Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Зимни гуми е46
VanDal написа:Ясно е, че една статистика никога не обхваща 100% от предлаганото на пазара. Също забелязвам, че в тези тестове дъщерните фирми ги няма - защото както знаете има 3-4 мега производители на гуми и всеки един от тях има поне по 1-2 дъщерни фирми. Сега се сещам за Мишелин и дъщерната Дейтън, която също не е крайно лоша гума, но не се включва в тези статистики.
Защото признайте, че не всеки има възможност за закупуване на топ гуми (като качество и цени). И понякога това има значение, също както къде ще се кара колата и по колко км.през зимата и т.н. и т.н.
Така че да, съгласен съм с колегата, който казва, че трябва повече да се гледат обозначенията върху самата гума и след това да се гледат всички статистики.
Приятелю,цените на гумите тук са едно в чужбина коренно различни...там притеснения с това няма...не малко гуми втора ръка се внасят,такива на по сезон,че дори и нови.
Eдна справка ще видиш,че един Continental TS850 e 90 паунда...и не ги обръщай в левове

От там надолу по марки примерно Nokian e малко над 70...и т.н ,като ако си там и познаваш откъде и как със сигурност ще има и по-добри оферти

Ако и на мен гумата ми е 70лв всеки сезон ще я сменям

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
,,Eдна справка ще видиш,че един Continental TS850 e 90 паунда...и не ги обръщай в левове
защото заплатата средната не е 150 паунда
''
Точно този момент по принцип ни се губи на нас в България- вместо да умножаваме цените по 2 или 3 трябва да делим на 4 или 10. Тогава нещата изглеждат по друг начин. Но...

Точно този момент по принцип ни се губи на нас в България- вместо да умножаваме цените по 2 или 3 трябва да делим на 4 или 10. Тогава нещата изглеждат по друг начин. Но...
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Последно време втората употреба изглежда отчайващо.
И на запад позатегнаха коланите.
Освен това много колеги само си усложняват живота.
На четири цилиндрови БМВета се слагат 17ки и нагоре джанти и после се правят чудеса от храброст-втори употреби, корморанки и др.
Еми хубава зимна гума на 15" е 105-110 лева и си сигурен, че 3, а дори и четири сезона ако се сменя гумата на време и ги съхраняваш читаво, няма да имаш грижи.
На четири цилиндрови БМВета се слагат 17ки и нагоре джанти и после се правят чудеса от храброст-втори употреби, корморанки и др.
Еми хубава зимна гума на 15" е 105-110 лева и си сигурен, че 3, а дори и четири сезона ако се сменя гумата на време и ги съхраняваш читаво, няма да имаш грижи.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vvasilev1 написа:Последно време втората употреба изглежда отчайващо.
Как точно разбра че 17ката е голяма гума за 4ри цилиндрова кола

Някой не можем да сложим 15ки

И да не знаеш всички гуми втора употреба какво качество са

Последна промяна Gqbriel на 25 Сеп 2013, 21:03, променена общо 1 път
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Колегата имаше предвид, че всеки втори "фен" слага големи джанти с екстравагантни бои, и ги окомплектова с гуми за боклука.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Точно за това става въпрос.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
3 години на едната служебна с ЛАСА неква си (трябва да видя модела) - за мен много добра гума, даже повече от добра.
2 сезона с гудиър ултрагрип 6. Висок клас гума, и колкото и да е странно имам забележки към нея. Еле пък като не е чисто нова, тогава е ужас. Като не визирам 10 годишна да е.
2 сезона на бимата с Клебер Крисалп ХП2 - пак съм доволен много.
Чувам добри отзиви на Гиславед и Сава. Относно по-горните статистики и класации - ако те са правени как се държи гумата на сняг ич не ги гледайте. Защо ? По простата причина, че ние напоследък нямаме зима. По миналата година има снежец и това е. Затова за мен гумата трябва да си се държи добре на сухо и на мокро, па на чист сняг не е чак толко важно. Голем праз, че била много убава на сняг (в който се кара 4-5 дни, преко сили 10 в годината) па е шейна през останалото време.
2 сезона с гудиър ултрагрип 6. Висок клас гума, и колкото и да е странно имам забележки към нея. Еле пък като не е чисто нова, тогава е ужас. Като не визирам 10 годишна да е.
2 сезона на бимата с Клебер Крисалп ХП2 - пак съм доволен много.
Чувам добри отзиви на Гиславед и Сава. Относно по-горните статистики и класации - ако те са правени как се държи гумата на сняг ич не ги гледайте. Защо ? По простата причина, че ние напоследък нямаме зима. По миналата година има снежец и това е. Затова за мен гумата трябва да си се държи добре на сухо и на мокро, па на чист сняг не е чак толко важно. Голем праз, че била много убава на сняг (в който се кара 4-5 дни, преко сили 10 в годината) па е шейна през останалото време.
Хм,хм...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ама точно тука иде ролята на премиум гумата - държи както трябва и на сухо и мокро. Докато на сняг почти няма гума, която да не става. Отделно евтините като Сава се кривят. И файда, че държи много, като след 2 години се изкриви и трябва да я хвърлиш.
Зимната Ласа е добра гума
Нямаме клиент, който да не е останал доволен. Сега при яко каране не знам как е, но за средностатистическия шофьор е екстра. Но пак - за още 10лв. можеш да си вземеш Дънлоп или Мишлен 
Зимната Ласа е добра гума

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
На служебната ми фиеста съм Kleber Krisalp hp2.
Ал лично не съм доволен. Особено на мокро и заледенко...мани бегай.
Това е компромис и то сериозен. От този модел съм виждал и Made in UK. Моите обаче 185 60 15 са Полски.
В Търново предната зима не можем да се оплачем от липса на сняг и баири
.
Освен това при нас традиционно не се почиства въпреки, че имаме 10 км главна пътна мрежа.
Пак ще похваля Nokia WR d3. Никакви проблеми с нея.
Ал лично не съм доволен. Особено на мокро и заледенко...мани бегай.
Това е компромис и то сериозен. От този модел съм виждал и Made in UK. Моите обаче 185 60 15 са Полски.
В Търново предната зима не можем да се оплачем от липса на сняг и баири

Освен това при нас традиционно не се почиства въпреки, че имаме 10 км главна пътна мрежа.
Пак ще похваля Nokia WR d3. Никакви проблеми с нея.
Моджо написа:...
...
Това твое наблюдение ще да е било поне преди 10 години...
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
За Lassa и аз съм с две ръце,държи се много добре и то особено на лед и сняг е перфектна гума но мисля ,че шумят леко на магистралата,става въпрос за 15 ки.
А може ли някой да сподели за 17 ки от какви гуми сте доволни,последната зима бях на Дънлоп 3д но не ми харесват и защо на всички 17ки зимни гуми пише M+S (сняг и кал) няма ли чисти зимни 225.50.17 например
А може ли някой да сподели за 17 ки от какви гуми сте доволни,последната зима бях на Дънлоп 3д но не ми харесват и защо на всички 17ки зимни гуми пише M+S (сняг и кал) няма ли чисти зимни 225.50.17 например
- LoadBoy
- Потребител
-
- Кара: '01 330d
аз миналата зима,първата ми с бмв-то, изкарах с BFGoodrich G-Force Winter на 225/45/17. имайки в предвид,че не съм се правил на рали пилот, мога да кажа,че гумите се държаха повече от отлично: колата вървеше като влакче и не ми е направило впечатление гумите да са особено шумни.но както един колега спомена зимата вече не е като едно време,а последната беше доста стисната откъм сняг. въпреки това мисля,че BFGoodrich-а си го бива и е добър вариант.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Това с разхода на гориво и гумите , ще ме счупи от смях - при кола със среден разход 9/100 разликата от най-съсипващата-бъдещето-на-децата-ви гума и най-екологично настроената е 0.12/100
От по-горе го казаха - тестовете и общата оценка обединяват много качества . Като цяло - си важи правилото - първите 4 са без грешка
Дънлоп
Гудиър
Континентал
Мишелин
(Моделите са ясни , строго зимните модели , хем ги няма в БГ хем са скъпи и не стават за нормални пътища.) Която ти падне най-евтина - взимаш . Естествено гледаш и скоростния индекс , да не е Т , че малко тъпо . Цената обаче скача много рязко за зимни гуми с нормален индекс за скорост (до 210км/ч или до 240км/ч) .
Ласа е като китайка - на сняг отлично , на асфалт - трагедия .
Нокиан-а

От по-горе го казаха - тестовете и общата оценка обединяват много качества . Като цяло - си важи правилото - първите 4 са без грешка
Дънлоп
Гудиър
Континентал
Мишелин
(Моделите са ясни , строго зимните модели , хем ги няма в БГ хем са скъпи и не стават за нормални пътища.) Която ти падне най-евтина - взимаш . Естествено гледаш и скоростния индекс , да не е Т , че малко тъпо . Цената обаче скача много рязко за зимни гуми с нормален индекс за скорост (до 210км/ч или до 240км/ч) .
boqn92 написа:За Lassa и аз съм с две ръце,държи се много добре и то особено на лед и сняг е перфектна гума но мисля ,че шумят леко на магистралата,става въпрос за 15 ки.
Ласа е като китайка - на сняг отлично , на асфалт - трагедия .
baynov написа:Колебая се между:
BRIDGESTONE Blizzak LM32 225/45 R17 91H FR MO - 243 лв
Nokian Wr D3 225/45 R17 94H XL - 244 лв
По-скоро ще взема Nokian Wr D3. Другите марки начело в таблицата по горе са с цени + 100 лв/гума за 225/45 R17. Сравнявайки +/- Nokian Wr D3 излиза според мен най-добрия избор в съотношение цена качество
Нокиан-а

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Масовата зимна гума 15" е със скоростен индекс T,
което е напълно достатъчно по мое мнение. На една 318/20 не виждам за какво и е повече зимно време... примерно!
Ако искаш да караш с 300 не си взимаш 15-ки
което е напълно достатъчно по мое мнение. На една 318/20 не виждам за какво и е повече зимно време... примерно!
Ако искаш да караш с 300 не си взимаш 15-ки

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Т е напълно достатъчно. Аз лятото не смея да карам със 190...
Удачно е по-висок индекс ако зимата е без много сняг и често се пътува по магистрали, където да се кара с по 150-160.