Окачване - амортесиори - пружини
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Колеги, въпроса ми е следния; става дума за 320д
Е91 2006г, с гуми 225/45/17 - между наклника и гумата има 2 пръста разстояние отпред, отзад пак 2
Е91 2009г-2010г. пак със 225/45/17 - между калника и гумата има 4 пръста разстояние отпред, отзад 3 пръста
Да подчертая че нито една кола не е 4х4.
Има ли разлика в / пружини - амортесиори /, гледах в реалоем дали има разлика м/у пружини и амортесиори, но явно няма или просто не съм погледнал както трябва?
Просто моята е по-ниска, и искам да я направя по-висока:) Гледам че масово Е91-те преди феиса са ниски като моята.
Та, има ли някаква разлика в пружини/амортесиори, или просто тези които гледам 2010г са на малко километри и оттам идва огромната разлика ?
Е91 2006г, с гуми 225/45/17 - между наклника и гумата има 2 пръста разстояние отпред, отзад пак 2
Е91 2009г-2010г. пак със 225/45/17 - между калника и гумата има 4 пръста разстояние отпред, отзад 3 пръста
Да подчертая че нито една кола не е 4х4.
Има ли разлика в / пружини - амортесиори /, гледах в реалоем дали има разлика м/у пружини и амортесиори, но явно няма или просто не съм погледнал както трябва?
Просто моята е по-ниска, и искам да я направя по-висока:) Гледам че масово Е91-те преди феиса са ниски като моята.
Та, има ли някаква разлика в пружини/амортесиори, или просто тези които гледам 2010г са на малко километри и оттам идва огромната разлика ?
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Окачване - амортесиори - пружини
Твърде вероятно твоята да е със спортно окачване,фабрично тези със спортно окачване и джанти 17' са с широчина 8j преден мост и 8.5j заден мост.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Гаранция не е, 17-те после са слагани, колата си е стоково и голо като пушка 320-ка..
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Първо: До колкото знам има различни пружини с различна височина и твърдост, фабрично вграждани в Е90. Всяка пружина има номер маркирана с бяла щампа. До колкото си спомням, предните пружини са маркирани с буква "С", задните с "D". Мисля че тези с номер C6 са по-дълги от тези с номер C3, аналогично и за задните. Ако имаш възможност провери какво пише на пружините.
Второ: Що се отнася до амортесьорите, тези за спортно окачване са по-къси с около 1-2см. Има щампа sp на късите и твърдите.
Трето: За Е90 има вариант на окачване за лоши пътища, което представляват 4 бр. подложки с дебелина мисля около 2 см. всяка, която се поставя в горната основа на макферсона.
Всяка от гореописаните три възможности може да дава тази разлика, за която питаш.
Поздрави.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Второ: Що се отнася до амортесьорите, тези за спортно окачване са по-къси с около 1-2см. Има щампа sp на късите и твърдите.
Трето: За Е90 има вариант на окачване за лоши пътища, което представляват 4 бр. подложки с дебелина мисля около 2 см. всяка, която се поставя в горната основа на макферсона.
Всяка от гореописаните три възможности може да дава тази разлика, за която питаш.
Поздрави.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Много ти благодаря колега, явно си много в нещата.. като имам време ще погледна, наистина на пружините има нещо като лепенка за баркод, когато имам възможност ще погледна че сега вали дъжд да го...

- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
El Diablo написа:Много ти благодаря колега, явно си много в нещата.. като имам време ще погледна, наистина на пружините има нещо като лепенка за баркод, когато имам възможност ще погледна че сега вали дъжд да го...
Ако не пише на лепенката, задължително е записано на някоя от намотките на пружината.
В крайна сметка, мисля че ще трябва да се примириш с клиренса на колата ти (някои Е90 действително са по-ниски, спрямо други), освен ако не сложиш адаптери за лоши пътища.
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-

Номер 3 са въпросните адаптери.
Сори за кофти снимката...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
El Diablo написа:Колеги, въпроса ми е следния; става дума за 320д
Първата е с М-тех или спортни настройки на окачването (различни опции са). По ВИН трябва да излезе, ако окачването е някаква опция, включително за лоши пътища. Ако искаш да го смениш, можеш да вземеш пружини от кола със същия двигател,но вероятно амортисьорите ще заминат по-бързо.
Never mistake motion for action...
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Колеги можете ли да ми препоръчате хубави предни амортесиори за 325i 2005г. Нещо започна да хлопа от пред а и имам и леко изкривяване и от Дару кар а и моя техник ми препоръчва сменяне и се чудя някакви хубави алтернативни амортесиори да сложа? Колата е стандартна и сега си е с оригиналните.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Аз се чудя моите оригинални с B4 или B6 да ги сменя на Bilstein. Ако някой има впечатление от В6 амортисьорите като разлика с В4 ще се радвам да сподели.
И мойте предни са за смяна, оригиналните амортесиори ги дават Sachs, какво ще кажете за тези, че ми се струват странно евтини
http://www.mister-auto.bg/bg/search_s_refoem_31316786001.html не съм купувал от този сайт.

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
Мене ми се наложи да сменям предни амортисьори и взех Bilstein, доволен съм, бройката беше 247лв без отстъпката.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
кой цвят на билщайн черния или жълтия? Като комфорт през дупките разлика има ли ?
Ако става дума за цвета на самия амортисьор - беше черен. През дупките не мога да кажа, че има влошаване като комфорт, но пък мене ми бяха разбити тампоните на макферсона и тях ги смених и общо взето колата като шумове стана доста по-тиха по павета и неравности като цяло. За мене лично, след Audi S3, Golf V GTI, като цяло BMW-то си ми идва доста по-комфортно, така че може би не трябва да съм мерило. Ако някой е от София, може да ги сравним 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Жълтите не са ли спортните за М окачване ?
Черните са нормалните, сложих такива на Е39 преди доста време, и бях много доволен, е верно колата доста се вирна отпред, ама на мен това ми харесваше:)
Интересно ми е да кажете, колко пръста разстояние имате отпред и отзад, при мен са 2 отпред и 2 отзад, Е91, а гледам феисовите Е91 на по 20 000 км отпред имат 4, отзад 3
Черните са нормалните, сложих такива на Е39 преди доста време, и бях много доволен, е верно колата доста се вирна отпред, ама на мен това ми харесваше:)
Интересно ми е да кажете, колко пръста разстояние имате отпред и отзад, при мен са 2 отпред и 2 отзад, Е91, а гледам феисовите Е91 на по 20 000 км отпред имат 4, отзад 3
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2