Почистване на MAF сензора (дебитомер)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото намери
Мечтае да кара: служебно BMW

Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)

Мнение от kinazoberk » 02 Юни 2013, 16:28

Здравейте колеги ,
Възможно ли е от въпросния дебитомер , след като загрее колата ( става въпрос за бензин Е 46 316и 1.9, 105 к.с мисля че е ) се усеща едно леко променяне оборотите на място, най - вече в ниските обороти и някакво като пърхане в гърнетата. Предишния собственик ми каа, че го е сменял дебитомера , но знам ли дали е така ??? :dunno:
И ако може да ми кажете на този мотор къде се намира дебитомера на този мотор , че до сега не съм се сблъсквал с бензинови мотори чак толкова...
България е страна на мечтите...всички мечтаят да избягат от нея.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Юни 2013, 8:51

kinazoberk написа:Здравейте колеги ,
Възможно ли е от въпросния дебитомер , след като загрее колата ( става въпрос за бензин Е 46 316и 1.9, 105 к.с мисля че е ) се усеща едно леко променяне оборотите на място, най - вече в ниските обороти и някакво като пърхане в гърнетата. Предишния собственик ми каа, че го е сменял дебитомера , но знам ли дали е така ??? :dunno:
И ако може да ми кажете на този мотор къде се намира дебитомера на този мотор , че до сега не съм се сблъсквал с бензинови мотори чак толкова...

Дебитомера е точно след въздушният филтър - има букса, която се включва в него - няма как да не го познаеш.
На самия дебитомер има месец и година на производство - без значение дали е оригинален или не е - поразгледай и прецени дали предишният собственик го е сменял.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото намери
Мечтае да кара: служебно BMW

Мнение от kinazoberk » 04 Юни 2013, 18:51

Dimitroff написа:
kinazoberk написа:Здравейте колеги ,

Дебитомера е точно след въздушният филтър - има букса, която се включва в него - няма как да не го познаеш.
На самия дебитомер има месец и година на производство - без значение дали е оригинален или не е - поразгледай и прецени дали предишният собственик го е сменял.

Ок мерси ще го проверя ...
България е страна на мечтите...всички мечтаят да избягат от нея.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 05 Авг 2013, 21:10

Здравейте забелязах че колата е нещо мудна в ниските откачих буксата на дебитомера и запали 16-ките(НАПРАВО ДРУГА КОЛА)проблема е че с откачен дебитомер оборотите играят и колата си гасне на място ? За смяна ли е дебитомера ? Мотора е М43

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Авг 2013, 21:54

Така както описваш симптомите си за нов дебитомер! Но е добре да се види преди покупка на нов дебитомер от опитен майстор!
В крайна сметка през форума никой не може да разбере на 100 процента къде е проблема! Иска се оглед на живо!

При мен същото със стария. С откачена букса за дебитомора политаше - а със закачен не можех да изкача един стръмен и дълъг баир с повече от 50 км в час!

Мойте съболезнования ако си за нов дебитомер - 305 лв. за оригинален Бош без отстъпки за Е46 318и.
Ако имаш познати за авточасти ги търси отстъпки.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 05 Авг 2013, 22:06

Демирев написа:
Мойте съболезнования ако си за нов дебитомер - 305 лв. за оригинален Бош без отстъпки за Е46 318и.
Ако имаш познати за авточасти ги търси отстъпки.

Тя във високите си има мощност ниските са мудни и не върти гуми хубаво с откачен дебитомер оборотите играят и гасне :roll:

Някой пробвал ли е този http://www.mister-auto.bg/bg/debitomer/ ... .11.0.html цената е повече от приемлива :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Авг 2013, 22:40

Ти мина ли през първата най-евтина фаза почистване със спрей за МАФ сензори - 15 лв. броя?
Нали знаеш че първо се опитват всички по-евтини варианти?
Аз минах и през фазата купуване на дебитомер Бош оригинален по номера втора ръка за 90 лв. от блъсната англичанка. За няма и 4 месеца умря.
И се замислих къде ще му излезе края като купувам втора ръка дебитомери през 4-5 месеца?
И реших да купя чисто нов от офиц.дилър на Бош авточасти за Варна.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 06 Авг 2013, 14:33

Демирев написа:Ти мина ли през първата най-евтина фаза почистване със спрей за МАФ сензори - 15 лв. броя?

Днес почистих с CRC и колата почна да пали гуми вече съм :D Много съм доволен от CRC И горещо го препоръчвам струва 12.50 лв.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 07 Авг 2013, 7:27

Малко и аз да попиша тук. Преди година и малко направих ремап и колата определено стана друга. Обаче започна да пропушва. Успокоявах се с думите на колеги, че доста мапнати коли пропушват, но при мен на ниски предавки си правеше доста гъст черен облак. Купих си ЦРЦ спрей, почистих дебитомера и имаше ефект, но временен. Примирих се и така си карах, без да настъпвам особено :( След телефонна консултация откачих дебитомера и покарах малко без него, в сметка на което пушенето намаля, но на 2500-3000 об/мин колата аха да върви, ама надали!!! След което, с друга консултация, върнах си буксата на дебитомера и откачих маркучето на АГР клапана, като запуших маркучето с дебела рапидка. Колата откачи. Много по-пъргава, не пуши въобще. Казаха ми за тази манипулация защото на дизелите в топлото им трябвал въздух или нещо подобно!!! Определено има ефект. :driving:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 323 Ci
Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY

Мнение от Johnnie » 29 Сеп 2013, 17:24

ilia1984 написа:
Демирев написа:Ти мина ли през първата най-евтина фаза почистване със спрей за МАФ сензори - 15 лв. броя?

Днес почистих с CRC и колата почна да пали гуми вече съм :D Много съм доволен от CRC И горещо го препоръчвам струва 12.50 лв.
Изображение

Колега сподели откъде го взе в Пловдив този спрей,защото търсех на доста места и никъде не го открих.

Спорен ден.
Drive the emotion

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 535d
Мечтае да кара: BMW X6M

Мнение от stkazakov » 01 Окт 2013, 10:39

Johnnie написа:
ilia1984 написа:

Изображение

Колега сподели откъде го взе в Пловдив този спрей,защото търсех на доста места и никъде не го открих.

Спорен ден.

В АутоПлюс го продават, не мога да ти кажа цената, ама поне при мен не даде резултат. Проблема се реши със смяна с нов.
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333

https://www.facebook.com/Autokazakov

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 01 Окт 2013, 10:50

Този спрей CRC го имам, но я кажете от къде да си купя накрайник TS25? Няма такъв по големите магазини (Практикер, Бриколаж), нито в кварталните железарии и магазинчета за електроника. Само в един магазин за много маркови инструменти (Festool и подобни) ми го предложиха на цена 9,40лв - това е само за един накрайник, не за комплект :kuku:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Окт 2013, 11:15

Можеш да опиташ с подходяща по размер плоска отвертка.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 323 Ci
Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY

Мнение от Johnnie » 01 Окт 2013, 11:15

stkazakov написа:
Johnnie написа:
ilia1984 написа:

Изображение

Спорен ден.

В АутоПлюс го продават, не мога да ти кажа цената, ама поне при мен не даде резултат. Проблема се реши със смяна с нов.

Благодаря много.Аз нямам проблем честно казано,но съм решил да го изкъпя профилактично така да се каже.
Drive the emotion

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 01 Окт 2013, 11:24

Zagy написа:Можеш да опиташ с подходяща по размер плоска отвертка.

Пробвах, мъчих го и с нормални торксове, но болта е стегнат здраво или се е залепил ... Ще го мъча пак, може да счупя дебитомера, но 10лв за 3 грама желязо няма да дам :mrgreen:
Ако го пръскам през решетката може ли да се очаква някакъв ефект?

ПредишнаСледваща

Назад към E46