Приста Оил 5W40 за 316-ка?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Приста Оил 5W40 за 316-ка?

Мнение от mafia » 20 Сеп 2006, 20:02

Питането ми е следното - по сертификат за качество - тази Приста е "SL" - тоест дори по-висок клас от Кастрол 10W40 с който сега се движа...та питането ми е - някой кара ли с Приста и какво му е мнението за тези масла :?:
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go_play » 20 Сеп 2006, 20:12

К :mhihi: :mhihi: :mhihi: олега не мислиш ли че това масалце е малко като буза е поне за мен де.Дори и лада да карах пак нямаще да я карам с такова масло :idea: :idea:

Аватар

Мнение от mafia » 20 Сеп 2006, 20:26

И аз мислех като теб...до днес :arrow: когато говорих с компетентен човек в областта и той ме обеди в противното , чрез доста факти :roll: ;)
За това искам да чуя и други мнения...мерси за твоето ;)
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 20 Сеп 2006, 20:43

да се изкажа неподготвен:
не знам нищо за приста, но ако искаш хубаво масло сипвай оригинално бмв масло 5 или 10/40 :)

п.с. освен ако не се притесняваш като попромие загари и работи и да ти излязат дефектите по двигателя като повдигаяи и т.н. :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Приста Оил 5W40 за 316-ка?

Мнение от carmanf1 » 21 Сеп 2006, 8:40

mafia написа:Питането ми е следното - по сертификат за качество - тази Приста е "SL" - тоест дори по-висок клас от Кастрол 10W40 с който сега се движа...та питането ми е - някой кара ли с Приста и какво му е мнението за тези масла :?:

Ми Магнатека (10W-40) на Кастрол си е точно клас SL.
Повечето масла на Мобил също са клас SL.
Аз не бих рискувал с Приста.
Като си помисля, какво залагам........ :confused:
Все още нямам доверие на БГ производителите.
Не че съм 100% сигурен в произхода на маслото, с което карам,
но т'ва е друга тема, обсъждана, обсъждана ......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 21 Сеп 2006, 9:51

Със сигурност няма да се намери човек от форума, който да кара с такова масло, имайки предвид колко са капризни колите ни в това отношение ;). Честно казано, аз не бих направил тоя експеримент.
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Сеп 2006, 14:47

Най краткия отговор е че няма да има кой да ти отговори. А съвета ми е да не го тестваш точно на БМВ :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo gazcom » 21 Сеп 2006, 15:53

АБЕ КВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ КОЙ УВАЖАВАЩ СЕБЕСИ ЧОВЕК ЩЕ СИПЕ ПРИСТА В КОЛАТА СИ ЕДНО ВРЕМЕ КОГАТО ГИ НЯМАШЕ ДОБОВКИТЕ КОИТО СЕ СИПВАТ В ДВИГАТЕЛЯ ПРЕДИ ДА СЕ СМЕНИ СТАРОТО МАСЛО ЗА ДА ПОЧИСТЯ МОТОРА ИЗТОЧВАХ СТАРОТО СИПВАХ ПРИСТА РАБОТИ КОЛАТА 10 МИНУТИ ПРИСТАТА СЕ ХВЪРЛЯ И СЕ СЛАГА КАСТРОЛА
ОРИГИНАЛНОТО МАСЛО НА BMW В СЪЩНОСТ Е КАСТРОЛ САМО ЧЕ В BMW ОПАКОВКА
ТОВА КЪМ КОЕТО ТРЯБВА ДА СТЕ ВНИМАТЕЛНИ Е МАСЛЕНИЯ ФИЛТЪР
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Пиши с малки букви!!!Писането с големи букви се счита за крещене.Следващо такова мнение ще бъде изтрито!
bmwdriver

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Сеп 2006, 16:04

маслото е най-важното нещо за двигателя, всичко друго са подробности... не бих правил компромиси точно с него 8)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 21 Сеп 2006, 21:55

приста шмиргел :mhihi: мани бегаи, моята кола я карам само с кастрол ТХТ , предишният собственик мои мн.добър приятел с коити сме израстнали заедно и сипваше същото масло, като свалих капака на клапаните за да му сменя гарнитурата,че сълзеше , мотора от вътре изглеждаше като нов грам нагар нямаше, та мисълта ми е сипваи си хубаво масло и си свиркаи за да не ти свирне мотора ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 21 Сеп 2006, 23:11

Аз не съм ползвал Приста, но няма и да ползвам :mhihi: , все пак Бмв мотора не е правен в Бг, че да слагам Бг масло. Моята в Германия 1ят и собственик я е карал само с Кастрол, а аз преди около 2500км го смених с Лемфьодер 10W40 и да чукна на дърво нямам проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 21 Сеп 2006, 23:32

АЗ лично съм правил основен ремонт (не на мой мотор) от маслата на приста оил!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 22 Сеп 2006, 3:00

ivo gazcom написа:...
ОРИГИНАЛНОТО МАСЛО НА BMW В СЪЩНОСТ Е КАСТРОЛ САМО ЧЕ В BMW ОПАКОВКА

е тук според мен не си в час, ама много, най-малко заради добавките ;)

но може и аз да не съм в час и да съм си дал парите напразно за бмв масло ;) както и монтьора който ме посъветва да го направя, и е разглобявал не един или два бмв двигателя за да има мнение с кое масло как изглеждат нещата.

п.с. на мен ми звучи нещо като като '318 тдс е като 318 ис в дизелова опаковка'. Не че не е добър кастрола, но за бмв има по-добри отзиви. Може да е същата основа, но баварците си слагат добавки правени за бмв двигател - това в случай че съм в час ;)

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

.............

Мнение от Тоо Cool » 22 Сеп 2006, 3:09

Ми мноо ясно, че НИКОГА няма да сложа нещо българско :puke: по колата си! Още по-малко пък масло :shock: :shock: :shock:
Оригиналното БМВ масло е истината или пък Кастрол МАГНАТЕК!
Мисля, че точно с маслото НЕ бива в никакъв случай да се правят подобни експерименти!!! :!:
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 22 Сеп 2006, 11:05

БМВ не произвеждат масла така че няма масло "БМВ" :mhihi: има масло с такива надписи само ,а какво е вътре съм сигурен че никой не знае със сигурност ,но щом никой не е изпищял си върши работата

Следваща

Назад към E36