Голям проблем М50Б20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Голям проблем М50Б20
Здравейте колеги.
В тази хубава съботна вечер реших да разтъпча малко бимата по един планински път. Яко газ, качих се до края на пътя и спирам да почина и колата изгасна. И оп - няма палене. Тоест запаля и веднага изгасне. Запалих принудително на газ, но колата стоеше запалена единствено ако се подава газ нон стоп. Пусна ли педала - изгасва веднага.
Някак си успях да се добера до нас, но с хиляда проблеми по пътя. Ако подавам съвсем леко газ колата прекъсва брутално, движи се на тласъци... а ако натисна газта повече - няма проблем. При отпуснат педал на газта се чува някакво свистене от коша, което изчезва като натисна газта.
При движение ако прехвърля на бензин - оборотите падат все едно няма капка бензин, а бензин има. Тоест колата не реагира на подадената газ.
И не знам дали е някакво съвпадение, но спря да ми влиза в скритите менюта на големия борд, а копчетата 1000 и 10 си работят...
Тези признаци ми навяват мисли за някой маркуч за въздух да се е пукнал или да се е извадил... и по-специално около стъпковия мотор защото не съм напълно наясно кога работи и кога не, но това брутално прекъсване и гаснене на колата щом пусна газта го свързвам с него. Някой има ли представа кога отваря и затваря той, дали при съвсем леко отворена дроселова клапа още работи или при самото отваряне на дросела той затваря?
Помагайте колеги, че не знам какво и стана на кола... и на сервиз не мога да отида, защото не мога да запаля, а с това гаснене веднага щом пусна газта е изключено да карам в градски условия.
Дайте някакви насоки ако можете по изброените симптоми.
В тази хубава съботна вечер реших да разтъпча малко бимата по един планински път. Яко газ, качих се до края на пътя и спирам да почина и колата изгасна. И оп - няма палене. Тоест запаля и веднага изгасне. Запалих принудително на газ, но колата стоеше запалена единствено ако се подава газ нон стоп. Пусна ли педала - изгасва веднага.
Някак си успях да се добера до нас, но с хиляда проблеми по пътя. Ако подавам съвсем леко газ колата прекъсва брутално, движи се на тласъци... а ако натисна газта повече - няма проблем. При отпуснат педал на газта се чува някакво свистене от коша, което изчезва като натисна газта.
При движение ако прехвърля на бензин - оборотите падат все едно няма капка бензин, а бензин има. Тоест колата не реагира на подадената газ.
И не знам дали е някакво съвпадение, но спря да ми влиза в скритите менюта на големия борд, а копчетата 1000 и 10 си работят...
Тези признаци ми навяват мисли за някой маркуч за въздух да се е пукнал или да се е извадил... и по-специално около стъпковия мотор защото не съм напълно наясно кога работи и кога не, но това брутално прекъсване и гаснене на колата щом пусна газта го свързвам с него. Някой има ли представа кога отваря и затваря той, дали при съвсем леко отворена дроселова клапа още работи или при самото отваряне на дросела той затваря?
Помагайте колеги, че не знам какво и стана на кола... и на сервиз не мога да отида, защото не мога да запаля, а с това гаснене веднага щом пусна газта е изключено да карам в градски условия.
Дайте някакви насоки ако можете по изброените симптоми.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Re: Голям проблем М50Б20
Няма катализатор..
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Огледай под всмукателния колектор имаш някой изваден мъркуч и затова гасне веднага щом запалиш.
Сигурен съм че сам ще си оправиш проблема.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Biogame написа:Огледай под всмукателния колектор имаш някой изваден мъркуч и затова гасне веднага щом запалиш.
От планинският път.

- rhase
- младши ентусиаст
-
Колега огледай №1 (клапана за отдушника на резервоара), имах такъв проблем миналото лято и след смяна на всички вакуми, накрая видях че се е цепнал корпуса и дърпа оттам въздух. Не съм го сменял, залях го с горещ силикон и после черен отгоре. Една година вече , все още няма признаци за разпадане

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Колеги отчасти оправих проблема - беше се пръснал единия маркуч на стъпковия мотор. Но сега остана проблем, че не мога да запаля на бензин... пали и гасне. А на газ принудително пали и държи обороти, но малко играят оборотите на празен ход а моторчето е чисто уж и вътре мърда свободно.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Аз защо си мисля че не трябва да мърда вътре.
Поне наскоро чистих моето и нищо не мърдаше вътре,а колата ми си държи перфектни обороти.
Поне наскоро чистих моето и нищо не мърдаше вътре,а колата ми си държи перфектни обороти.

8 мнения
• Страница 1 от 1