Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
acho.rs написа:nanio написа:miroslav_r написа:Ще ходя да гледам тази кола,на колега от форума е,ако някой ходил да я гледа,нека сподели!Знам че е десняк но колата изглежда добре и колегата ми направи добра оферта!Благодаря на всички![]()
viewtopic.php?f=46&t=340029
п.п.-По-скоро ме интересува как мога да разбера дали е обърната качествено и ако някой ги разбира тези неща,при добра воля може да изкара някой лев от мен срещу компетентни съвети и диагностика при огледа
Толкова ли не останаха купета с правилната дирекция и цена, че се хвърляш на 3.0 бензин автоматПо-добре се разходи и виж тази: http://www.mobile.bg/11377417959470366
И десняците да си ги карат в Англия, щом е сглобена с грешната дирекциязначи е грешната кола
Гледам че се смазваш от иконки с гейски карикатури . Ти случайно , да знаеш че дирекцията за която говориш се нарича ДЯСНА - Д-Я-С-Н-А - измислено е да е така за да държиш волана с ДЯСНАТА ръка , като по-силна , уж от едно време когато юздите на каретите са се държали с ДЯСНАТА ръка ... която е по-силна . Ест. идеята на останалия свят е че превключването на скоростите е по-прецизното движение и заради това те правят автомобили с ЛЯВА дирекция , каквито трябва да се карат и у нас . . . Ей така просто да си знаеш , че 35% от колите в света са такива , дето цитирам те - е яд да се качиш ... като оригинално мислените за РХД Лексуси,Инфинити,Астън,Ягуар,Бентли,Ролс - все гадни коли
Айде поздрави![]()
То и ти утрепа коня с прашка, ама айде. На дали едно време докато са яздили са държали юздите с една ръка, а са пушели с другата. Може би единствения смислен довод да държат с една ръка е като се бият, но тогава меча с коя ръка се държи?
Нямам против доводите за дясната дирекция, всеки сам си избира.
И за да не разводняваме повече, по темата:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=41th46
Нещо на пръв поглед???
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Здравейте, колеги, ще помоля за мнение за няколко обяви:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=41u4lk
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=41u4sk
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=41u4y7
Десният волан не ми е проблем, защото предишната ми кола беше с десен и нямах никакви проблеми. Сегашната ми е с ляв, но не би ме затруднило да се върна отново на десен. Имам и много близък човек, който обеща, че ако имам желание може да го обърне, като в замяна иска да си заплатя само частите, без да ми взима за труд, така че сумата няма да е голяма и пак ще ми излезе по-евтино от директна покупка на е46 с ляв волан, които са над 8000 лв. Но това е без значение.
Относно обявите - искам също така да ви помоля да кажете дали обявената цена е добра за кола с десен волан. На последната кола мисля че е завишена, а за първите две какво мислите? Ако считате, че е висока, въз основа на какъв аргумент да поискам намаляване при воденето на преговорите с продавача?
Десният волан не ми е проблем, защото предишната ми кола беше с десен и нямах никакви проблеми. Сегашната ми е с ляв, но не би ме затруднило да се върна отново на десен. Имам и много близък човек, който обеща, че ако имам желание може да го обърне, като в замяна иска да си заплатя само частите, без да ми взима за труд, така че сумата няма да е голяма и пак ще ми излезе по-евтино от директна покупка на е46 с ляв волан, които са над 8000 лв. Но това е без значение.
Относно обявите - искам също така да ви помоля да кажете дали обявената цена е добра за кола с десен волан. На последната кола мисля че е завишена, а за първите две какво мислите? Ако считате, че е висока, въз основа на какъв аргумент да поискам намаляване при воденето на преговорите с продавача?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
bioz написа:Виж волана, виж салона и това на снимки правени със сони. Както знаеш на снимки дребните забележки не се виждат, представям си как ще изглежда на живо. Все пак това са 10 бона не са малко пари.
1. волана - писано мнооого пъти...
Зависи от стила на шофиране, волана може да го протъркаш за различнен период ползване. Писано е и много пъти конкретно за този волан и кожата с която е тапициран оригинално, че не е от най-издръжливите и рядко има такъв с кожа без следи от употребата му.
2. салона - аз видях само една забележка на външния борд на шофьорската седалка което мисля че не е нещо неестествено за рекаро салон. И пак зависи тая кола дали ще я кара жена 60кг. или Митьо крика 100+ кила..
Изобщо не може да съдиш по това, че колата била утрепана от каране (каквото и да значи това)

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
surfboard написа:На последната кола мисля че е завишена, а за първите две какво мислите? Ако считате, че е висока, въз основа на какъв аргумент да поискам намаляване при воденето на преговорите с продавача?
кажи му, че е десняк

от цени на импорта от кралството не разбирам, но ...
сравняваш круши с ябълки - едната е преди фейс м-тех 2, другата м-тех 1, 3-тата фейс м-тех 2
черната е с доста по-приятен салон ...
за мен това са не малки разлики, ако ти е все едно на теб хващай най-евтината за ушите и тва е ...
Bavarcho написа:1. волана - писано мнооого пъти...
Зависи от стила на шофиране, волана може да го протъркаш за различнен период ползване. Писано е и много пъти конкретно за този волан и кожата с която е тапициран оригинално, че не е от най-издръжливите и рядко има такъв с кожа без следи от употребата му.
абе по принцип си прав, че не е 100% критерий
ама ми прави впечатление, че повечето коли в БГ са карани малко,
но от хора с груби ръце и ужасно захабяващ салона начина на каране ...
Последна промяна K_Ilkov на 10 Сеп 2013, 9:05, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
acho.rs написа:...дрън,дрън...врели не кипели..
Ачо!Причина си за всеки един оффтопик в тая тема.Считай го това за последно предупреждение преди ваканцията ти във форума!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
кожата на волана гадна ,салона гаден ,бах тия от БМВ трябва да се поучат от Рено примерно
май не си знаят км тия коли а не че е гадна кожата ...

- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
miroslav_r написа:Ще ходя да гледам тази кола,на колега от форума е,ако някой ходил да я гледа,нека сподели!Знам че е десняк но колата изглежда добре и колегата ми направи добра оферта!Благодаря на всички![]()
viewtopic.php?f=46&t=340029
п.п.-По-скоро ме интересува как мога да разбера дали е обърната качествено и ако някой ги разбира тези неща,при добра воля може да изкара някой лев от мен срещу компетентни съвети и диагностика при огледа
Ето аз попитах колегите за определен автомобил,но освен критиките и личните им предпочитания други отговори на съответните ми въпроси не получих.....после ме критикуват че само съм питал.....а това че не се дават конкретни съвети и отговори.....това никой не го критикува...единствено един старши ми се включи на лични и ми даде добри съвети и мнение....да е жив и здрав

Ако някой все пак иска да помогне....ще ми е от полза да ми препоръчате добър сервиз или колега който да огледа колата както за качеството на обръщане така и за диагностика и оглед на автомобила!ео е и конкретната обява
http://www.cars.bg/c410498
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Alexi написа:кожата на волана гадна ,салона гаден ,бах тия от БМВ трябва да се поучат от Рено примерномай не си знаят км тия коли а не че е гадна кожата ...
карай си мондеото, кво се напъваш..

miroslav_r написа:Ако някой все пак иска да помогне....ще ми е от полза да ми препоръчате добър сервиз или колега който да огледа колата както за качеството на обръщане така и за диагностика и оглед на автомобила!ео е и конкретната обява
Конкретния съвет е: била е с грешния волан. На външен вид и салон е добре. Ходи гледай си,на бензиновия мотор няма какво да му има. Виж автомата да като сменя скорости да няма замисляне и леки удари, плащай му безумната цифра и

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
nanio написа:miroslav_r написа:Ако някой все пак иска да помогне....ще ми е от полза да ми препоръчате добър сервиз или колега който да огледа колата както за качеството на обръщане така и за диагностика и оглед на автомобила!ео е и конкретната обява
Конкретния съвет е: била е с грешния волан. На външен вид и салон е добре. Ходи гледай си,на бензиновия мотор няма какво да му има. Виж автомата да като сменя скорости да няма замисляне и леки удари, плащай му безумната цифра и
Не разбирам ,защото тона ти е такъв само...

Миро търси кола от мноого време,наистина иска да си даде парите за нещо поддържано - факт.
Не е била с грешния волан,просто не е бил волан за България..нима тук като обърнаха една икона като M3 CSL вече не е кола

Я ми кажи каква е разликата между десния и левия волан при Е46 - най важното са кабелите - ако те са направени както трябва (визирай нови) няма нищо друго ,което да е различно..дали таблото е от друга кола - няма никакво значение,нито педалите,нито рейката...коалта си иам заготовка - шасито е едно и също..
Ако беше Е36 да - там няам заготовка,но в случая има.
Факт,че няма как да знае как и при кого е правена,едиснтвено си мисля,че тези 12 500 са леко високи,защото и моя съвет беше към него ако ще е гарга да е рошава,коли в англия има с повече екстри и обърната ще е на по-малко пари - това е.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
nanio написа:Ходи гледай си,на бензиновия мотор няма какво да му има.
доста ангро това го изплеска като се има предви, че м54 не е м10
и си има и капризи и болешки
иначе опрелено парите са много за обръщана

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
[quote="K_Ilkov"][/quote]
сравняваш круши с ябълки - едната е преди фейс м-тех 2, другата м-тех 1, 3-тата фейс м-тех 2
за мен това са не малки разлики, ако ти е все едно на теб хващай най-евтината за ушите и тва е ...
Не съм казал че за мен посочените разлики не са съществени и ги поставям под общ знаменател. Питах дали ВЪЗ ОСНОВА НА ТЯХ, т.е на това, което предлагат колите, цените са нормални? Очаквах коментар от рода "изгодно е, не е изгодно, цената е завишена, не е оправдана, не си заслужава, може да се пазариш, много на сметка е, взимай" и т.н.
Ясно е че по снимките не може да се прецени точното състояние на дадена кола, но поне ориентировъчно нормална ли е цена от 5000-8000 за 330и с десен волан и в частност на посочените обяви?
Не съм казал че за мен посочените разлики не са съществени и ги поставям под общ знаменател. Питах дали ВЪЗ ОСНОВА НА ТЯХ, т.е на това, което предлагат колите, цените са нормални? Очаквах коментар от рода "изгодно е, не е изгодно, цената е завишена, не е оправдана, не си заслужава, може да се пазариш, много на сметка е, взимай" и т.н.
Ясно е че по снимките не може да се прецени точното състояние на дадена кола, но поне ориентировъчно нормална ли е цена от 5000-8000 за 330и с десен волан и в частност на посочените обяви?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
surfboard написа:Здравейте, колеги, ще помоля за мнение за няколко обяви:
Смятам, че 2рата изглежда най-добре . Последната е автоматик и лично за мен , автоматично отпада . 6к са нищо за 330ка с Мпак, ел.кожено Рекаро с памет и подгряване и разни дребни шукарии като волан и джанти.
Ти си преценявай дали е оферта . Ако намериш нещо подобно с ляв волан за 9к да , но като гледам все нагоре вървят . От гледна точка на запазване на цена - този мотор ще държи цена още дълго време , особено ако е в "купе" .
Ако се чудиш за какво да се хванеш - може да ползваш основателния довод , че 1 и 3 са без БГ регистрация , което отнема време , пари и усложнява прехвърлянето . Довода - карай си с англ.номера не важи , защото при ПТП изпадаш в мноооого кофти позиция .
Аз бих погледнал обява две и ако е ок , не бих се пазарил за цената - ако иска сам да предложи да свали , ако не - да даде нещо подарък - гуми или джанти или аксесоар .
Никой нищо не каза за този красив автомобил - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=416dgr и това ме радва , защото най-вероятно ще отида да го погледна. Изключвам мнението на колегата дето каза за топката на скоростния лост и фолиото тъй като това са дреболии.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
егаси и красивия автомобил, вижда се захабената щофьорска седалка, изтъркания подлакътник, лоста няма да го коментирам, представям си селянина който може да кара с това как си поддържа колата, едно нещастно копче на конзолата сигурно за дсц и нищо друго, някакво смешно ЦД на мястото на оригиналното, смешно напасната боядисана във видимо различен цвят предна броня, боядисани и лаисните няма да се учудя ако и са пръскани и без да са сваляни и залепено едно смешно карбоново фолио на интериорните лаисни. Аз лично кола без ксенон не бих си купил!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!