Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Re: Е46 - Разход гориво!
AMERICANO, сега поне двама ще ти кажат, че този разход не е възможен и трябва да се прегладеш. Личен опит!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Почвам
Всичко е възможно, въпроса е кое е важно ...
330 не харчи 5.5 нито 6 нито 7 ... от 7.5 нагоре извънградско може да се говори вече ...
останалото са някакви експерименти за икономия, които са ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ и следователно не са меродавни ...
И ние сме каралЕ 330-ки
1. Тоя разход 5.5 дори и да се получи е супер измислен 80-90 без изправарване след Нива - тва не е каране, а влачене ... сори
2. По борд може да има отклонения на малки разстояния - 200 влачене е малко пробег
3. Колегата не казва точен ли му е борда, щото не всички са
Та въпроса с разхода има доста аспекти и е така метнато 5.5 нищо не означава
Не казвам, че не е вярно просто не е това реалността

Всичко е възможно, въпроса е кое е важно ...
330 не харчи 5.5 нито 6 нито 7 ... от 7.5 нагоре извънградско може да се говори вече ...
останалото са някакви експерименти за икономия, които са ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ и следователно не са меродавни ...
И ние сме каралЕ 330-ки

1. Тоя разход 5.5 дори и да се получи е супер измислен 80-90 без изправарване след Нива - тва не е каране, а влачене ... сори
2. По борд може да има отклонения на малки разстояния - 200 влачене е малко пробег
3. Колегата не казва точен ли му е борда, щото не всички са
Та въпроса с разхода има доста аспекти и е така метнато 5.5 нищо не означава
Не казвам, че не е вярно просто не е това реалността

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
K_Ilkov написа:Почвам....
Е то колегата затова го е написал, че това е експеримент, който не би повторил, и
че това не е било каране, а влачене!
Без да съм карал 330 дизел съм склонен да повярвам, защото и аз съм си правел такъв експеримент
по-назад в темата съм го писал, но.. с 328 седан - сам в 2-3 сутринта сам, без клима с 80 км./ч постоянна
скорост, по същия маршрут София-Благоевград, разхода ми падна на 8 газ....ама не бих го повторил..
Иначе нормално под 10

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Батман написа:K_Ilkov написа:Почвам....
Е то колегата затова го е написал, че това е експеримент, който не би повторил, и
че това не е било каране, а влачене!
Без да съм карал 330 дизел съм склонен да повярвам, защото и аз съм си правел такъв експеримент
по-назад в темата съм го писал, но.. с 328 седан - сам в 2-3 сутринта сам, без клима с 80 км./ч постоянна
скорост, по същия маршрут София-Благоевград, разхода ми падна на 8 газ....ама не бих го повторил..
Иначе нормално под 10
за 330 бензин говори колегата

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
UBAH5 написа:....

Видях....сега, преди това не прочетох, мнението на колегата за 330ЦИ ..виноват

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
AMERICANO написа:На мен ми се е случвало да ми изкарва 5.5л разход на 330 ци. Карах зад дядот ми около 200км с около 90 без много изпреварвания и тн. Човека си кара нивата с 80–90 и не го бъркаспираме на бензиностанцията гледам имам доста повече бензин от колкото очаквах, гледам на навито 5.5л среден разход за тези 200 км . Иначе в англия с 330 ци на газ средният ми разход САМО градско винаги е бил около 13, но никога не съм падал под 12, карах пици по домовете и си засичах редовно. Извън градско колата ми гореше 10л-11л.
Бахти уникално ниския разход!
Аз съм със същият разход на газ на 318 бензин 118 коня в изцяло градски цикъл 13.5л. и извънграда 10.7 л. при 2500-2600 об. максимум.
И това с чисто нов газ инжекцион на три месеца - 4000 км.
Три пъти ми донастройват газ инжекциона - филтрите нови от юли месец и под 13.5 л. градския разход не пада твърдо

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330 CI + e36 M3
- Мечтае да кара: e30 M3
Все пак може газта да е по добра там от колкото тука. Иначе и аз сложих нова система Романо която според мен е една от най добрите. Също карам вечерно време и няма много коли по пътищата.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Демирев написа:AMERICANO написа:На мен ми се е случвало да ми изкарва 5.5л разход на 330 ци. Карах зад дядот ми около 200км с около 90 без много изпреварвания и тн. Човека си кара нивата с 80–90 и не го бъркаспираме на бензиностанцията гледам имам доста повече бензин от колкото очаквах, гледам на навито 5.5л среден разход за тези 200 км . Иначе в англия с 330 ци на газ средният ми разход САМО градско винаги е бил около 13, но никога не съм падал под 12, карах пици по домовете и си засичах редовно. Извън градско колата ми гореше 10л-11л.
Бахти уникално ниския разход!
Аз съм със същият разход на газ на 318 бензин 118 коня в изцяло градски цикъл 13.5л. и извънграда 10.7 л. при 2500-2600 об. максимум.
И това с чисто нов газ инжекцион на три месеца - 4000 км.
Три пъти ми донастройват газ инжекциона - филтрите нови от юли месец и под 13.5 л. градския разход не пада твърдо!!!
Ами точно си е описано как е постигнат разхода и след това , че нормалния е 10-11 , само че НИКОЙ не обърна внимание на това , а илков нали си е кибритлия скочи , колко невъзможен бил разхода от 5,5 ама това ама онова ...
А разхода на 318ка на газ - караш неправилния мотор на неправилното гориво - какво очакваш . И все пак си мисля, че и от стила ти на каране може да идва прекалено високия разход - да караш в ниски обороти , малолитражен мотор не е най-добрия начин да спестяваш...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
acho.rs написа: Ами точно си е описано как е постигнат разхода и след това , че нормалния е 10-11 , само че НИКОЙ не обърна внимание на това , а илков нали си е кибритлия скочи , колко невъзможен бил разхода от 5,5 ама това ама онова ...
айде моля ви се да не се излагаме с такива разходи, още повече на 330и, че па и меродавен пробег от 200км. Не си заслужава да коментирам дори, Илков си е много прав.... както винаги.
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Аз мисля, че от бензиновите мотори най-нисък разход дава 318ци 143 коня, а и върви прилично.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
acho.rs написа:А разхода на 318ка на газ - караш неправилния мотор на неправилното гориво - какво очакваш . И все пак си мисля, че и от стила ти на каране може да идва прекалено високия разход - да караш в ниски обороти , малолитражен мотор не е най-добрия начин да спестяваш...
Карам я и поне 100 км. месечно на бензин - меренето ми градското е реално в 17:30-18:30ч.- 10.5л. А95 Еко Еконъми...на газ от Еко и ОМВ 13.5 л.

Карам си нормално за 4 цл.
Не виждам какъв е смисъла да я вдигам на всеки светофар на 4000об. - след като нямам 180-190 коня под капака - а 100-тина реални?!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Какво толкова има в тоя разход на 330 бензин. Напълно е възможен, на мен лятото като ходих на море ми даде разходт 1л. масло
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
acho.rs написа:илков нали си е кибритлия скочи , колко невъзможен бил разхода от 5,5 ама това ама онова ...
Не съм бе, знаеш ли колко съм кротък

вие ако искате си внушавайте, и 4 че харчи 330и ваш си е проблема

sub_eleven написа:Илков си е много прав.... както винаги.
Не е задължително, просто споделям моите наблюдения базирани на смея да твърдя доста точни данни

Kris написа:Какво толкова има в тоя разход на 330 бензин. Напълно е възможен, на мен лятото като ходих на море ми даде разходт 1л. масло
Мен и бензин 1.5 ми е харчила ...
От Боровец до Самоков

Та явно са си икономични

спирам, че Ачката ще ме заподозре, че освен кибритлия съм и заядлив

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
То какво стана изкарахте го 330и по икономичен от 2.8ца , а до скоро 2.8та се спрягаше за един от най-икономичните и динамични шестаци. Аз градско 30ката под 15.2 не мога да я смъкна но съм и автомат , и и карам кратки разстояния сутрин и вечер с доста трафик. На газ лятото ми даваше 16.3-6 , сега вече си е към 17.4 . Извънградско на автопилот 80% от пътя 11 - 11.2 по ниско от това с клима не може , но не се и влача с 80-90.
Интересно ми е имали колега с 330ка автомат на газ , да сравним стойности
Интересно ми е имали колега с 330ка автомат на газ , да сравним стойности

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
pimpo написа:AMERICANO, сега поне двама ще ти кажат, че този разход не е възможен и трябва да се прегладеш. Личен опит!
Виде ли са ко станА

А сега за n-ти поредеn път ще кажа, че за мен няма такова понятие като разход на дадена кола. Разхода може да се даде само за определени обстоятелсва и затова кокато някой напише Кола Х разход Y за мен не е написал нищо!
Разхода на една и съща кола може да варира до 2 пъти само според стила на шофиране, без да броим останалите фактори като товар, клима и тн. Също така разход засечен на трасе по малко от 300км е безмислено да се дава, поради относително голямата грешка при допълване на резервоара (пълно-пълно). А да не говорим, че някои засичат разхода от сипването на 50лв до светването на лампата

Аз досега винаги съм давал разхода заедно с факторите които го определят. Така всеки може да прецени въпросната кола в при неговото каране колко ще гори.
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ