Новопридобито 730d и въпроси

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Новопридобито 730d и въпроси

Мнение от spacer » 14 Окт 2013, 16:37

Здравейте,

Колата е 2008-ма. В четвъртък си я взех и днес я закарах за обслужване. Стандартна процедура. Масло, филтри, накладки, дискове и т.н. Също така искам да и изчистя грешките. От сервиза ме запитаха за "букса", която доколкото схванах е нещо индивидуално за всеки автомобил. Имате ли представа какво е, за колко пари и откъде мога да си намеря? Или някакви други идеи?

Колата е взета от балканстар. Отидох за мерцедес, ама гледам седи едно самичко бмв-нце и ми хареса. Звънях в балканстар, хората са страшно любезни, но идея си нямат за какво им говоря. Понеже и аз нямам идея за какво става дума, пиша тук.

Предварително благодаря. :)

Потребител
Аватар

Re: Новопридобито 730d и въпроси

Мнение от M_A_R_I_A_N » 14 Окт 2013, 20:44

Това е един индивидуален преходник, който е за свързване на автомобила с айдиеса и най-вероятно е в първият собственик.

така че от БС нека се свържат с него и да ти го предаде, защото незнам къде могат да ти направят дубликат.

Потребител
Аватар

Мнение от spacer » 15 Окт 2013, 10:03

Много благодаря за отговора. Ще оправим нещата. :)

Потребител
Аватар

Мнение от spacer » 17 Окт 2013, 16:49

Колата си е екстра. Още и разучавам цъкалките.

И по въпроса с мултимедията, гледам има CD, CDChanger, AM/FM и AUX. Сега, предполагам, че CD-то и чейнджъра четат само аудио CD-та. Не съм пробвал още, щото всичките ми дискове останаха в старата кола и ще си ги прибера сигурно чак другата седмица. Но съм 90% сигурен, че няма да ми се усмихне щастието за mp3 по тоя канал. AUX-a го разглеждах вчера. Днес си купих едно mp3 плеърче от technopolis. Но при този вариант съм почти сигурен, че ще трябва да бъркам в подлакътника всеки път когато реша да сменя песен. От волана няма как да мине обратно през стеро жака и да смени. И макар, че на първо време ми е решение, ми се ще да намеря по елегантен вариант. Едно USB би свършило чудесна работа. Имате ли информация дали може да се направи подобен ъпгрейд, къде, как и колко? :)

P.S. Телефона си го вързах с bluetooth, но единственото което виждам са контактите във phonebook-а. До музиката там изобщо не стигам. Така ли е или пропускам нещо?

Потребител
Аватар

Мнение от spacer » 18 Окт 2013, 10:57

Такааа... пак аз :)

Значи колата си я купих миналия четвъртък. Днес сутринта ставам, отивам бодро до паркинга, качвам се, паля и на второто завойче, светнаха разни лампи и от таблото излезна сериозно количество гъст бял пушек. Под сериозно количество имам предвид, че цялото купе върте се изпълни с дим. Доста остра и задушлива миризма. Пуши известно време след като спрях. Каквото имаше да изгори, явно догоря и спря. След огледа установих, че отпред от едната страна светят само фаровете, от другата само кръгчетата. Всичко останало привидно работи. Надявам се просто някой кабел да се е стопил и да мина сравнително безболезнено.

Чакам сега да ми звъннат от сервиза да ми кажат какво е. Междувременно аз явно съм се понадишал, щото ми се вие леко свят и ме заболя главата. :)

Ако някой има някакви съвети предвид ситуацията, бих бил благодарен да сподели :)

Поздрави.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 20 Окт 2013, 9:14

най вероятно lcm- зад ключа на фаровете се намира

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 20 Окт 2013, 19:21

racing_team_vidin написа:най вероятно lcm- зад ключа на фаровете се намира

Би ли пояснил колега как се стига до него....

Потребител
Аватар

Мнение от spacer » 21 Окт 2013, 8:35

Днес дано се обадят. Ще пиша какво е било. Надявам се да не е много болезнено. :)

Потребител
Аватар

Мнение от spacer » 22 Окт 2013, 9:46

Положението е горе долу следното. Да, действително някакев модул който е някъде от ляво около ключа на фаровете е дал фира. Стопил се е и се е запоил за някаква платка. Това принципно случва ли се на тия коли или просто аз съм карък? Защото карам от '98-ма, но досега не ми се беше случвало да ми пуши таблото. И някой ако може чисто ориентировъчно ( плюс минус 200-300 кинта), да ме ориентира в цифрите за тази конкретна част, ще съм много благодарен. В смисъл 50лв. 500лв. 5000лв.?

Иначе, предупредили са ме, че няма да стане бързо и, че ще се разглобява всичко, за да се търси какво го е причинило това. Аз, както най-вероятно ви е станало ясно, разбирам до толкова до колкото да свия рамене и да чакам.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Потребител
Аватар

Мнение от spacer » 22 Окт 2013, 20:11

Понеже има забавяне от около ден и половина -два, заради модераторското одобрение, комуникацията е малко странна. Предното мнение в което молех да ме ориентирате ценово още не е побликувано, но исках само да добавя, че намерих малко свободно време днес на работа и се поразрових. Успях да се ориентирам какво представлява lcm и как върви ценово.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

ентусиаст
Аватар

Мнение от racing_team_vidin » 23 Окт 2013, 10:32

Това може да Ви е от полза
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 23 Окт 2013, 11:33

racing_team_vidin написа:Това може да Ви е от полза

:bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от M_A_R_I_A_N » 23 Окт 2013, 17:37

Постни този целият файл от който е извадката за лайт модула, че там си пише всичко за нашите коли.

Мерси !

ентусиаст
Аватар

Мнение от racing_team_vidin » 24 Окт 2013, 15:36

те са няколко десетки пдф-а, ще се опитам да ги кача всичките

Потребител
Аватар

Мнение от spacer » 29 Окт 2013, 9:23

Мерси за PDF-а!

Аз още нямам отговор от сервиза (какво точно е изгоряло, колко ще ми струва, мога ли аз да си го потърся и т.н.), затова не съм и писал. "Дай да намерим модул, пък после ще разглобяваме да видим дали няма нещо друго изгоряло" е последното нещо което ми казаха миналия четвъртък. Още се опитвам да намеря някакъв смисъл в това.

Аз знам, че имат и други коли за правене. Знам, че трябва да си изчакам реда. Бях предупреден, че няма да стане бързо. Но все пак почвам да си мисля за други опции и друг сервиз. Четох из форума. Взел съм контакти на майстори и сервизи. Все "много точни и много готини, наши хора". И всичките са "разбирачи - само с беемвета се занимават!"

Така, че ако имате и вие предложения или нещо съвет...

Следваща

Назад към Е65/E66