Политическа.
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Политическа.
Да да и как именно като дойдат на власт герб ще ти помогнат фирмите да се изстрелят на небосклона а ти да спиш вече по 12 часа,освен ако нямаш някакви лични познати и интереси и не са ти обещали нещо лично на теб...
Щото аз не се сещам как именно ще стане по нормален начин.
Освен това казваш-руски интереси-ми очевидно е,те едните за руски интереси,другите за американски,затворихме козлудуй заради европейски лобита и интереси...аз разлика не виждам чии интереси се обслужват,да,в интерес на истината герб са ми по-симпатични от турци и бсп,но до там,по принцип предпочитам герб от колкото бсп ,за дпс въобще няма какво да говорим,ама като видях как се зайграва бойко с турците ,тотално ми падна в очите.
Така че за мен въпроса стои по следният начин,влизам в ресторант и ми предлагат говеждо ла*но и кучешко такова,въобще не намирам причина да избирам кое смърди повече и кое по-така се маже на филията-просто не избирам и това е,предпочитам да съм гладен,от колкото нахранен с фъшкии!
п/п
Пък да не казвам от както и когато дойдоха герб на власт как само на техни фирми се даваха пари и работа и как доста фирми чакаха и ще чакат да им се изплати дължимото,че мои роднини правиха разни неща за общини и после чакай,а други бизки до герб си взеха парите,пък след като си в IT сектора,я кажи ми,възможно ли е според теб сайт на министерство на културата и образованието,обновяването да струва 6 милиона лева,щото аз казвам че не е възможно,каквато база да сложат...
Щото аз не се сещам как именно ще стане по нормален начин.
Освен това казваш-руски интереси-ми очевидно е,те едните за руски интереси,другите за американски,затворихме козлудуй заради европейски лобита и интереси...аз разлика не виждам чии интереси се обслужват,да,в интерес на истината герб са ми по-симпатични от турци и бсп,но до там,по принцип предпочитам герб от колкото бсп ,за дпс въобще няма какво да говорим,ама като видях как се зайграва бойко с турците ,тотално ми падна в очите.
Така че за мен въпроса стои по следният начин,влизам в ресторант и ми предлагат говеждо ла*но и кучешко такова,въобще не намирам причина да избирам кое смърди повече и кое по-така се маже на филията-просто не избирам и това е,предпочитам да съм гладен,от колкото нахранен с фъшкии!
п/п
Пък да не казвам от както и когато дойдоха герб на власт как само на техни фирми се даваха пари и работа и как доста фирми чакаха и ще чакат да им се изплати дължимото,че мои роднини правиха разни неща за общини и после чакай,а други бизки до герб си взеха парите,пък след като си в IT сектора,я кажи ми,възможно ли е според теб сайт на министерство на културата и образованието,обновяването да струва 6 милиона лева,щото аз казвам че не е възможно,каквато база да сложат...
за 6 млн екипа ми ще ти напише софтуер за изстрелване на ракета на наса 
иначе който и да дойде на власт никой няма да ми помогне, задълженията на всяко правителство е да развива държавата, а не да я разрушава.
тва че не завися пряко, не значи че трябва да се кефя на бивши партийни величия на които само преди 4г им спряха фондове, гласуваха амнистия, по тяхно време отвличаха хора, магистрални грабежи и прочие.
а на турция какво й има? не са хора ли кво? сащ ги направиха супер сила и днеска средностатистическия турчин едно, че е много по-заможен, друго в пъти по-културни са от нас, особено младото поколение. влизаш още от границата тревата остригана, сградите по селата измазани, като шофираш никой не те псува или слиза да те бие, в хотели/ресторанти ТОП обслужване, големите им градове мегаполиси с икономика доближаваща се на германия.. искаш да почнеш нов бизнес дават ти кредит с лихва 3-5% и гратисен период.
5 века под робство или не, те са в миналото, сравняваме те какво са постигнали със сащ и ние какво с "братушките"
нашето както други отбелязаха е един гол х** вече 70 години, тая дружба се оказа пагубна за държавата и печеливша за членовете на партията майка. единственият период в който сме се развивали добре е от освобождаването до 1944.
само че тяхното не е "освобождаване".. а както е казал Васил Левски "Който ни освободи, той ще ни пороби" - точно така и стана.
но спора е безсмислен, някой предпочитат по-подредено/законно , други по-свободно като в русия, другото е въпрос на време.. мисля че сега е затишие преди буря, ама ще видим.

иначе който и да дойде на власт никой няма да ми помогне, задълженията на всяко правителство е да развива държавата, а не да я разрушава.
тва че не завися пряко, не значи че трябва да се кефя на бивши партийни величия на които само преди 4г им спряха фондове, гласуваха амнистия, по тяхно време отвличаха хора, магистрални грабежи и прочие.
а на турция какво й има? не са хора ли кво? сащ ги направиха супер сила и днеска средностатистическия турчин едно, че е много по-заможен, друго в пъти по-културни са от нас, особено младото поколение. влизаш още от границата тревата остригана, сградите по селата измазани, като шофираш никой не те псува или слиза да те бие, в хотели/ресторанти ТОП обслужване, големите им градове мегаполиси с икономика доближаваща се на германия.. искаш да почнеш нов бизнес дават ти кредит с лихва 3-5% и гратисен период.
5 века под робство или не, те са в миналото, сравняваме те какво са постигнали със сащ и ние какво с "братушките"
нашето както други отбелязаха е един гол х** вече 70 години, тая дружба се оказа пагубна за държавата и печеливша за членовете на партията майка. единственият период в който сме се развивали добре е от освобождаването до 1944.
само че тяхното не е "освобождаване".. а както е казал Васил Левски "Който ни освободи, той ще ни пороби" - точно така и стана.
но спора е безсмислен, някой предпочитат по-подредено/законно , други по-свободно като в русия, другото е въпрос на време.. мисля че сега е затишие преди буря, ама ще видим.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ми значи имаш избор,отиваш в турция и там се развиваш,сега,няма значение че само 2-3 града са добре а останалите са по-зле от индия,че има тоталитарна власт,забранени са сума ти неща и турците бачкат в германия,след като ти харесва турция,отиваш там,въобще нямам никаква идея защо ми даваш турция като образец на икономика.
Това което не знаеш как точно няколко града са добре а за другите е пълна мизерия е че американците по време на студената война им наливаха по няколко милиарда на месец ,защото си сложиха там базите,те съумяха с помощта на сащ и прогресивното мислене на един турски лидер да израстат и да станат икономика,като армията беше пазител на светските устои,сега този се мъчи да върне шериата,вкара военните в пандиза,мачка светските устои и държи агресивна политика със всичките си съседи...
Чудесен пример даваш с тази държава,където демокрацията и свободата започват да стават имагинерни,по тая логика да дойде някой като бай тошо и да почне да раздава правосъдие както намери за добре с помощта на разни чужди лобита ,без значение руски или американски.
Както и да е,това се превръща в задочен спор кой е по-по-най и всеки си хвали стоката,аз смятам че на небосклона в България в този момент няма читав,ама тотално и това може да се дължи или на крадливият ни ген или на предателският такъв,както и лутането в последните 23 години може да се препише и на вродената глупост у българина.
Това което не знаеш как точно няколко града са добре а за другите е пълна мизерия е че американците по време на студената война им наливаха по няколко милиарда на месец ,защото си сложиха там базите,те съумяха с помощта на сащ и прогресивното мислене на един турски лидер да израстат и да станат икономика,като армията беше пазител на светските устои,сега този се мъчи да върне шериата,вкара военните в пандиза,мачка светските устои и държи агресивна политика със всичките си съседи...
Чудесен пример даваш с тази държава,където демокрацията и свободата започват да стават имагинерни,по тая логика да дойде някой като бай тошо и да почне да раздава правосъдие както намери за добре с помощта на разни чужди лобита ,без значение руски или американски.
Както и да е,това се превръща в задочен спор кой е по-по-най и всеки си хвали стоката,аз смятам че на небосклона в България в този момент няма читав,ама тотално и това може да се дължи или на крадливият ни ген или на предателският такъв,както и лутането в последните 23 години може да се препише и на вродената глупост у българина.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:Както и да е,това се превръща в задочен спор кой е по-по-най и всеки си хвали стоката,аз смятам че на небосклона в България в този момент няма читав,ама тотално и това може да се дължи или на крадливият ни ген или на предателският такъв,както и лутането в последните 23 години може да се препише и на вродената глупост у българина.
Истината е някъде там...
Както е казал Жорж Ганчев "Българският е малък, но за сметка на това много прост народ."
Аз бих добавил крадлив, мързелив, завистлив и много други...
Не случайно са измислени Крумовите закони - с такова племе като българското няма оправия. И сега сме си същото племе, каквото сме били преди 500 или 1000 години...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа: ... крадливият ни ген или на предателският такъв ... на вродената глупост у българина.
"Българският е малък, но за сметка на това много прост народ."
Аз бих добавил крадлив, мързелив, завистлив и много други...
Господа, повтаряте митове, които се втълпяват през медиите вече десетилетия.
Не ви прави чест да говорите по такъв начин за други, освен за себе си.
Българският народ не е нито малък (малки може да са познанията ви за него), нито прост (прости може да сте вие), нито крадлив (крадливи може да сте вие), нито мързелив (мързеливи може да сте вие), нито завистлив (завистливи може да сте вие), нито има крадлив или предателски ген (такива може да са вашите гени). Вие може и да сте такива, средата ви също може да е такава, не знам. Но тези обобщения не са коректни и показват националните ви комлекси, явно произтичащи и от липса на активно общуване с представители на други държави.
Бих искал да ви помоля да не демонстрирате въпюищото си невежество по отношение на собствената ви държава и собствения ви народ, тъй като все пак тук четат много и всякакви хора и има възможност да вмените комплекси на трети лица.
И по темата за "Крумовите закони" за това "племе":
Издавал ли е наистина Крум т.нар. Крумови закони?
Сведението за Крумовото законодателство не е писано от съвременен на епохата хронист, а 150 години по-късно във византийския енциклопедичен сборник Свидас.
...
Разказът за Крумовото законодателство започва със съобщението, че в началото на Крумовото управление българите победили напълно аварите. Докарали аварските пленници при Крум и той ги попитал защо е загинала тяхната могъща някога държава. А те отговорили: поради пиянството, което се разширило, т.е. масово практикувано, доносничеството, кражбите и т.н. Уплашен, Крум заповядал да изкоренят лозята, за да няма алкохол в България, и въвел жестоките членовредителни наказания за кражби и доносничество.
Дотук добре. Само дето мотивът не може да бъде верен, т.е. по времето на Крум аварите не могат да бъдат победени и да бъдат докарани аварски пленници при Крум по простата причина, че няколко години преди Крум да поеме властта в Плиска, те вече са победени. Наистина в 799 г. Карл Велики прегазва държавата им и превзема с щурм столицата им, прочутия „Ринг“ — огромна землена крепост с кръгла форма. Владетел на България тогава е кан Кардам, който в суматохата сигурно е превзел Трансилвания, принадлежаща дотогава на аварите.
Наистина, съвременни на Крум автори пишат, че в 811 г. във войската му има аварски отряди, което може да стане само ако част от аварската земя (а това може да бъде само Трансилвания) е включена в границите на България при унищожението на Аварската държава в 799 г.
Не отговаря на историческата истина и второто сведение в разказа. А то беше, че кан Крум е заповядал да се изкоренят лозята. Това ако беше вярно, би трябвало да е станало около 803 г. И в 811 г. по време на голямото нахлуване на византийската армия начело с император Никифор в България да няма грам вино. Но съвременните на кан Крум хронисти, които го следят под лупа, странно не съобщават за антиалкохолния закон. Но затова пък пишат, че една от причините за бързата деморализация на нахлулата в България византийска армия са изпитите бъчви с вино, които откривали в превзетите български села и градове, включително и дори най-вече в столицата Плиска. А и наздравиците с черепа на Никифор, превърнат в чаша, едва ли са били с боза.
Е, ако две от сведенията в един средновековен разказ, писан 150 години след времето на живота на едно лице, не са верни, редно е да мислим, че и останалите не са верни. Въпросът със собствеността и посегателствата срещу нея не може да е уреден по времето на кан Крум. По това време българската държава има вече 170 години съществуване и не може да се мисли, че в тази държава дотогава всеки е можел да краде на воля.
http://chitanka.info/text/9703/6
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
^Така е,може би сме самите ние,не е обобщаваща извадка,само констатация на база изминало време и резултати,изминалото време е около 60-70 години,резултатите са на лице,действителността е такава и не вярвам ти да живееш на луната че да не ти се набива в очите,носа и слуха...
Все пак не може да се заключи за целият народ,но едно около 55% са именно като горепосочените и потвърдени от колегата Павлов.
Какво имам в предвид,разбира се не изключвам и мен от броя на да кажем "крадливите" и "завистливите" и "простите",но пък един елементарен тест би сложил и теб в бройката.
Да почнем от "Завистта"...нима ти не си завиждал на някой който да кажем незаслужено (или заслужено) е издигнат в работата си въз основа на връзки,машинации и спекулации...да ли пък не си завиждал на някого заради автомобил,жена или работа...Съмнявам се.
Минаваме през "крадливи"-Всички данъци и осигуровки си платил,колата всичко ли и е на ред,а ако намериш 100 000 лева до някоя жп линия ще ги предадеш ли на полицията,ако банката ти се обърка и не ти начисли лихвата по кредита който си взел да кажем и с това се прецака с да кажем 3-10-20 лева и ти съответно платиш по-малко-дали ще ги коригираш,ами енергото,ако ти дойде сметка която ти е обикновено 200 лева,ама тоя месец дойде 60-80 лева при същото потребление...дали ще се разходиш до централата с настояване да си коригират грешката и да заплатиш повече пари...
"Глупост"-Нима всички решения които си взел в живота са умни и продиктувани от задълбочени анализи,или никой не си наранил в тоя живот с дума или действие?
"Мързел"-Нима си слизал да косиш тревата пред блока защото няма кой,почиствал си,събирал си кофичка хвърлена до кофата,занесал си покупките на бабата която ти е комшийка или си и предложил да го правиш?
"Предател"-нима си с момичето с което си се запознал за първи път и ще си с нея?
Зарежи тея националистични глупости ,дето се изразяват със викане по площади,развяване на знамена и иж пазене на родовата памет,когато издигнеш паметник на някой велик българин,когато засадиш дърво и вземеш участие да кажем в червеният кръст като доброволец,тогава може да се качиш на пиедестал и от там да упрекваш някой,който вижда реалността.
Огледай се,нима ти харесва на всякъде мръсотията,кофтите намръщени и хленчещи все за нещо хора и още хиляди примери...
Все пак не може да се заключи за целият народ,но едно около 55% са именно като горепосочените и потвърдени от колегата Павлов.
Какво имам в предвид,разбира се не изключвам и мен от броя на да кажем "крадливите" и "завистливите" и "простите",но пък един елементарен тест би сложил и теб в бройката.
Да почнем от "Завистта"...нима ти не си завиждал на някой който да кажем незаслужено (или заслужено) е издигнат в работата си въз основа на връзки,машинации и спекулации...да ли пък не си завиждал на някого заради автомобил,жена или работа...Съмнявам се.
Минаваме през "крадливи"-Всички данъци и осигуровки си платил,колата всичко ли и е на ред,а ако намериш 100 000 лева до някоя жп линия ще ги предадеш ли на полицията,ако банката ти се обърка и не ти начисли лихвата по кредита който си взел да кажем и с това се прецака с да кажем 3-10-20 лева и ти съответно платиш по-малко-дали ще ги коригираш,ами енергото,ако ти дойде сметка която ти е обикновено 200 лева,ама тоя месец дойде 60-80 лева при същото потребление...дали ще се разходиш до централата с настояване да си коригират грешката и да заплатиш повече пари...
"Глупост"-Нима всички решения които си взел в живота са умни и продиктувани от задълбочени анализи,или никой не си наранил в тоя живот с дума или действие?
"Мързел"-Нима си слизал да косиш тревата пред блока защото няма кой,почиствал си,събирал си кофичка хвърлена до кофата,занесал си покупките на бабата която ти е комшийка или си и предложил да го правиш?
"Предател"-нима си с момичето с което си се запознал за първи път и ще си с нея?
Зарежи тея националистични глупости ,дето се изразяват със викане по площади,развяване на знамена и иж пазене на родовата памет,когато издигнеш паметник на някой велик българин,когато засадиш дърво и вземеш участие да кажем в червеният кръст като доброволец,тогава може да се качиш на пиедестал и от там да упрекваш някой,който вижда реалността.
Огледай се,нима ти харесва на всякъде мръсотията,кофтите намръщени и хленчещи все за нещо хора и още хиляди примери...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
_galio_ написа:Българският народ не е нито малък (малки може да са познанията ви за него), нито прост (прости може да сте вие), нито крадлив (крадливи може да сте вие), нито мързелив (мързеливи може да сте вие), нито завистлив (завистливи може да сте вие), нито има крадлив или предателски ген (такива може да са вашите гени). Вие може и да сте такива, средата ви също може да е такава, не знам. Но тези обобщения не са коректни и показват националните ви комлекси, явно произтичащи и от липса на активно общуване с представители на други държави.
Льольо, успокой се малко и недей да класифицираш на кой гените какви са. Конкретно моите са доказали се във времето. Пра-пра-пра дядо ми е бил Опълченец на Шипка, участвал е във всички войни до първата световна. Удостоен е с медали, вещите и снимките му са в музеите.
И като заговорихме за Опълченците на Шипка знаеш ли колко са били??? 7 000 - точно така словом седем хиляди души. При положение, че населението на България тогава е било 3 200 000 души (три милиона и двеста хиляди души). Тоест едва 0,002% от населението на България е отишло да се бие за свободата си!!! Е това ако не е овчи народ здраве му кажи...
Тези обобщения не са измислени от медиите, масоните, илюминатите, ротшилд или който и да било.
Сигурно и Алеко са го финансирали ротшилд, че да напише Бай Ганьо и да ни омаскари?
Запази си конспиративните теории за другата тема, ние тук говорим за реалността тук и сега!
А колкото до активното общуване с представители на други държави, то със сигурност съм обиколил повече държави отколкото можеш да изброиш

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
Добре, че са били само тея 7000 души. Айде сега и ти не преигравай. Иначе за останалото съм напълно съгласен.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Колкото са поискали руснаците, толкова са се събрали. Ето колко са били. За другото-нельольото плямпа, колкото да си запълва свободното време ...
Ubi dubium, ibi libertas
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
hell's angel написа:Колкото са поискали руснаците, толкова са се събрали. Ето колко са били.
И колко са били? Колосалната цифра от 12 000, и то в края на войната... Точно защото руснаците са ги поискали.
А тези, които сами са отишли в Румъния преди да започне войната са 7206 души според твоята справка. 7206 души от 3 200 000 сами са пожелали да се бият за свободата си...
А кой какво плямпа, то се вижда от историята ни

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Не, станали са 12000, защото Столетов е ходатайствал да станат толкова ....
И не остроумничи, ми вземи я прочети тая история. Не е нормално да бъркаш опълчението и хайдутлука и турското Робство с османско присъствие
И не остроумничи, ми вземи я прочети тая история. Не е нормално да бъркаш опълчението и хайдутлука и турското Робство с османско присъствие

Ubi dubium, ibi libertas
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
И какво се оказва,че някакви руснаци са поискали еди колко си човека,набрали са ги а останалите са си чоплили носа 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Стига глупости бе Емо....всички чети са се включвали в боевете с опълчението ама никой не ги е броил за да може нельольовците да си плямпат.
Как си представяте 30000 души се вдигат заедно да си правят войска по онова време....повечето са ги изклали като в Батак и Стара Загора ...Земското войнстово как става 80 000 за нула време ?

Ubi dubium, ibi libertas
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
hell's angel написа:Стига глупости бе Емо....всички чети са се включвали в боевете с опълчението ама никой не ги е броил за да може нельольовците да си плямпат.Как си представяте 30000 души се вдигат заедно да си правят войска по онова време....повечето са ги изклали като в Батак и Стара Загора ...Земското войнстово как става 80 000 за нула време ?
Не не,не исках да се включвам в точно тази полемика,никак не съм достоен да обсъждам хората които са се борили и умирали за България през онези тъмни години.
Просто такова нещо за първи път чух че руснаците са поискали определена бройка,и не че се съмнявам в това нещо,просто не съм чел за такива договорки и не знам нищо по въпроса
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Добре де, не се изразих правилно -ограничили са ги до определена бройка желаещите 

Ubi dubium, ibi libertas