Под Прикритие - български криминален сериал

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Под Прикритие - български криминален сериал

Мнение от taratora » 26 Сеп 2013, 8:19

Leon написа:Като се замисля, няма американски сериал без продуктово позициониране

Да ти кажа не съм виждал каквото и да е продуктово позициониране в Two and a half men, How I met your mother, Burn notice, Supernatural, Smallville и др. Единичните споменавания на фейсбук и скайп например в 1 от 100 епизода не го броя, а и не мисля, че това спада към категорията продуктово позициониране.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 26 Сеп 2013, 9:13

taratora написа:
Leon написа:Като се замисля, няма американски сериал без продуктово позициониране

Да ти кажа не съм виждал каквото и да е продуктово позициониране в Two and a half men, How I met your mother, Burn notice, Supernatural, Smallville и др. Единичните споменавания на фейсбук и скайп например в 1 от 100 епизода не го броя, а и не мисля, че това спада към категорията продуктово позициониране.

Точно в двама мъже и половина...колата на Чарли /като беше в сериала/ поне 20 пъти се спомена че е мерцедес, всеки път пиците бяха с едно и също лого,имаше едни бисквитки дето цяла серия за тях се говореше... не си се загледал добре или марките ги няма тук..
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Сеп 2013, 9:14

taratora написа:

Това е така,защото техният пазар е урегулиран и имат ясна схема,тука,освен че държавата плаща за изготвяне на филма и то не малка сума,събират всякакви спонсори да им се вее логото,на противниците им замазват логата,което никога не съм виждал в някой американски филм да се замаже марката на автомобил или някоя табела на магазин,докато бясно препускат по някой булевард,тук в България,после този филм се излъчва по някоя телевизия ,която по време на филма се счупва от реклами (слава Богу че БНТ и ограничиха рекламите поради огромният бюджет дето плащаме ние като данъкоплатци) и после филма се продава на някой чужд канал,които пък печелят защото кабелните оператори им плащат такса за излъчването.
Тук ,в нашата държава,освен че кабелните оператори плащат добри такси на каналите дето се излъчват,ЕС плаща добри субсидии по различни програми,ами примерно бтв се разсипват от реклама на всеки 5 минути...
Както и като отида на кино,плащам 10-15 лева да гледам конкретен филм,може и някой анонс към друг филм и...15 минути реклама...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Сеп 2013, 9:36

taratora написа:

Ситкомите са малко по-особен случай, защото се случват само на закрито, но колегата горе написа за Двама мъже.... Burn notice е като рекламен клип на Хюндай и на една марка американски йогурт, първите 2 сезона бяха Сааб и йогурта, както и американски застрахователни фирми, и компании за корпоративна сигурност (добре завоалирано позициониране). Supernatural и Smallville са специфичен жанр, който трудно привлича рекламодатели, но и там имаше епизодично позициониране, гледал съм ги отдавна, не си спомням. Royal Pains (Лекар на повикване) е тежка офанзива на някаква непозната за мен марка дрехи, но са свежарски, и на Тойота, както и Modern Family, който онзи ден взе поредната награда Еми. Във втория сезон на Necessary Roughness позиционираха здраво новия модел на Кадилак, например, както и Найк, някаква напитка като Гейторейд и т.н. И обикновено позиционирането не е някакво велико творчество, а се обсъждат страхотната навигация, системата за следене на пътното платно, колко много главния герой иска да подпише рекламен договор с еди-кой-си и т.н., само дето ги обсъждат на английски, не на български. Мога да изброявам още доста, ако някой иска, ще си спретнем игричка - позиционира се всичко, от продукти на Епъл, през радиостанции до магазини за дрехи.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 26 Сеп 2013, 9:40

vanci88 написа:
taratora написа:

Точно в двама мъже и половина...колата на Чарли /като беше в сериала/ поне 20 пъти се спомена че е мерцедес, всеки път пиците бяха с едно и също лого,имаше едни бисквитки дето цяла серия за тях се говореше... не си се загледал добре или марките ги няма тук..

Вярно, има си реклами и в американските сериали, ама тука толкова много подчертават продуктовото позициониране, че чак става отвратително. Да задържиш фокуса върху тъпия табекс 3 секунди и да завържеш цял диалог, въобще невписващ се в сценария, така неволно нали.. :ranting: На американските 'бози' дори продуктовото позициониране им е по-изпипано от наще..ама няма как, трябват си кинти за да гледаме Джаро..
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Сеп 2013, 10:00

DriftoMania написа: На американските 'бози' дори продуктовото позициониране им е по-изпипано от наще..ама няма как, трябват си кинти за да гледаме Джаро..

the grass is always greener on the other side..
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 26 Сеп 2013, 10:04

:OT:
В Supernatural ,всички герои са с Apple телефони и компютри.
Но никъде,освен в някой турски сериал когато съм мяркал,никъде не крият лога на магазини и автомобили

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 26 Сеп 2013, 10:18

Е вие с извинение направо се оср@хте :mhihi: Телефоните били епъли, бисквитки имало не знам си кво си :mhihi:
То по тая логика и Chevelle-то дето го карат постоянно в Supernatural е скрита реклама на Шевролет и всеки телефон, който не е епъл е реклама на андроид :mhihi: Направо да не карат никакви коли, да не говорят по никакви телефони, да не ядат и пият нищо, да не ползват компютри, таблети и т.н. щото видиш ли е баси и гадното продуктово позициониране :mhihi: Аре по-сериозно. Говорим за гадното изкуствено и нагло набиване в очите, което се прилага в "Под прикритие".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 26 Сеп 2013, 10:29

taratora написа:Е вие с извинение направо се оср@хте :mhihi: Телефоните били епъли, бисквитки имало не знам си кво си :mhihi:
То по тая логика и Chevelle-то дето го карат постоянно в Supernatural е скрита реклама на Шевролет и всеки телефон, който не е епъл е реклама на андроид :mhihi: Направо да не карат никакви коли, да не говорят по никакви телефони, да не ядат и пият нищо, да не ползват компютри, таблети и т.н. щото видиш ли е баси и гадното продуктово позициониране :mhihi: Аре по-сериозно. Говорим за гадното изкуствено и нагло набиване в очите, което се прилага в "Под прикритие".

:yes:
Точно,просто стана въпрос за други филми,нашите къртят с това "продуктово позициониране" и го слагат на всякъде

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 26 Сеп 2013, 11:03

taratora написа:Е вие с извинение направо се оср@хте :mhihi: Телефоните били епъли, бисквитки имало не знам си кво си :mhihi:

Е цяла серия да говориш за едни бисквити... При нас е по очевадно но така е пари като няма.
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Сеп 2013, 11:13

Точно в Щатите ВСИЧКО, чиято марка се показва е платено. Точка. Колата и телефонът могат да се ползват и без да им се вижда марката :winky:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 26 Сеп 2013, 12:02

Аз пък мисля, че много добре е направено продуктовото позициониране, единствено само фокусирането върху опаковките на конкретните продукти е дразнещо. Защото когато мен ме боли глава казвам "Дай ми един аспирин (аз пия аналгин де :mhihi: ) примерно, не казвам "дай ми едно от ония хапчета за глава на оная фирма, където е данъкоплатец номер едно в страната" :mhihi: ... Същото е и за табекса - някой ако го пие, когато го питат защо не пуши ще каже "Защото пия Табекс", просто всеки знае за какво се пие. Вече как демонстративно се вадят хапчетата от кутийките и как само Кю седмицата минава през заснежените пътища може да дразни, но чак пък да не може да се гледа...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 26 Сеп 2013, 22:25

от Хамериканските филми човек може да остане с впечатление, че всички там използват лаптопи на Apple.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 27 Сеп 2013, 0:09

Хаос написа:
DriftoMania написа: На американските 'бози' дори продуктовото позициониране им е по-изпипано от наще..ама няма как, трябват си кинти за да гледаме Джаро..

the grass is always greener on the other side..

За друго става въпрос, пич, ама явно ироничните коментари на 'ханглийски са по-вървежни...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mephistofel » 28 Сеп 2013, 13:02

Изображение
"Дайте ми шест реда,написани от най-честния човек и аз ще намеря в тях за какво да го обеся!" Кардинал Ришельо

http://www.wartime.bg
http://www.facebook.com/wartime.bg
http://www.muzikant.org/
Tribute to Ronnie James Dio -"Rainbow In The Dark" http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата