Коя нафта е най качествена в BG?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Коя нафта е най качествена в BG?
11-12 без да жалиш е направо завиден разход в София. Познати с този мотор са около 13 като са все спокойни шофьори. При мен разхода е около 13 при много спокойно мое каране, като почна да я разтривам 16 не и мърдат, но съм забелязал, че всички коли при мен харчат повечко, и че моето спокойно каране не било съвсем спокойно 

Тези дни направих 300 км градско София с доста студени стартове и заковах 13 л/100км с Шелл V-power на 535д.
- p.valkanov
- Потребител
-
- Кара: Таралясник
- Детайли за колата: Караме Каквото има, колите горят колкото им сипеш!
Ivel написа:Тези дни направих 300 км градско София с доста студени стартове и заковах 13 л/100км с Шелл V-power на 535д.
Браво страшен разход. Но като сложиш разликата в цената може би смисъл особен няма.
Доколкото съм и забелязал разходомера електронния дава отклонения и докто не се тества със стария метод с презареждането на колонка и засичане не можеш да кажеш на 100% колко гори. Да не говорим че има и дни и дни и никой не си прилича в София един с друг.

Съжалявам ,разхода ми е бил 12л/100 ,а не 13 . Качих се вчера до Алеко и стана 12,2 , но като се върнах пак си падна на 11,9-12. В началото си беше към 15 с поредица от коледни задръствания ,но като се разчисти София падна.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
bmwss написа:малколеле вие ме шашнахте с тоя разход на тва време. Аз зареждам само на ЕКО и без никакви добавки (уж нямам оплакване досега) Но за моя пробег от 15 км на ден градско (дианабад-бизнеспарк и обратно) не падам под 14,5-15,5. Това число се променя и стига до 12 ако обикалям повечко по големите булеварди. Извънградско харчи почти по книга ма 10 разход не виждам и лятото....
С др бензиностанции, същия разход иначе се постига.
КОлата ти през по-голямата част от времето е студена... мн е кратко разстоянието Дианабад - ПБС и оттам според мен идва по-високият разход , а не без значение е също , че все пак си 4х4

- 1uLi
- Потребител
-
- Кара: е46 330д
- Мечтае да кара: f32m
Днес пробвах нитро+ дизела на ШЕЛ. Обикновено карам с екто дизела на лукойл, но картата за отстъпка не беше в мен и реших да експериментирам.
Напълних резервоара до горе, като имах 10тина литра в него от лукойлската нафта.
Първите впечатления ми бяха сякаш колата е по-мудна, но бързо установих, че това не е така, а точно обратното.
Просто разликата беше, че някак си турбодупката се усеща по-слабо, тоест двигателя разгръща мощността си някак плавно и поради липсата на характерния кик при около 2к обората реших, че не върви.
Положителната промяна най-вече се чувства във високите обороти, когато колата до последно си тегли доста здраво.
И макар всичките по-горни виждания е възможно да са субективно, то най-обективната промяна е, че колата вече не пуши
. То и преди не ми е пушела, но при подаване рязко на газ еднократно изпушваше малко. Сега дори това го няма.
Всичко много хубаво, но има един проблем - цената... Доста по-висока от останалите нафти и не е ясно дали си заслужава. Впечатления за разхода за съжаление нямам. Навъртях само 100км извънградско, като карах доста агресивно, точно с цел да тествам горивото. Все още не знам при нормално каране дали ще е по-нисък разхода поне малко да избива от цената.
Ще ми е интересно ако някой друг колега е пробвал въпросното гориво какви са му наблюденията.
Напълних резервоара до горе, като имах 10тина литра в него от лукойлската нафта.
Първите впечатления ми бяха сякаш колата е по-мудна, но бързо установих, че това не е така, а точно обратното.
Просто разликата беше, че някак си турбодупката се усеща по-слабо, тоест двигателя разгръща мощността си някак плавно и поради липсата на характерния кик при около 2к обората реших, че не върви.
Положителната промяна най-вече се чувства във високите обороти, когато колата до последно си тегли доста здраво.
И макар всичките по-горни виждания е възможно да са субективно, то най-обективната промяна е, че колата вече не пуши

Всичко много хубаво, но има един проблем - цената... Доста по-висока от останалите нафти и не е ясно дали си заслужава. Впечатления за разхода за съжаление нямам. Навъртях само 100км извънградско, като карах доста агресивно, точно с цел да тествам горивото. Все още не знам при нормално каране дали ще е по-нисък разхода поне малко да избива от цената.
Ще ми е интересно ако някой друг колега е пробвал въпросното гориво какви са му наблюденията.
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Oт много години карам само с v-power горивата, сега nitro+ и специално дизела. Абсолютно убеден съм, че са ми спестили доста ремонти и главоболия. Два-три пъти съм се поддавал на мнението на приятели и съм пробвал обикновен дизел от различни бензиностанции. Понеже зареждам винаги догоре, разликата в минус се усеща веднага. Единствения обикновен дизел, който зареждам е, когато съм извън страната. Там разликата в цената е около 35 цента, като някакво предимство не намирам. Обикновеното им гориво е по-добро от нашето. Единствено в Словения забелязах тази година, че на OMV продават единствено по-скъпия си дизел, но на цената на нормалния. За да откриеш ефекта от v-power (nitro+), трябва да караш поне няколко резервоара. Повечето хора не са готови да дадат тази ценова разлика и затова им е по-лесно да заявят категорично, че не става. Така, че всеки трябва да прецени за себе си.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Както казах вече важно е да казваме от коя конкретна бензиностанция сме доволни, защото Шел не навсякъде е читава. Иначе навремето Ви пауър си беше много добра, но впоследствие я развалиха на доста бензиностанции и доста хора се оплакваха. Аз затова сипвам само на Омв (скъпата нафта), там контрола е най- добър и има сравнително малко оплаквания
Ако има някой от Димитровград тук , да пробва на Евроферт (Неохим) . Няма отстъпки там ама нафтата е хубава .Дава ми същия разход както от другите бензиностанции , но колата върви добре и ускорява много добре . Преди да започна да зареждам от там , зареждах на ЕКО (Димитровград) . Колата не вървеше както сега , особено последния път когато като заредих и 100-на коня избягаха от каруцата .

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
1uLi написа:Днес пробвах нитро+ дизела на ШЕЛ. Обикновено карам с екто дизела на лукойл, но картата за отстъпка не беше в мен и реших да експериментирам.
И макар всичките по-горни виждания е възможно да са субективно, то най-обективната промяна е, че колата вече не пуши. То и преди не ми е пушела, но при подаване рязко на газ еднократно изпушваше малко. Сега дори това го няма.
Аз сипвам само на ОМВ -сега бензин/MaxxMotion/, но преди бях много доволен и от нафтата. Тествал съм нафтата от ОМВ срещу The Mall, Г.М.Димитров и в Красна Поляна - абсолютно идентични резултати! Купих по 500г в бутилки от минерална вода, след което ги поставих във фризер за сладолед на минус 26 или повече за 48 часа. След престоя в фризера ги прецедих през филтър за кафе, за да видя дали са еднакви на консистенция и дали остават някакви примеси. Всичко беше наред! Става въпрос за MaxxMotion нафта.
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Доволен съм от Лукойл - през зимата досега имах проблеми само веднъж, но беше -27градуса - тогава не запали 
п.п За 330д на Е46 става въпрос, но смятам че двигателя е достатъчно масов и разпространен.

п.п За 330д на Е46 става въпрос, но смятам че двигателя е достатъчно масов и разпространен.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
VanDal написа:Доволен съм от Лукойл - през зимата досега имах проблеми само веднъж, но беше -27градуса - тогава не запали
Щом не е запалила, едва ли е било добро горивото.
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
bossorange написа:Както казах вече важно е да казваме от коя конкретна бензиностанция сме доволни, защото Шел не навсякъде е читава. Иначе навремето Ви пауър си беше много добра, но впоследствие я развалиха на доста бензиностанции и доста хора се оплакваха. Аз затова сипвам само на Омв (скъпата нафта), там контрола е най- добър и има сравнително малко оплаквания
Случвал съм само веднъж на v-power diesel, който не ми хареса. Мисля беше франчайз бензиностанция на Калотина. Това е и причината да не зареждам повече на такива. Основно зареждам на Shell Сливен, Цариградско, някъде във Варна, Бургас и общо взето не си спомням редките останали случаи. ОМВ в Сливен нямаме и затова от едно време си тръгнах с по-скъпите горива на Шел. На Еко в Сливен съм зареждал само веднъж преди много години, но никога повече не повторих заради големите кълбета след мен. Тогавашната ми кола беше Еуро 3 и нямаше ДПФ. Та всичко си личеше веднага. Хукнах при майстора и той ми каза да изкарам резервоара и ако продължава така, тогава ще гледаме колата. Естествено със следващото зареждане проблема изчезна и реших да спра да си правя опити с други вериги, докато съм доволен от Шел. Слагал съм и на Лукойл, но колата стана по-тромава, с повече изкадяване във високите обороти и при рязко натискане. Уточнявам отново, че винаги зареждам догоре. Мисля, че това изчерпва най-накратко впечатленията ми от бензиностанции.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
От както ги има "Газпром" зареждам от там и съм много доволен засега.Горивата са внос!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
И аз гласувам за Ромпетрол. В момента дизелът им е най добър.