Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Dimitroff написа:Plamen_Shopov_BMW написа: Освен, че често се случвало да гори масло.
За жалост все по-често ще се случва...
Освен, че идва момент, в който гори по 2 литра за 2000-3000км - губи масло от вакум помпата, губи масло от гарнитурата на картера (НИКОЕ друго Е46 не губи масло от гарнитура на картера ?!?!), склонен към прегряване и в сравнение с всички останали мотори на марката - по-скъп за ремонти.
Чести проблеми с датчик колянов вал - смяната му обаче е х 3 в сравнение с друг бензинов мотор - разглобяването е дооооста при този...
Не мога да го препоръчам колкото и да ми се иска...
Значи единственият вариант за четири цилиндрово, бензиново БМВ, остава само м43 мотора. Другият вариант за по-динамична кола е да търся 6 цил. мотор, м52 или м54... но вече там скачам в друга графа с данъка и застраховката, а и разхода вече е друг. Не съм мислел, че Н42 е толкова проблемен. Чел съм, че самият ремонт на този мотор е малко по-сложен и гори масло, но си мислех, че едва ли ще е по-малко надежден от м43 двигател или м44, примерно.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Прочетох тази темаhttp://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=350327 .
Явно не съм я видя, защото е по-нова.
Аз имах същият случай с едно Хасковско 318, с н42 мотора. Запалих го и след 1500 оборота тракаше брутално. Човека искаше да ми го продаде за 5200 лв, но този шум ме уплаши и си тръгнах. Явно не само аз съм попадал на такава кола. Мислех си, че просто е адски измъчен мотора или е за ремонт, а то се оказва, че като цяло си е често срещан проблем при Н42.
Явно не съм я видя, защото е по-нова.
Аз имах същият случай с едно Хасковско 318, с н42 мотора. Запалих го и след 1500 оборота тракаше брутално. Човека искаше да ми го продаде за 5200 лв, но този шум ме уплаши и си тръгнах. Явно не само аз съм попадал на такава кола. Мислех си, че просто е адски измъчен мотора или е за ремонт, а то се оказва, че като цяло си е често срещан проблем при Н42.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Plamen_Shopov_BMW написа:Значи единственият вариант за четири цилиндрово, бензиново БМВ, остава само м43 мотора. Другият вариант за по-динамична кола е да търся 6 цил. мотор, м52 или м54... но вече там скачам в друга графа с данъка и застраховката, а и разхода вече е друг.
Разликата в данъка между 143, 150 и 170 к.с. не е колосална, на ГО - също, имаш 2 свещи повече, а като чета, че ще слагаш газ, разликата в разхода ще е 1лв. на 100 км, примерно... Не виждам аргумент в полза на 4-цил. двигател, честно казано.
Never mistake motion for action...
Само да ви информирам , че тия от carmax се оказаха големи боклуци. Рано сутринта са продали колата при положение , че имахме уговорка за днес... Пълна мизерия 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Plamen_Shopov_BMW написа:Аз имах същият случай с едно Хасковско 318, с н42 мотора. Запалих го и след 1500 оборота тракаше брутално. Човека искаше да ми го продаде за 5200 лв, но този шум ме уплаши и си тръгнах. Явно не само аз съм попадал на такава кола. Мислех си, че просто е адски измъчен мотора или е за ремонт, а то се оказва, че като цяло си е често срещан проблем при Н42.
Последните седмици рязко се качиха темите за покупка на този мотор! Явно в Италия почна промоцията на този двигател

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
ilia1984 написа:Явно в Италия почна промоцията на този двигателне ми се мисли какво му е на валвотроника с минералното масло и доливане на всяка бензоностация !
Тези италианци явно са малоумни. Разтърсих се наскоро за по-нови коли за роднина и всяка втора италианка от автокъща беше с масло 10W40 и това за кола 2006-2007г. - верно полу синтетика е 10W40 - ама за 6 годишни коли...брутално е.
И като питаш продавача от автокъщата защо 6 годишна кола е с 10W40 моторно масло...о ма тя колата е от реджо ди калабрия там е +15 градуса януари месец. Идеално е това масло за там.
Шопов - струва ми се че смяташ че частите на Е36 318и и Е46 318и са на една цена - бъркаш се!
Има разни добавени датчици и егр дето ги няма в Е36-ката 318.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Демирев написа:Тези италианци явно са малоумни. Разтърсих се наскоро за по-нови коли за роднина и всяка втора италианка от автокъща беше с масло 10W40 и това за кола 2006-2007г. - верно полу синтетика е 10W40 - ама за 6 годишни коли...брутално е..
До 2-3 години още гаранционни си ги карат с "нормалното" масло после ела да гледаш 10W40 ,15W40 като чуят за сервиз и им побелява коса

Маслото се сменя още един два пъти и после само доливка с 15W40

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Има и читави италианки. Мой приятел се сдоби с една 523-ка и вече 3-та година не е мръднала. Двигателя и е перфектен, а е италианка. Моята 36-ца също е италианка и освен повдигачите, друго по двигателя не се е обаждало. Относно частите си мислех, че поне по двигателя са еднакво скъпи (става дума за м43). Май от днес започвам да оглеждам и по-големи мотори, че ме уплашихте, като прочетох за н42, а само той 4 цил. има такава динамика. Явно ще се търси 6-так.
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Има читави италианки, просто процента на внесените бараки от там е много голям, както има и пълни дараци от Германия, но са малко по-рядко. На Колегата Plamen_Shopov_BMW искам да кажа отново, че няма смисъл да се заробва с М43, в крайна сметка, като тегли чертата след 3 години, ще види че не е и стотинка напред спрямо един 6-так (дори да е, ще е пренебрежимо малко), а удоволствието от 6-ка е в пъти по-голямо. И това не го казвам ей така, щото имам 6-так сега, от опит говоря, изпитал съм го на собствен гръб и то не веднъж. Разгледай пазара, има добри коли с приятни екстри, дори с година или 2 по-стари, не е болка за умиране, важното е да е читава и да те кефи! Успех с намирането на Твоята кола 

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Гледам, гледам. По цяла вечер това правя. Сега започнах да гледам и 320-ки и 23-ки. 323-ката е максимума на което бих се спрял евентуално, но едва ли ще има разлика от 320-ка с м54 мотора, така, че ако реша на 100% да купувам 6-так ще е 20-ка или 23-ка. 23-ки гледам само купе, а 320-ки седан гледам след фейслифта. Просто купето си е красиво било то 99 или 2004, а седани преди фейса остават на заден план.
Тук вече е въпрос на късмет, ако попадна на читава кола, ще я взема без да се замисля, било то 323 или 320.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4f3doj
Един добър вариант според мен.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4f3jvv
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4f3tb0
Хубав седан за сега не съм видял.
Радвам се, че не съм купил 18-ка след фейса, както се бях засилил, добре, че нямах време да отида до Плевен. Доста ме наплашихте. А мислех, че БМВ нямат ''калпав'' бензинов мотор. Ей какво нещо е форума, как може да ти се промени мнението и то доста бързо !
Ако не беше тая пуста страст към БМВ, до сега да карах някоя малолитражка и да не се вкарвам във филми... Шегувам се!
Тук вече е въпрос на късмет, ако попадна на читава кола, ще я взема без да се замисля, било то 323 или 320.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4f3doj
Един добър вариант според мен.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4f3jvv
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4f3tb0
Хубав седан за сега не съм видял.
Радвам се, че не съм купил 18-ка след фейса, както се бях засилил, добре, че нямах време да отида до Плевен. Доста ме наплашихте. А мислех, че БМВ нямат ''калпав'' бензинов мотор. Ей какво нещо е форума, как може да ти се промени мнението и то доста бързо !
Ако не беше тая пуста страст към БМВ, до сега да карах някоя малолитражка и да не се вкарвам във филми... Шегувам се!
- beammer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 318d LCI
Пламен Шопов разликата от 320(2.2 170 кс) и 325(2.5 192кс) е +26 лв като годишен данък, +25 лв ГО, разхода да е 0.5 до литър/100 макс, а и както ти казаха ако ще караш на газ това са 1 лв/100км... и аз бях твърдо за 320, НО доста започвам да клоня към 325, защото удоволствието от повечето мощност ще си заслужава.
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Там където е 20-ката там е 23-ката, а мое лично мнение е, че по корави от 28-цата няма. Така и така гледаш коли преди фейса, замисли се за 28-цата. Разлика в данъците и застраховки между 20-ка и 28-ца е минимална, а и в момента са така действащи законите, че колите над 14 годишна възраст плащат по евтини данъци. За 323-ките пишеше из форума че си похапват и те масълце. Пак казвам това е лично мое мнение, просто като вариант 

След уговорката ни в неделя тази кола - http://carmax.bg/inventory/bmw-320-dnavitvxenon/ да мине на сервиз(дори бяхме уговорили парите ако не се открият разни проблеми)Днес на обяд им звъннах да вършим работа и ми съобщиха , че сутринта са продали колата... Смятайте за какви боклуци става на въпрос 

- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Plamen_Shopov_BMW написа:но едва ли ще има разлика от 320-ка с м54 мотора
Само да си знаеш, между 20-ка 2.2 М54 и 23-ка 2.5 М52 си има усезаема разлика в полза на втория (Не че е фактор, предвид че тръгна от 318-ка). От тези обяви дето си дал, 23-ката изглежда добре, без джантите и салона, първата 20-ка на снимки е ок, но някой колега беше писал за нея че е дроб. 3-тата кола не ми харесва, от свете страни ми се струва кривак, долу при праговете спрямо вратите и калниците, няма подлакътник, отзад тапицерията е почнала да се отлепя от корите, цената спрямо състоянието е висока за мен.
Последна промяна joepower на 07 Окт 2013, 21:42, променена общо 1 път

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
LFC написа:Смятайте за какви боклуци става на въпрос
Капаро оставил ли си? Не си!
Най-бързия пИчели.
п.с. пък и като гледам, не си изпуснал много

You said: "Time will change!" What if it changes you?