четох доста теми за регулиране на фарове и никой не казва дългите къде трябва да застанат спрямо късите!
В темите се казва че нагласиш ли си късите дългите си застават на позиция, но BMW Е34 е с два фара отделни и както много други модели Е30 също и други марки коли реголажа става по отделно.
Моите фарове ще станат ако ще да ги сваля и кача 800-пъти, но разликата след тяхното почистване е уникална.
Поздрави Колеги!
В темите се казва че нагласиш ли си късите дългите си застават на позиция, но BMW Е34 е с два фара отделни и както много други модели Е30 също и други марки коли реголажа става по отделно.
Моите фарове ще станат ако ще да ги сваля и кача 800-пъти, но разликата след тяхното почистване е уникална.
Поздрави Колеги!
- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
Следя темата с интерес, защото съм на същото дередже, фаровете ми светят Х- образно и все въртя и все нищо.От толкова връткане ми се заобли шестостена, че сега се мъча с големия.Мисля да сваля фаровете, за да ги огледам дали не са излязли щпилките от блендите и за това не подлежат на каквато и да е регулировка.Фаровете ми са zkw с лупи.
- 00700
- младши ентусиаст
-
Ta4kata написа:Четох доста теми за регулиране на фарове и никой не казва дългите къде трябва да застанат спрямо късите!
Поздрави Колеги!
Отиди да ти ги регулират в някои център на СБА. Качествено работят.
Последна промяна 00700 на 19 Окт 2013, 14:35, променена общо 1 път
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Ta4kata написа:Четох доста теми за регулиране на фарове и никой не казва дългите къде трябва да застанат спрямо късите!
Поздрави Колеги!
Довечера ще ти снимам как стоят късите спрямо дългите

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2