Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
bmw545i написа:aero написа:виртуалната диагностика процъфтява
И аз се учудвам понякога...![]()
![]()
И какво пречи да питам тук за помощ, ако някой се е сблъсквал с проблема, да помогне? Нали затова е темата, а не за да ме метне някой на черешата, че проблема е за 60 лв и да ходя на специалист, дето да ми каже същите неща, ама да се увътрям едни пари още... Както виждате и на друг колега помогна моят въпрос. Всичко друго (визирам вас двамата) е офф.
Грешка? Не сме я закачали, защото прецених, че с тези проблеми и претъркания волан, избочена шоф. седалка, припаднали панели на вратите, най-вероятно е убита от каране и не особено добре поддържана. Та продължавам да търся.
Да не би да има начин да погледна през борд компютъра какви са грешките, свързани с чековете на таблото? Малко профански въпрос, но... Грешки засега съм виждал само през OBD с диагностичен софтуер
Да не би да има начин да погледна през борд компютъра какви са грешките, свързани с чековете на таблото? Малко профански въпрос, но... Грешки засега съм виждал само през OBD с диагностичен софтуер

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
adovet написа:Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
от adovet » 23 Сеп 2013, 20:11
Emooo написа:
SwappeR написа:
Здравейте колеги,
От скоро си търся Е60 530d / 535d, като вчера гледах един екземпляр, но ми направи много лошо впечатление едно нещо - на таблото при закопчани колани, светеше лампата за колан. Oще по-лошо е, че светеше и лампата за еърбеците! Човека ме убеждаваше, че всичко ще се оправи със смяната на сензора за това дали е включен колана, за 60-70 лева, ама нещо се съмнявам да е баш така... Някой да може да даде акъл за какво иде реч? А в mobile - то засичам и други с такива светлинки по таблото:
dashboard.jpg
Сензора на пасажерската седалка не е 60-70 лв ами 300-400. Работата за смяната е доста трябва да се сваля седалката и кожата. Сложи всичко 1000лв
може да го изолира всеки с нцс
Тази тема, като всяк друга опира до възможностите на човек. Колкото и да не им се иска на повечето ентусиасти от под форум Е60. Автомобилът става все по-достъпна и хора които нямат възможност да се разделят с 600-700-1000лв за нови модули или друга малки букса и ел. чарколяци с надута цена от т.н. "стилъри", търсят алтернатива. Без да правя реклама итн, във форума има човек който срещу 30лв слага залъгалка на пасажерския кантар и проблема се решава. Всеки сам си решава дали ще се тупа в гърдите, че е оправил проблема заводски или го е побългарил. Дано на никой да не му се налага да разбира, ще се отвори ли или не еърбега.
С най-добри чувства към всички. Има Е60 за 10 000лв има и за 40 000лв. Не очаквайте в този раздел да има само хора с възможности, защото само човек с възможности не прави компромис. Такивa може да търсите във под форум FXX !!!
Take care!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
SwappeR написа:Грешка? Не сме я закачали, защото прецених, че с тези проблеми и претъркания волан, избочена шоф. седалка, припаднали панели на вратите, най-вероятно е убита от каране и не особено добре поддържана. Та продължавам да търся.
Ами в Е60 повечето проблеми се изписват на дисплея. Може би това имаше предвид колегата.
Anthony_J написа:SwappeR написа:Грешка? Не сме я закачали, защото прецених, че с тези проблеми и претъркания волан, избочена шоф. седалка, припаднали панели на вратите, най-вероятно е убита от каране и не особено добре поддържана. Та продължавам да търся.
Ами в Е60 повечето проблеми се изписват на дисплея. Може би това имаше предвид колегата.
T.e. да се ровя някъде из менюто на i-drive-а, или става въпрос за дисплейчето между оборотомера и скоростомера?
- strangemind
- Потребител
-
- Кара: e46,320td,2004
- Мечтае да кара: E60,Range Rover Vogue Sport
Здравейте на всички,нов съм във форума и ако греша ме поправете.Прочетох доста постове за Е60/61,но все пак искам да питам.Имам намерени,дай боже да не ми мине котка пътя,да си взема една 5-тица,искам да е xd 3000,но се колебая между дизел или бензин,чета различни постове с цените за подръжка и прочие,понеже въртя доста километри и постовете ме карат доста да се колебая,кое според вас е по-добрия вариант.Разглеждам обяви и до 18000 лв,ми се виждат много запазени коли,не съм ги оглеждал на място все още,поради причината,че искам да разуча всичко подробно преди да се впусна в оглеждане на живо!Благодаря предварително на всички за отговорите! 

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ами ти като дадеш контакт и я запалиш, би трябвало да ти изпише на дисплея ако има някакъв проблем.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
strangemind написа:Здравейте на всички,нов съм във форума и ако греша ме поправете.Прочетох доста постове за Е60/61,но все пак искам да питам.Имам намерени,дай боже да не ми мине котка пътя,да си взема една 5-тица,искам да е xd 3000,но се колебая между дизел или бензин,чета различни постове с цените за подръжка и прочие,понеже въртя доста километри и постовете ме карат доста да се колебая,кое според вас е по-добрия вариант.Разглеждам обяви и до 18000 лв,ми се виждат много запазени коли,не съм ги оглеждал на място все още,поради причината,че искам да разуча всичко подробно преди да се впусна в оглеждане на живо!Благодаря предварително на всички за отговорите!
Щом "въртиш" доста км си вземи дизел.По-скоро бих те посъветвал да си вземеш автомобил внос от Германия или от някого когото познаваш и имаш впечатление за поддръжката,пробег на колата.Мисля ,че Е60/61 с екстри купено "на сляпо"*струва доста нерви и пари в последствие!
*"на сляпо"-без да се закачи на диагностика от някой който разбира (все пак да може да чете и разбира данните),без да се прегледа ходова част..
strangemind написа:Здравейте на всички,нов съм във форума и ако греша ме поправете.Прочетох доста постове за Е60/61,но все пак искам да питам.Имам намерени,дай боже да не ми мине котка пътя,да си взема една 5-тица,искам да е xd 3000,но се колебая между дизел или бензин,чета различни постове с цените за подръжка и прочие,понеже въртя доста километри и постовете ме карат доста да се колебая,кое според вас е по-добрия вариант.Разглеждам обяви и до 18000 лв,ми се виждат много запазени коли,не съм ги оглеждал на място все още,поради причината,че искам да разуча всичко подробно преди да се впусна в оглеждане на живо!Благодаря предварително на всички за отговорите!
Като фен на бензинките и собственик на втора вече Е60, мога да подкрепя с две ръце, но имай предвид че под 23-4 бонбона няма да намериш качествена. Дизеларките са много разпространени и много по-евтини, но и са на 90% смазани италиански бараки на доизживяване. Дизел бих си взел само на място от Германия, иначе рискът е прекалено голям. След фейслифта 04/2007 трудно можеш да сбъркаш, но трябва да инвестираш и повече.
моето скромно мнение е че под 23-4 няма как да намериш нещо качествено, още повече в БГ. просто няма как на тази цена да получиш такава кола и тя да е качествена и безпроблемна.
Колеги, някой да е гледал тази кола на място случайно:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=49agrd
Има я от доста време, сега гледам, че и цената й е редуцирана...
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
Като и гледам седалката на какво прилича, и давам още 300к на първо четене. 
В неделя приятел си взе Х6 от Гермяния на 100к колата е буквално чисто нова , ако не погледнеш километража няма да и дадеш и 5 к км..... ,според мен трябва да видите как изглежда кола на реални 100-120к км и тогава да се впуснете на търсене по родните тържища.
Тогава сами ще си отговаряте на повечето от въпросите който задавате тук .
Успех с търсенето .

В неделя приятел си взе Х6 от Гермяния на 100к колата е буквално чисто нова , ако не погледнеш километража няма да и дадеш и 5 к км..... ,според мен трябва да видите как изглежда кола на реални 100-120к км и тогава да се впуснете на търсене по родните тържища.
Успех с търсенето .
goppe написа:Колеги, някой да е гледал тази кола на място случайно:
Тая мисля, че беше на някой от форума.

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
VGZ написа:Като и гледам седалката на какво прилича, и давам още 300к на първо четене.
Успех с търсенето .
Колата е на съфорумник от Пловдив!Състоянието на шоф.седалка не винаги е коректен показател за реалните км,в градски условия когато човек влиза и излиза по десет пъти на ден и изминава средно 30-50км(личен опит) не може да се сравнява с някой магистрален или комютър круизер в Германия изминаващ средно 100-300км дневно!
П.п.забелязвам също и по-бързо омекване на кожата(образуване на леко"дъно" на 10к км) при често използване на отопление на седалките!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Не е показател това с кожата на седалката . Има различни кожи които са слагани на салоните на Е60. Някой са по-твърди , други по-меки и се "мачкат". Зависи кой как е сядал , дали в града или извънградско е карана колата , как е поддържана и много други фактори . Това не е определящо . По тая логика някой може да си вземе една/или две/ седалки запазени и да ги сложи на кола на 500к.км. примерно и да се излъже някой ,че е на малко км.
Интересен феномен забелязвам при моята. При покупката на колата кожата беше много "опъната". Аз обаче като виден маниак започнах всяка седмица да е третирам с бмв препарата . Резултатите са 3
1./ мирише доста първия ден на "кон"
2./ Кожата има един приятен блясък - не лъскава да стои ами едно малко матово покритие.
3./ Кожата омекна и вече има гънки
. Като сядам и се заформят вече едни линии. Не ,че се е пречупила , но има гънки .
Интересен феномен забелязвам при моята. При покупката на колата кожата беше много "опъната". Аз обаче като виден маниак започнах всяка седмица да е третирам с бмв препарата . Резултатите са 3

1./ мирише доста първия ден на "кон"

2./ Кожата има един приятен блясък - не лъскава да стои ами едно малко матово покритие.
3./ Кожата омекна и вече има гънки

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа