кодиране на BT-модул на е60 2009г.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
кодиране на BT-модул на е60 2009г.
След като си купих модула от колега от форума, се оказа, че никой не може да ми го кодира... понеже, обаче, защото..., колата ми била пре**ана, модула бил прецакан, нямал съм кабели, нямало антена и т.н., накрая се намери един човек, който се справи с непосилната задача в рамките на по-малко от час, но не на 100%.
В крайна сметка почти всичко работи, освен, че не ми показва контактите и ми изписва ****, @@@@ или разни други йероглифи като ми звъни някой, или ми изписва номера, без името, което може да се окаже от телефона, (ифон 4) и, че при всяко палене ми светка задраскана SOS лампата на дисплея, която после изчезва, но си остава триъгълничето, че има някаква грешка колата.
Оказа се много важно, че колата е 2009, имало огромни разлики между 2008 и 2009, според последния, колата е по близка софтуерно до F10, отколкото до Е60.
Звънях в Дару, казаха, че можело да стане, можело и да не стане, щяло да струва 150-200лв, но ако не станело... не знам си какво, да се оправям демек.
Та има ли някой, който да може да ми оправи проблема, тук в София или околията, знам, че има кадърни колеги по морето, Добрич и т.н., но нямам ходене до там за момента.
В крайна сметка почти всичко работи, освен, че не ми показва контактите и ми изписва ****, @@@@ или разни други йероглифи като ми звъни някой, или ми изписва номера, без името, което може да се окаже от телефона, (ифон 4) и, че при всяко палене ми светка задраскана SOS лампата на дисплея, която после изчезва, но си остава триъгълничето, че има някаква грешка колата.
Оказа се много важно, че колата е 2009, имало огромни разлики между 2008 и 2009, според последния, колата е по близка софтуерно до F10, отколкото до Е60.
Звънях в Дару, казаха, че можело да стане, можело и да не стане, щяло да струва 150-200лв, но ако не станело... не знам си какво, да се оправям демек.
Та има ли някой, който да може да ми оправи проблема, тук в София или околията, знам, че има кадърни колеги по морето, Добрич и т.н., но нямам ходене до там за момента.
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Re: кодиране на BT-модул на е60 2009г.

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
simeon написа:След като си купих модула от колега от форума, се оказа, че никой не може да ми го кодира... понеже, обаче, защото..., колата ми била пре**ана, модула бил прецакан, нямал съм кабели, нямало антена и т.н., накрая се намери един човек, който се справи с непосилната задача в рамките на по-малко от час, но не на 100%.
В TCU модула има unicode support настройка. Дезактивирате я чрез NCS Expert и ще почне да ти изкарва контактите. SOS грешката пак чрез NCS може да я махнете -E CALL HARDFITTED или нещо от сорта се казваше опцията. Не се сещам дали в TCU или CAPPL беше.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Четвъртък и Петък ще съм в София по работа. Графика ми ще е доста претоварен, но може да се пробваме да се видим да кодираме каквото е нужно.
Only dead fish follow the stream...
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
мерси на отзовалите се, за сега ще пробваме с MadChicken, стига да успеем да се координираме днес или утре и после ще докладвам.
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
не успяхме да се намерим с колегата по една или друга причина, продължавам да издирвам някой, който да може да ми кодира колата 

- simeon
- кандидат ентусиаст
-
След ъпдейт на софта от човек, който си разбира от работата и има нужния софт/хард, всичко си дойде на мястото. От 20 разговора 1 не се чува, но това вече го отдавам на старичкия и измъчен ми телефон и/или на оператора, а може би и/или на модула, но всичко друго е на ред и не е болка за умране. А и ми се струва, че колата стана по-бърза след ъпдейта

8 мнения
• Страница 1 от 1