Серво / заключване на багажника

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Серво / заключване на багажника

Мнение от Mollov » 15 Окт 2013, 15:01

Нещо не можах да намеря тема, та направо да попитам - сервото на багажника изобщо го няма... съответно багажника не се прилепя плътно и не се чува този "шум" при затваряне и отваряне и като го затворя седи леко отворен и толкоз... на какво може да се дължи това и какво да проверя първо?

Освен това има няква тръбичка от дясно в бажника, която ми е странно, че стърчи така:

Изображение

P.S. Обясниха ми за кво е тая тръбичка... остава проблема със затварянето на багажника... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Серво на багажника

Мнение от predel » 15 Окт 2013, 15:44

Че има теми, има... но по въпроса, какво разбираш под серво, механизма за затваряне или хидравликата за отваряне и затваряне на багажника...
Ако е механизма за заключване - има вариант да се е скъсала една пружинка в ключалката или да е клеясала една друга, дето връща едно палче и включва едно микроключе. Скаличката (литълрок) наскоро си игра с неговата... Ако искаш му се обади, може и на мен, че нямам снимки а е елементарно, но трябва дълго да се обяснява.
Тръбичката е за конденза от акумулатора.... трябва да завъши в щуцера му ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 15 Окт 2013, 16:07

Скалата светна с големия фенер... дано да е от микроключето или затварящия механизъм т.е. да е по-елементарно за проследяване...

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 15 Окт 2013, 16:26

Mollov написа:Скалата светна с големия фенер... дано да е от микроключето или затварящия механизъм т.е. да е по-елементарно за проследяване...

То на тия коли май всичко им е елементарно, просто е добре измислено. Аз моята като я купих така беше...

Мародератор
Аватар

Re: Серво / заключване на багажника

Мнение от Mollov » 15 Окт 2013, 17:06

Тва в сравнение с Е36 ми изглежда малко като "ракетна физика"... тоя маркуч като го видях така стърчащ от нищото и ми настръхна косата :D Да не говорим, че шоф. прозорец не му се движи нагоре-надолу, макар и машинката вътре да си "върти"... и мислех, че ще е лесно като на Е36, ама се оказва, че не е точно така... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 15 Окт 2013, 21:24

Mollov написа:Тва в сравнение с Е36 ми изглежда малко като "ракетна физика"... тоя маркуч като го видях така стърчащ от нищото и ми настръхна косата :D Да не говорим, че шоф. прозорец не му се движи нагоре-надолу, макар и машинката вътре да си "върти"... и мислех, че ще е лесно като на Е36, ама се оказва, че не е точно така... :)

Е, тия машинки са "въжени", не са на "кръстачка", но доколкото знам в София рециклират всякакви машинки за около 80 до 200 лв.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 16 Окт 2013, 18:21

Мдам, за 70лв стана чисто нова, с 2г. гаранция :)

Иначе багажника се оказа нито повредено микроключе, нито повредена машинка долу на купето :mhihi: Ами проблем от великата " 'талянска инжИнерна мисъл".... ръчкали са нещо по задържащата част от към задния капак и като я "прещракахме" и всичко се оправи... егати идЕотите...

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 17 Окт 2013, 8:45

Mollov написа:Мдам, за 70лв стана чисто нова, с 2г. гаранция :)...

Значи заслужих си бирата! ;)

Назад към Е38