Как да ползвам печката, ако имам разбира се

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд

Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се

Мнение от rosko3001 » 26 Юни 2013, 21:09

:idea: А някои колега може ли да ме опъти къде се намира този бушон, ще съм му много благодарен :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Юни 2013, 22:00

В багажника, някъде напред в темата имаше и кой точно беше.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D Turing
Мечтае да кара: 530xd Turing

Мнение от shumito » 26 Юли 2013, 6:51

Здравейте колеги,да не пускам нова тема и да пълня раздела,имам едно питане.Ще тръгне ли печка от е46 на е39 става въпрос за дизелова такава?Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Юли 2013, 7:22

Би трябвало да тръгне. Аз съм с печка от Е38 и нямам проблем :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Е39 М5

Мнение от daniel.penchev » 28 Сеп 2013, 10:56

колеги и аз да попитам за прословутата печка,ама да започна малко с предистория.Взех си Е39 през януари и отначало не бях много наясно как да пусна печката но и не се интересувах толкова но като изчетох всичко написано дотук реших да се възползвам от тази екстра през зимите занапред.предишната седмица свалих датчика за външната температура,настроих таймерите и зачаках печката да тръгне ама...не.Пусна се само вентилатора в колата и нищо повече,нито тупкане..аве нищо.Викам ще я свалям да видя ко стаа иии съответно след като я свалих тест на всичко.циркулационната помпа работи безупречно както и турбинката която вкарва въздух.Качих я отново на колата и пак същата проба и пак неще.Закачаме колата на ДИС и от там я пускаме...обаче печката прегря...поне така пишеше OVERHEATING. Вече започвам да се чудя какво става и аз ли нещо съм в грешка,някой ако може да даде съвет и да помогне...
[img]zagadka_padenii_v_futbole_yapfiles.ru.gif[/img]

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Сеп 2013, 11:10

Това не е прегряване, печката вдига температура защото не работи циркулационната помпа, след това се включва охлаждането за да я охлади. Отключена ли ти е, в менюто има ли печка или само вентилатора? Пробвайте я с дис-а но на работещ мотор, тогава няма да прегрява :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от daniel.penchev » 28 Сеп 2013, 13:32

Благодаря колега за бързия и адекватен отговор,но има нещо което все още не ми е ясно.След като свалих печката изпробвах помпата и и подадох 12V и си въртеше без никакви грижи!? Да на запалена кола може би ще работи но,как мога да я наглася с таймерите?От прочетеното до сега разбрах че ако ми излизат таймерите на MID-а значи е отключена а пък и на ДИС-а си я имаше.Възможно ли е да имам проблем в платката на печката и самото управление да не пуска циркулационната помпа.По принцип имах изгоряло съпротивление но го смених и на 100% е запоено правилно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Сеп 2013, 14:09

Помпата може и да върти така, но да няма дебит, да е слабичка. Ако работи с мотора без да изкарва това overheating значи си за помпа.
На мид-а трябва да имаш aux ventilation /само вентилация/ и auxheating - печката. Трябва освен таймерите да ти излизат тези две за принудително пускане на вентилацията и печката. Ако нямаш второто, трябва някой да ти я отключи.
Иначе на дис-а си излиза, нали си е модул.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от daniel.penchev » 28 Сеп 2013, 15:50

на MID-а не ми излизат AUX-HEATING или AUX VENTILATION.Значи съм за отключване.А през ДИС-а не може ли да се отключи?Как ставаше отключването че да не ровя назад?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shumito » 07 Окт 2013, 10:03

Здравейте,да попитам къде се намира помпата за гориво на печката 525D 2001 комби.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 07 Окт 2013, 10:47

shumito написа:Здравейте,да попитам къде се намира помпата за гориво на печката 525D 2001 комби.

малко след ,,помпата под шофьорската седалка,, - под колата...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shumito » 07 Окт 2013, 11:46

:clap:

Потребител
Аватар
Кара: E39 530d Touring

Мнение от janst » 11 Окт 2013, 10:04

Здравейте!
Предстои ми покупка на Е39 525d или 530d комби и преди два дни ходих да гледам една 525d 2002 г. на един автосалон, но продавача не можеше да ми отговори дали има печка. Тогава още не бях минал през тази тема и не знаех какво да гледам. В менюто на дисплея имаше само Aux. ventilation, но не и Aux. heating. Ако правилно съм разбрал от всичко прочетено, ако въобще има печка, то тя не е отключена и затова Aux. heating отсъства от менюто. Възможно ли е да няма печка тази кола?? Някъде прочетох, че всички дизелови Е39 имат, но говрих с M-Кар Пловдив и от там ми казаха, че за този автомобил по номер на рама не виждат да има печка, а колата ми е далече и не ми се ходи пак до там за да търся стикер или ауспух под шофьорската седалка.
И още един въпрос: каква е разликата между Webasto Thermotop C и Webasto Thermotop Z/C?
Поздрави!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 12 Окт 2013, 15:36

janst написа:Здравейте!
Предстои ми покупка на Е39 525d или 530d комби и преди два дни ходих да гледам една 525d 2002 г. на един автосалон, но продавача не можеше да ми отговори дали има печка. Тогава още не бях минал през тази тема и не знаех какво да гледам. В менюто на дисплея имаше само Aux. ventilation, но не и Aux. heating. Ако правилно съм разбрал от всичко прочетено, ако въобще има печка, то тя не е отключена и затова Aux. heating отсъства от менюто. Възможно ли е да няма печка тази кола?? Някъде прочетох, че всички дизелови Е39 имат, но говрих с M-Кар Пловдив и от там ми казаха, че за този автомобил по номер на рама не виждат да има печка, а колата ми е далече и не ми се ходи пак до там за да търся стикер или ауспух под шофьорската седалка.
И още един въпрос: каква е разликата между Webasto Thermotop C и Webasto Thermotop Z/C?
Поздрави!

здравей колега ,
гледам все още нямаш отговор , затова ще ти дам един , но не 100% сигурен - всичко , което си писал е така - печките са сериино вграждани при всичко комънрейли 5 серия !
aux.heating не излиза на менюто , защото печката не е отключена .
нека продавача да погледне левия ботуш за лепенка webasto termotop z/c , но според мене трябва да има печка тази кола !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5
Мечтае да кара: BMW X6М

Мнение от huligana90 » 13 Окт 2013, 6:25

Има ли как да се програмира печката да тръгва само когато и кажа демек от таймера и от навигацията дирекно, а не когато запаля колата. Щото като я паля за някви малки отсечки само ме дразни а това е ежедневие. И още едно въпросче като щракна на дирекно от навито трябва ли да свети Х на навито щото при мен мига ? И на колко градуса мога да си я пускам, щото лятото не тръгваше :Д

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към E39