ако не вярвате в Бог

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: ако не вярвате в Бог

Мнение от K_Ilkov » 12 Сеп 2013, 10:55

Е.Димитров написа:
K_Ilkov написа:кАжи верно за икономията на САЩ

таа общо взето страхотно го обобщи
на база на достоверна информация от форума :clap:

http://www.economist.com/content/global_debt_clock

Германия, Франция, Канада как ги оценявате като икономики?
Гледам, че по тия данни са с аналогичен дълг на глава от населението?

просто ей така на ангро всеки може да си напише всичко
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Сеп 2013, 11:27

K_Ilkov написа:
Е.Димитров написа:
K_Ilkov написа:кАжи верно за икономията на САЩ

таа общо взето страхотно го обобщи
на база на достоверна информация от форума :clap:

http://www.economist.com/content/global_debt_clock

Германия, Франция, Канада как ги оценявате като икономики?
Гледам, че по тия данни са с аналогичен дълг на глава от населението?

просто ей така на ангро всеки може да си напише всичко

Не е точно на ангро,това са реални факти,комшията ти като кара кайен и бачка добра работа,децата са му добре,що си мислиш че фирмата му не се е задълбала със заеми?
Те за това дават на гърция заеми,парата трябва да се върти,пък заемите дето се дават на гърция не са да се помага по някакъв начин на държавата а е да се плащат лихви по старите заеми,тоест тези пари гърците никога няма да ги видят

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Сеп 2013, 11:36

Нищо не каза за тва дет те питах Герм, Фр и тн

Гърция е друга боза, там са се оакали
Не виждам аналогия със САЩ аз поне

Няма развита икономика без дълг

В дълга няма нищо лошо стига да можеш да го обслужваш
и да имаш работища икономика, пък САЩ все още имат
ние понеже много разбираме за тва ни е в това състояние икономиката
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 12 Сеп 2013, 12:38

Е.Димитров написа:
m.dimitrov1992 написа:Хубавото на религията е , да речем ако си много тежко болен или пък си в някаква ситуация от която не виждаш смислен и логичен изход който е добър за теб. Не ти остава нищо друго освен да се молиш , една измислица която обаче може да ти подвигне духа, да ти даде малко надежда и да продължиш да се бориш.

Като изключим това, религията е един бизнес. Адски алчен бизнес !

Религията ли е алчен бизнес?
Не,това не е вярно,хората които експлоатират каквато и да е идея с цел облагодетелствуване е бизнес,религията е личен избор,дори в Библията пише "Не Ме търсете с църкви и икони",а първоначалната идея,самото име "Църква" се определя като "събрание на хора" ,се е малко променила и е станала бизнес на много места ,но след като Бог е в нас и в сърцата ни,то ходенето във храма е лично желание...

Емо, такова нещо в Библията не пише. Първо, там няма дума или понятие - икона. Второ, думата "църква", която правилно си определил какво означава, не се връзва с понятието да търсиш Бога с църква. Това само за уточнение. И по темата.
Вярата или неверието не дават същественост или несъщественост на Бога. Ако Бог зависи от това, дали някой вярва в Него или не, Той не е никакъв Бог. Ако Той е продукт на човешката същност. Бог е Бог и дали някой го признава за такъв, не е от значение за Него, а за този, който Го признава или не. Това е все едно да кажеш, че Росен Плевнелиев не е Президент на България. Той е Президент, независимо кой какво казва за него. Ако отидете пред Президенството и започнете да псувате Президента, да му викате: г-н Плевнелиев, Вие не сте никаквъ Президент, да чупите стъклата на прозорците примерно и т.н. зулуми, нали си представяте какво ще стане? Същото е и с Бога. И понеже тук се позовавате на Библията, в Библията пише, че Той е Цар и Господар. Прочее, ако е такъв, значи има над кого да царува и господарува. Дали Той е Цар и Господар, не зависи от мнението на слугите Му за Него. Но слугите му зависят от Него и Неговото мнение за тях. Сега си представете, че вие сте един зъл слуга и как би се отнасял господаря ви с вас. И обратното, вие сте съвестен и добър слуга и какво бихте получили? Както да имате работодател, в наши дни. Може да оспорвате неговото качество на работодател и ръководител, но от това няма да спечелите, а може и да си загубите работата. А може и да работите съвестно и качествено и да получите повишение, по-добра заплата и т.н. добри придобивки. Ако не вярвате в Бога, това не значи, че Бог не съществува, както и ако вярвате. Той съществува, независмо дали вие или аз, вярваме в Него или Го отричаме.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 12 Сеп 2013, 20:20

не зная какво толкова роптаете срещу сащ
за мен те са наи великата нация в света
освен че са наи старата демокрация
целия съвременен прогрес на човечеството се дължи на тях
единствения им съперник е русия и то само в военно отношение в нищо друго
гражданските права там са наи големи
възможностите за бизнес също
в социално отношение е светлинни години напред спряму останалия свят
да не говорим че са ммного по образовани и по интелегентни в всяко отношение поради образователната им система
не случаино са световен лидер номер 1
всичко това не е случаино а се дължи на вътрешна организация на една държава и държавна политика която в сащ е далновидна и съобразена с бъдещето
затова просперират и винаги ще са начело
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 12 Сеп 2013, 20:54

cave troll написа:не зная какво толкова роптаете срещу сащ
за мен те са наи великата нация в света
освен че са наи старата демокрация
целия съвременен прогрес на човечеството се дължи на тях
единствения им съперник е русия и то само в военно отношение в нищо друго
гражданските права там са наи големи
възможностите за бизнес също
в социално отношение е светлинни години напред спряму останалия свят
да не говорим че са ммного по образовани и по интелегентни в всяко отношение поради образователната им система
не случаино са световен лидер номер 1
всичко това не е случаино а се дължи на вътрешна организация на една държава и държавна политика която в сащ е далновидна и съобразена с бъдещето
затова просперират и винаги ще са начело

антипатична е външната им политика
за мен не са най -великата нация
най-старата демокрация аз знаех ,че е на Рим,а не на тези дето историята им е на годините на баба ми на външната тоалетна
този съвременен прогрес мен лично не ме грее
21-ви век за войни и военни съперници да се говори не виждам логика,защото оръжията днес стигат да свърши всичко
граждански права са най-големи в страните с пряка демокрация,а не там
в социално отношение са по зле от Канада , Швеция, Швейцария , Австралия , Норвегия , Дания, Нова Зеландия, Финландия, Холандия, Австрия и т.н. даже ако се сравнява Детройт ,който е по -зле от много райони в България
въпроса тук е процента на образованото население
световен лидер са само по войни и жертви,те затова и просперират

п.п. колега в цитатите ми няма нищо лично,просто имам друго виждане :yes: а виждането ми е породено само от информация в нета и медиите,нямам наблюдения на практика
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Сеп 2013, 21:06

Кво рече че не разбрах ? Бай американец най ентелегентния в света ? :banghead:
Тия дебелогъзи нърдове са на 17 място в класацията! Вие ги изкарахте някви инелектуални гении на които се крепи света.Ай стига с тия американци .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от cave troll » 12 Сеп 2013, 21:45

недеи така колега
при това те са може би единствените които вярват искрено в бог от институционална гледна точка след като още го пишат на банкнотите си
това е и единствената страна която е противостояла на комунизма толкова много години и е спасила останалия свят от комунистическа експанзия
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 12 Сеп 2013, 21:59

cave troll написа:недеи така колега
при това те са може би единствените които вярват искрено в бог от институционална гледна точка след като още го пишат на банкнотите си
това е и единствената страна която е противостояла на комунизма толкова много години и е спасила останалия свят от комунистическа експанзия

:kuku:
''спасила'' ,не беше ли страната ,където могат да те арестуват по обвинение в тероризъм и без право на адвокат ....и това ако не е комунизъм ,какво друго
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 12 Сеп 2013, 22:47

Официалния държавен девиз на саудитите е "Няма друг бог освен Аллах и Мохамед е негов пророк".Та тия според мене са по вярващи в бог на институционално ниво от благочестивите американци.
Ако трябва да задълбаваме в библейски теми се сещам за думите на един не му помня името понеже съм от по слабо ентелегентната страна на земята - "..И по делата им ще ги познаете"
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Аватар

Мнение от cave troll » 12 Сеп 2013, 22:51

да се върнем към въпроса - ако официалната власт признава религията:и особено след официални действия
-това означава ли че официалната власт вярва в съществуването на бог
-или лицемерничи
?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 12 Сеп 2013, 23:01

Не лицемерничи!Признава свободата на вероизповеданието и църквата като институция а не бог дявол или извънземни.
Не мога да разбера накъде биеш ? Всяка страна си има традиции в тези неща които съвкупност от вярвания обичаи и норма на поведение при по голямата част от населението.
По своята същност държавата като институция се припокрива с религията в някои от тези критерии. Какво странно ти се вижда не знам.

Аватар

Мнение от ivan. » 12 Сеп 2013, 23:07

cave troll написа:да се върнем към въпроса - ако официалната власт признава религията:и особено след официални действия
-или лицемерничи
?

Не съм сигурен,че те разбирам какво точно питаш,даже си мисля че и ти не знаеш напълно на какъв въпрос търсиш отговор :roll:
От това,което разбирам....
-официалната власт у нас признава религията;
-официалната власт са 240 некадърници и още няколко в президентството;
...значи ти питаш дали някой знае ,дали около 240 некадърници вярват в бог или лицемерят?на кой му пука въобще :kuku:
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от cave troll » 12 Сеп 2013, 23:20

ivan. написа:
cave troll написа:да се върнем към въпроса - ако официалната власт признава религията:и особено след официални действия
-или лицемерничи
?

Не съм сигурен,че те разбирам какво точно питаш,даже си мисля че и ти не знаеш напълно на какъв въпрос търсиш отговор :roll:
...значи ти питаш дали някой знае ,дали около 240 некадърници вярват в бог или лицемерят?на кой му пука въобще :kuku:

не само у нас е така колега а и по цял свят
сега ако кажеш че и политиците в сащ са като нашите
а те също демонстрират официално вяра в бог
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 12 Сеп 2013, 23:48

cave troll написа:
ivan. написа:
-или лицемерничи
?

не само у нас е така колега а и по цял свят
сега ако кажеш че и политиците в сащ са като нашите
а те също демонстрират официално вяра в бог

още по зле .....то ние не знаем нашите дали са набожни ти за янките ни питаш.Всички за безбожни кръвопийци.
п.п. Между другото добре ли си ? всичко наред ли е ?
Изображение
by ''kompleksa''

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата