Драми с ключа. Не заключва, но отключва - РЕШЕНИ!!!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Драми с ключа. Не заключва, но отключва - РЕШЕНИ!!!
Аз гледах ключове като този долу на снимката. При него чипа е в пластмасата, но не знам дали е от Е39 или от някой друг модел.
Като чипа е в платката, това означава, че няма как да се инициализира без преди това да е обучен към CAS-а.

Като чипа е в платката, това означава, че няма как да се инициализира без преди това да е обучен към CAS-а.
Колега, не е важно къде е чипът (няма оригинален "ромб" на който чипът да не се намира на самата платка), а дали колата е с EWS или CAS. При автомобилите с CAS инициализацията на ключа не се прави чрез познатата операция с натискане на бутоните, а софтуерно.
Софтуерно посредством INPA, DIS или с друг софтуер? Според мен би трябвало да има и стандартен начин, при които потребителят да може да се справи сам, без да се налага да ходи до дилърството 

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
ТЗ. Аз видях, че може да се прави с BMW ICOM и си има процедура за обучаване на ключа в CAS, където може да му кажеш дали да е 1-ви, 2-ри, 3-ти и къв да е ключ.
Азне знам да има начин с INPA или DIS, но ако някой знае да пише. ;-)
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Trixster написа:ТЗ. Аз видях, че може да се прави с BMW ICOM и си има процедура за обучаване на ключа в CAS, където може да му кажеш дали да е 1-ви, 2-ри, 3-ти и къв да е ключ.
В DIS я има, в INPA не съм сигурен. Има някакви опции за ключовете, но ...
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
iceblast написа:Софтуерно посредством INPA, DIS или с друг софтуер? Според мен би трябвало да има и стандартен начин, при които потребителят да може да се справи сам, без да се налага да ходи до дилърството
С при ключовете ДИС и ИНПА не играят, няколко пъти се опитвах да обясня това е система за сигурност на колата и затова производителя я е направил максимално сложна за разбиване и въпреки това има хора разполагащи със скъпа техника и могат да направят ключ за 5 секунди иначе стандартния начин е с машина за за транспондери или пък програматор и после друга техника с която да се обучи ключа и да се впише в САS-a., и вярвайте ми няма човек който прави ключове или рови във КАС-а по друга причина например километри или друго нещо и да не е убил някой кас, затова решите ли сами да правите каквото и да било имайте готовност да си изгубите и този ключ който имате и колата да остане без кас, а тогава става сложно.
А как става затварянето на ключа без да си личи и без да се отваря сам после?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
С много почистване внимание и търпение. Аз лично използвам малки щипки за пари да ги държи докато се залепят хубаво. Огледай и почисти 2та детайла .
Ако ме питаш мен, ходи и си купи един ключ за 10лв. нарежи си го и си премести дистанционното вътре.
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3