Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Вичо недей така,ще откажеш хората и даваш повод за спорове
Отделно не забравяй,че е хубаво като вземат М3 да и сменят биелните лагери които по темата на rve се оказват не толкова скъпи заедно със смяната около 1000лв...
Отделно SMG-то е хуабво да се погледне от някой наииистина в час и с опит с тази кутия,защото при нея евентуален проблем по-евтино е да се смени с ръчна кутия.
Кой има и няма еди колко си - момчетата си знаят,но не това е темата колеги
Силно се съмнявам някой от колегите с М да ви откажат съвети и насоки какво,къде и как да се погледне защото частите на М3 не се намират в обикновения магазин,компромиси с качеството няма.

Отделно не забравяй,че е хубаво като вземат М3 да и сменят биелните лагери които по темата на rve се оказват не толкова скъпи заедно със смяната около 1000лв...
Отделно SMG-то е хуабво да се погледне от някой наииистина в час и с опит с тази кутия,защото при нея евентуален проблем по-евтино е да се смени с ръчна кутия.
Кой има и няма еди колко си - момчетата си знаят,но не това е темата колеги

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
vicho написа:Gqbriel написа:Няма такава кола, на такава цена. Просто се нуждая от средства.
А може човека да е на зор
На българина не мож' му угоди! Той предпочита да вземе същото м3 за 25,000лв отколкото за 17-18 бона и да се успокоява с това, че цената е реална.![]()
Момчета, като сте на вълна "М3" имате ли по 20,000лв кеш в джобчето или само сте на вълната, защото ако ги имате няма да е лошо да отидете да покарате някоя м3-ка, да я проверите в сервиз, да изчетете форума тук (а още по-добре и чуждестранните). Да се свържете със Sharo, Fanatica, rve и да ги поразпитате туй-онуй за тези коли да ви дадат инфо от първа ръка. Никой няма да ви откаже.
м3 е46 на година
343 коня - данък от 465лв до 930лв.
гражданска отговорност - 300лв.
каско - 1500лв.
леко обслужване - 500лв.
----------------
3000лв. на година само за да я притежавате без да плащате ремонти, упгрейди и бензин (и то ако сте късметлии с данъка, че в Плевен е 930 кинта за тия коне)
----------------
та, едно е да си "на вълна м3" (да не вЪлна, а не вълнА само), друго е да се поинтересуваш
Да

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vicho написа:...
като цяло съм съгласен с теб

има един съществен проблем при покупка на М3 според мен
и то е да не попаднеш на прибито или човъркано М3
щото там връщането към читавост, не е като при нормално е46
та в тоя ред на мисли смятам, че е по-добре да се дадат повече пари за
кола с история защото след това болката би била голяма
Gqbriel написа:... частите на М3 не се намират в обикновения магазин,компромиси с качеството няма.
С две думи различните от ориг БМВ части, които се намират са малко

Това си има и добри страни като качество, а и при м3 всичко е доста по-яко, но пък $$$
Между другото преди време си играх да извадя цени на части за 330и и м3 оригинал ...
Оказа се, че има неща, които при м3 са 2-3 пъти по-скъпи, но има и такива, които са 2-3 пъти по-евтини

общо за всички основни елементи по окачване, спирачки, охл. система, задвижване и тн
разликата е ~ 1.5 пъти, което за мен е приемливо за разликата м/у двете като коли ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- lagoon82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 М3-Manual, е36 328 Hamann
- Мечтае да кара: кара ги вече
vicho написа:Gqbriel написа:Няма такава кола, на такава цена. Просто се нуждая от средства.
А може човека да е на зор
На българина не мож' му угоди! Той предпочита да вземе същото м3 за 25,000лв отколкото за 17-18 бона и да се успокоява с това, че цената е реална.![]()
Момчета, като сте на вълна "М3" имате ли по 20,000лв кеш в джобчето или само сте на вълната, защото ако ги имате няма да е лошо да отидете да покарате някоя м3-ка, да я проверите в сервиз, да изчетете форума тук (а още по-добре и чуждестранните). Да се свържете със Sharo, Fanatica, rve и да ги поразпитате туй-онуй за тези коли да ви дадат инфо от първа ръка. Никой няма да ви откаже.
м3 е46 на година
343 коня - данък от 465лв до 930лв.
гражданска отговорност - 300лв.
каско - 1500лв.
леко обслужване - 500лв.
----------------
3000лв. на година само за да я притежавате без да плащате ремонти, упгрейди и бензин (и то ако сте късметлии с данъка, че в Плевен е 930 кинта за тия коне)
----------------
та, едно е да си "на вълна м3" (да не вЪлна, а не вълнА само), друго е да се поинтересуваш

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
lagoon82 написа:Който ще купува М3 , едва ли мисли колко ще му е данъка, той е ясен
а м-ките от 17 до 25 бона гаранция че са английски трошляци или италиански боклуци.
Едва ли ще мисли, ако данъка му е 1000лв на година, то тия дето си купуват коли по 20,000 лв ... 1000лв. ги имат за джоб пара за всеки ден! Ебаси баровците. И въобще не си наясно с "английските трошляци" и "италианските боклуци", ама хич...
http://suchen.mobile.de/auto/bmw-1er-m- ... itCountry=
до 25 000лв.
----
вярно, започват от 10,000 евра, ама не е кат да ги няма и да са кът е46 м3

не сме 2005-та година, че м3 е46 да струва 60,000лв., а е36 328и кабрио - 15к

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT
тази последната е ебати лъскача със сервизна книжка и маса шукарии
You said: "Time will change!" What if it changes you?
,
Последна промяна nanio на 24 Окт 2013, 19:22, променена общо 2 пъти
- lagoon82
- кандидат ентусиаст
-
vicho написа:lagoon82 написа:Който ще купува М3 , едва ли мисли колко ще му е данъка, той е ясен
а м-ките от 17 до 25 бона гаранция че са английски трошляци или италиански боклуци.
Едва ли ще мисли, ако данъка му е 1000лв на година, то тия дето си купуват коли по 20,000 лв ... 1000лв. ги имат за джоб пара за всеки ден! Ебаси баровците. И въобще не си наясно с "английските трошляци" и "италианските боклуци", ама хич...
http://suchen.mobile.de/auto/bmw-1er-m- ... itCountry=
до 25 000лв.
----
вярно, започват от 10,000 евра, ама не е кат да ги няма и да са кът е46 м3, а пък с повечко търсене може да се намери и читавелка с история за тези пари...
не сме 2005-та година, че м3 е46 да струва 60,000лв., а е36 328и кабрио - 15к
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT
тази последната е ебати лъскача със сервизна книжка и маса шукарии
Колега бих казах че нещо не си наред . Просто цъкни е46 М3 след 2003 , под 150000км и ръчна скоростна и тогава пиши. Аз съм звънял на повечето до 15хил евро и почти всичко е обръщан волан.
Нормалните германски са от 16хил евро нагоре, ама хич не си наясно въобще, въпреки че имаш над 6000 коментара тук. Така всеки сам си решава, аз съм карал всякъкви това че не съм писъл тука досега не значи че не знам английски трошляци или италиански боклуци това е моето мнение точка. Никой не може да ми се хвали с тия боклуци съжелявам мн наистина и за колегите ако са им внос от там аз съм с такова впечетление. Аз за моята е36 преди две години дадох 4500 евро ясно. А можех да си зема и за 500евро. Всеки сам решава какъв боклук ще си вземе. ОК.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
lagoon82 написа:...
това, че си карал дадени коли - не означа, че си компетентен за пазара на тези коли!
това, че си дал 9,000лв за кола с китайски фарове и 10 кг стъклопласт по нея, не означава, че си компетентен (напротив, говори друго, но това е ТВОЯТ вкус)
ОК

п.с. повече коментари по темата за м3-ките от мен няма да има! Нека продължим с нормалните, пък като си накупите м-ки да се похвалите да се покефим и ние!

п.п.с. пък като не съм в ред, защо си правиш труда да ми четеш постовете и да ми отговаряш ... просто подмини!

Последна промяна vicho на 26 Сеп 2013, 20:27, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- lagoon82
- кандидат ентусиаст
-
Ей за такива работи говоря
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =SportsCar
Първа ръка 74хил км
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =SportsCar
Първа ръка 74хил км
- lagoon82
- кандидат ентусиаст
-
Както и да е спирам и аз с коментарите че зех да се изнервям вече. Успех на колегите с покупките. 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Извинявам се за самоцитирането...
Да й тегли катинара някой и това е, видяло се е.. бях оптимистично настроен за темата, но явно не става
Bavarcho написа:ах колко мъка
Да й тегли катинара някой и това е, видяло се е.. бях оптимистично настроен за темата, но явно не става

- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Bavarcho написа:Извинявам се за самоцитирането...Bavarcho написа:ах колко мъка
Недей така песимистичнно де. Момчетата малко са се разгорещили, това е от времето

Сега Октомври ще се охладят и ще започнат нормалните мъки и питания за всички 46-ци.
Бъди честен пък да става квото ще
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
HackeD написа:http://www.mobile.bg/11379861186999866 мнение?
Това е една от най-добре поддържаните 330-ки и доста добре вървяща, на мой приятел е и немога да съм напълно безпристрастен, но определено си заслужава парите! По окачването всичко е ново, наскоро сложи нови дискове и накладки навсякъде (доста читави), нови носачи, нови накрайници, биалетки, тампони, амортисьори, съединител и т.н. Газовата е сложена без да се дупчи колектора. Гарнитури, водна помпа, филтър на картерните, ролки, ремъци, всичко е сменено. На доста места е поставена допълнителна звукоизолация, вътре купето се усеща доста стегнато, никакви звуци от интериора, пребоядиса джантите заради супер дребни драскотини. Волана, колоните, задната кора са с алкантара. Чисто нови гуми Дънлоп, нова оригинална М кожена топка на скоростите. Колата в момента има шпер на Quaife, който не влиза в цената, но предполагам може да се договори нещо с момчето. Колата е закупена от Германия за доста сериозна сума, ако има значение...

- jivk0
- Потребител
-
- Кара: E46 318i '03
Здравейте колеги, предстои ми покупка на е46 , но се колебая коя от 2те а избера ...
N1: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4a60uf
N2: viewtopic.php?f=46&t=348998&p=3766806&hilit=e46+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5#p3766806
как мислите ? Купе или Седан ? Дилемата ми е много голяма, едната е по практична, другата ми допада повече...избора е важен,защото съм студент и скоро няма да я сменя ^^
Какви са вашите мнения ? Ако бяхте на мое място коет щяхте да изберете ?
Благодая
N1: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4a60uf
N2: viewtopic.php?f=46&t=348998&p=3766806&hilit=e46+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5#p3766806
как мислите ? Купе или Седан ? Дилемата ми е много голяма, едната е по практична, другата ми допада повече...избора е важен,защото съм студент и скоро няма да я сменя ^^
Какви са вашите мнения ? Ако бяхте на мое място коет щяхте да изберете ?
Благодая