Проблем с включването на скоростите Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- auditek
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 coupe/m52b20
Проблем с включването на скоростите Е36
Здравеите.Търсих подобен проблем в другите теми на форума но ненамерих
Проблема е като карам продължително време на високи обороти ( между 4-5 хиляди ) след това като спра скоростите започват да се включват много трудно без значение дали пробвам първа,втора или задна.Маслото на скоростите го смених но пак продалжава да е така.Колата е BMW E36 coupe ( M52B20 )

Re: Проблем с включването на скоростите Е36
Има ли разлика, когато колата е в движение или спряла след като почне проблема. Разлика при изгасен/работещ мотор.Има много още въпросителни преди да се даде съвет. Също така, какво е маслото. Има ли разлика от преди и след смяната. Много са питанките преди да се насочим към проблема.
- auditek
- Потребител
-
Проблема е когато тръгвам тогава иска доста силен натиск за да влезне на скорост,когато е в движение другите скорости се включват малко по лесно,пак се осеща че малко заяждат но не е като при тръгване.Когато е загасена няма проблем с включването.Маслото му сложих ATF-dexron 2 na AJIP,но не забелязвам разлика от преди смяната на маслото и сега.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
На скоростната кутия отстрани има цветна табела на която е указан вида на маслото.Цвета на табелата също определя вида! Ако е масло различно от указаното на табелата ще ти прави проблеми!Тия дето са ти сменяли маслото би трябвало да го знаят... ма и то монтьорите са едни ... да ги биеш ли да ги е..ш ли !?!?
- auditek
- Потребител
-
В сервиза в които ми сменяха маслото го гледаха по VIN номер и казаха че трябва да е такова маслото,аи преди да го сменя пак го имаше този проблем
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
auditek написа:Проблема е когато тръгвам тогава иска доста силен натиск за да влезне на скорост,когато е в движение другите скорости се включват малко по лесно,пак се осеща че малко заяждат но не е като при тръгване.Когато е загасена няма проблем с включването.Маслото му сложих ATF-dexron 2 na AJIP,но не забелязвам разлика от преди смяната на маслото и сега.
на мен ми прилича на съединител, пък може и синхронизатори на скоростната кутия
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И според мен може да е от съединителя. Като загрее явно нещо се случва. Синхронизатор едва ли.
АТФ 2 мисля, че е прекалено нисък клас масло. Лесно се вижда какво е, когато се провери на сайта на реномиран производител. По-скоро има вероятност да говорим за синхронизатор. Ако беше масло, симптомите щяха да са обратните. На топла кола да е по-лесно.
9 мнения
• Страница 1 от 1