Свързване на ULF модул, но с различен куплунг - BMW X5 e53
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- nani.k
- Потребител
-
- Кара: e60 525i , e53 3.0i
- Детайли за колата: BMW e60 525i - 192 hp
BMW X5 AUTO SPORT 3.0i - 2004 - 231 hp
Свързване на ULF модул, но с различен куплунг - BMW X5 e53
Здравейте,
Реших да проверя дали имам кабели за блутут модул, след като разгледах доста снимки и форуми, намерих точно къде трябва да е мястото на модула. Разгледах също и за кабели, но моя куплунг е различен и няма общо с другите по форумите или снимките (става въпрос за Х5 Е53 2003 година).
За да е по-точно и да получа отговори реших да снимам точно къде е и какви са ми наличните кабели:
Мисля, че този белия куплунг (свободния), е за УЛФ модула, но никъде из форума няма такъв куплунг и не знам как трябва да се свърже. какво е необходимо за да се закачи, ето такъв модул:

Някакви идеи как да свържа подобен УЛФ модул, за да си свържа телефона (iphone4).
Реших да проверя дали имам кабели за блутут модул, след като разгледах доста снимки и форуми, намерих точно къде трябва да е мястото на модула. Разгледах също и за кабели, но моя куплунг е различен и няма общо с другите по форумите или снимките (става въпрос за Х5 Е53 2003 година).
За да е по-точно и да получа отговори реших да снимам точно къде е и какви са ми наличните кабели:
Мисля, че този белия куплунг (свободния), е за УЛФ модула, но никъде из форума няма такъв куплунг и не знам как трябва да се свърже. какво е необходимо за да се закачи, ето такъв модул:
Някакви идеи как да свържа подобен УЛФ модул, за да си свържа телефона (iphone4).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW X5 e53 auto sport 3.0i
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Свързване на ULF модул, но с различен куплунг - BMW X5 e
Това на последната снимка не е ULF а TCU MOST .
- nani.k
- Потребител
-
Сигурно съм объркал снимката. Все още не съм купил модула, защото не знам дали има начин да стане - става въпроса за такъв модул -
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-X5-E53-5-SERIES-E39-ULF-BLUETOOTH-MODULE-84216950089-/170975221345?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27ceead661
или
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-GENUINE-ULF-BLUETOOTH-UPDATED-MODULE-M3-M5-X3-X5-E53-E46-E39-E38-/161083123612?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item25814d679c
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-X5-E53-5-SERIES-E39-ULF-BLUETOOTH-MODULE-84216950089-/170975221345?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27ceead661
или
http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-GENUINE-ULF-BLUETOOTH-UPDATED-MODULE-M3-M5-X3-X5-E53-E46-E39-E38-/161083123612?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item25814d679c
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 118Д
Аз пък от разгледаните снимки невиждам да има инсталация за телефон вобще.Виждам че нямаш и дсп.Според мене ти трябва нова инсталация което не е много лесна задача, аз имах телефон и успях да подкарам модула но имам проблеми и незная на какво се дължат.
Телефона се свързва и връзката се разпада доста често дали е от свързването или от самият модул ми предстои да разбера
Телефона се свързва и връзката се разпада доста често дали е от свързването или от самият модул ми предстои да разбера
- nani.k
- Потребител
-
Имам дисплей, копчета за телефон на радиото(мк4 е с дисплей) и копче на волана за телефон. Трябва да може да се свърже. Аз не искам да го свързвам в подлакътника, само да има връзка с блутут.
Трябва да може да стане, но не го разбирам този куплунг.
Трябва да може да стане, но не го разбирам този куплунг.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
muleshkov написа:Аз пък от разгледаните снимки невиждам да има инсталация за телефон вобще.Виждам че нямаш и дсп.Според мене ти трябва нова инсталация което не е много лесна задача, аз имах телефон и успях да подкарам модула но имам проблеми и незная на какво се дължат.
Според мен е от телефона. При мен с някои телефони връзката се осъществява веднага, стабилна е и всичко функционира нирмално. Други модели телефони по-бавно се "намират" с колата и нещо не работи, примерно - не излиза списъка с имената. А пък с някои - изобщо не става, прави връзка и след няколко минути се губи... И аз не знам на какво се дължи това. Изглежда, че с по-старите и елементарни телефони функцията работи по-добре. Колега, пробвай с телефон, който е на годините на колата ти.
Excellent! Steven is my name!
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за мнението ще пробвам но досегашните всичките правят едно и също пробвано с лг, хтс, нокия , сони все едното е.
Ще пробвам с по елементарен телефон давидим
Що се отнася до колегата дето е автор на темата трябва ти и инсталация защото нямаш ето този кит http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-OEM-B ... 3123612%26
В подлакътника се намира само бутона за сдвояване модула се монтира отзад, аз имах телефон но със старата букса и търих преходник, в последствие намерих и го монтирах има мисля тема във форума на е39 доста подробно написана и с картинки и клипчета потърси
Ще пробвам с по елементарен телефон давидим
Що се отнася до колегата дето е автор на темата трябва ти и инсталация защото нямаш ето този кит http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-OEM-B ... 3123612%26
В подлакътника се намира само бутона за сдвояване модула се монтира отзад, аз имах телефон но със старата букса и търих преходник, в последствие намерих и го монтирах има мисля тема във форума на е39 доста подробно написана и с картинки и клипчета потърси
- nani.k
- Потребител
-
Прочетох, че всички модели трябва да имат прекарани кабели и т.н. за телефон, но не на всички има инсталиран такъв. За това не съм на 100% сигурен, дали трябва да се слагат тези кабели. Разгледах и видях, че моя куплунг е същия като за рейдж ровър - http://www.roverupgrades.com/Rover_Blue ... tions.html , но кита е прекалено много пари.
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
и пак се опира до 54 пиновата букса за улф-то и немисля че посочената от тебе букса е за телефона просто крачетата са и твърде малко използват се по спомени около 15 кабела за улф-то на тая букса наредени няма повече от 8 като гледам.При мене имаше телефон моторола и кабелите отиват директно отпред няма букси.При тебе невиждам този сноп с кабели.За по достоверно ако има инсталация прекарана провери дали имаш буксата отпред около скоростният лост тя трябва да е в комплект с антенен кабел, също и прекаран кабел за микрофона, нямаш ли ги нямаш и заготовка и се приготви за прекарване на исталация... дали си заслужава прецени сам
9 мнения
• Страница 1 от 1