BMW e36 губи вода без теч ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- albertogg
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 M3
- Мечтае да кара: BMW M5 F10 BiTurbo
- Детайли за колата: BMW M3 Biturbo
BMW e36 губи вода без теч ?
Колеги от няколко месеца имам BMW e36 318 1994 година , проблема е там че постоянно ми губи вода , всяка сутрин доливам около 100-150 грама вода , сутрин когато е студено и запаля колата не виждам от никъде да капе нито да тече , прегледах хубаво маркучите покраи казанчето , няма нито теч нито следи от вода , вече става студено времето и трябва да сипвам антифриз обаче с това губене ще ми трябва сигурно по 1 литър на седмица ? 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Re: BMW e36 губи вода без теч ?
Или този под колекторите. Ако тече от тези две места, най-вероятно се изпарява от високата температура и затова не се вижда.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Вътре в купето се намира парното... често има проблем и там.. я о пръстенчета, я радиаторче.... и не се вижда в много от случаите щото попива в мокета или под него се утаява... 

- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Здравей колега,
Ако всеки път пълниш течност до капачката , нормално е да изхвърля точно толкова като загрее двигателя. В топло време имаш ли пара от аспуха? Ако има, значи влиза вода в цилиндрите.
Ако всеки път пълниш течност до капачката , нормално е да изхвърля точно толкова като загрее двигателя. В топло време имаш ли пара от аспуха? Ако има, значи влиза вода в цилиндрите.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Водата по ауспуха си е супер нормално нещо даже и във топло време. Това е конденз и е нормално. Може би белите газова са признак. Аз лично съм търсил подобен проблем доста време, смених всичко, свързано със охлаждането, че даже и гарнитура на глава и все пак на 1000 км доливам 50гр антифриз. Имам една доооста дълга тема по този въпрос, но сега не ми се търси, че пиша от телефон. Там колегите са обяснили защо е нормално да има конденз във ауспуха.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
То там където наистина е "нормално" и е в следствие конденз на газовете няма загуба на антифриз. Ако не се открие никъде теч в системата и губи антифризец, просто работата отива на ганитура/глава.
Никой не мое ма връне на селу!
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Според мен е теч. Трябва да е много издухана гарнитурата на главата ако е от нея, а това е съпроводено и с други симптоми - прекъсване докато е студена, работа на 3цил. и т.н.
8 мнения
• Страница 1 от 1