Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от UBAH5 » 09 Сеп 2013, 12:06

OkObOkO написа:Здравейте,
как Ви се струва този автомобил от малкото снимки в обявата http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11376654634536191&f1=details&slink=4111wt
Този уикенд ще имам работа в Пловдив и се надявам да ми остане време да я погледна.
Задната броня е фейслифтова нали?
Няма снимки на двигателя и ГИ, а 150к.с. трябва да е М52.

Успешен ден!

Задната броня е след фейса, огледай за удар отзад.
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i 03` ръчка
Мечтае да кара: вече го кара

Мнение от miroslav_r » 09 Сеп 2013, 12:44

Leon написа:Като цяло в тази тема разни дребни детайли се преекспонират и хора, които не разбират, се отказват от иначе нелоши коли. Тоталните гробове са ясни, но кола на 10-12 год. без нито един дефект няма. Тоест има, но нито стига до България, нито е на цена като за Горубляне. Въпросът е да се помага на колегите да отсеят дефектите, които могат да се преживеят от видими безобразия. Сравняването на кола от обява с "идеалната" Е46 няма практическа полза и смисъл, затова има хора, които по една година не могат да си намерят най-масовата трета серия в момента. За мен в диапазона около и под 10 000 лв. кола с необходим ремонт за до 5-600 лв. е ОК, извън сумата за обслужване.

Другото, което забелязвам е тоталното отричане на иначе добри коли заради това, че са обръщани. Е46 се обръща от 5-6 години и мисля, че вече не останаха майстори, които да не са се научили, че да причинят големи щети. И най-големият идиот схваща кое как става на десетата кола, а тези дето обръщат за автокъщите са едни и същи и имат десетки коли опит. Преглед в грамотен сервиз може да отсее голяма част от потенциалните дефекти при обръщане и човек да се сдобие с добра кола на прилични цена.

:yes:
Аз повече темата няма да е спамя,а и няма нещо лошо да питам за конкретен автомобил,нойто иска нека ме критикува!Не съм тук за критики а за съвети от старшите :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Сеп 2013, 13:50

miroslav_r написа: :yes: Аз повече темата няма да е спамя,а и няма нещо лошо да питам за конкретен автомобил,нойто иска нека ме критикува!Не съм тук за критики а за съвети от старшите :yes:

Личен съвет към теб, а и към всичко, които реално си търсите коли.

Ако ти хареса някой екземпляр, първо отиди на оглед, ако имаш възможност и тогава питай тук, т.е. ще се опитаме да отговорим на конкретни въпроси, а не да хвърляме боб!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav_r » 09 Сеп 2013, 14:14

vicho написа:
miroslav_r написа: :yes: Аз повече темата няма да е спамя,а и няма нещо лошо да питам за конкретен автомобил,нойто иска нека ме критикува!Не съм тук за критики а за съвети от старшите :yes:

Личен съвет към теб, а и към всичко, които реално си търсите коли.

Ако ти хареса някой екземпляр, първо отиди на оглед, ако имаш възможност и тогава питай тук, т.е. ще се опитаме да отговорим на конкретни въпроси, а не да хвърляме боб!

Vicho :yes:,То хубаво ама ако имах тази възможност да обикалям цяла България,с удоволствие бих го направил!По скоро питам за да разбера евентуално дали някой вижда следи от удар или смяна на волана и тогава да отида на оглед,но щом това са критериите за да се пита тука в темата,ще си взема забележка и ще се огранича,благодаря на всички :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav_r » 09 Сеп 2013, 20:06

Ще ходя да гледам тази кола,на колега от форума е,ако някой ходил да я гледа,нека сподели!Знам че е десняк но колата изглежда добре и колегата ми направи добра оферта!Благодаря на всички :yes:
viewtopic.php?f=46&t=340029

п.п.-По-скоро ме интересува как мога да разбера дали е обърната качествено и ако някой ги разбира тези неща,при добра воля може да изкара някой лев от мен срещу компетентни съвети и диагностика при огледа :yes:
Последна промяна miroslav_r на 09 Сеп 2013, 20:09, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Сеп 2013, 20:09

Кола на 10 години без удар НЯМА :idea: Още по-сигурно е че такава без пребоядисвана броня няма . Въпроса е дали е бил силен удара и как е оправен след това . Това че един волан е сменяван или салон или фарове или стопове , далеч далеч не значи колата е била със изкривена рама и всичко е оправено с тиксо и капчица .
Много хора които си браузват по 1-2 години , уж търсейки перфектната кола , накрая си взимат нещо което в момента на купуване е хубаво , обаче понеже си е стара кола след 5-6 месеца изведнъж идва я турбинка,я скъсаш заден мост , я дюзичка се запуши , я бобина даде фира . Та ако някой те е излъгал, че като обикаляш ще си вземеш перфекетната Е46ца която няма да се счупи- щестоко се лъжеш . Освен това , ако пък не ти харесва толкова Е46 винаги може да се продаде , било то пък и с известна загуба .
И накрая обобщено - ако си търсиш , ходиш на място качваш се и караш . Което ти хареса го караш на сервиз и ако не покаже фрапантни отклонения го взимаш . Има си едни общи положения - двигател , кутия и купе . Ако си наясно какво искаш , си избираш такова с екстри които не могат да се добавят отделно (или е бая скъпо).
Работата е за мааааааааакс един месец . И още нещо за страничните мнения - предната ми кола я купих със един милион неща за оправяне и всички бяха на мнение че е пред полу-разпад - висящи кабели , спукани маркучи, джамовете не се вдигаха , скърца , тропа - е за няколко стотин лева всичко се оправи и след това 3 години колата не мръдна ... за разлика от уж перфектни 2.5ТДИ дето ги смазаха от ремонти за по няколко К .

Помисли малко над тези неща и успешен избор :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 09 Сеп 2013, 20:37

miroslav_r написа:Ще ходя да гледам тази кола,на колега от форума е,ако някой ходил да я гледа,нека сподели!Знам че е десняк но колата изглежда добре и колегата ми направи добра оферта!Благодаря на всички :yes:

п.п.-По-скоро ме интересува как мога да разбера дали е обърната качествено и ако някой ги разбира тези неща,при добра воля може да изкара някой лев от мен срещу компетентни съвети и диагностика при огледа :yes:

Толкова ли не останаха купета с правилната дирекция и цена, че се хвърляш на 3.0 бензин автомат :?: По-добре се разходи и виж тази: http://www.mobile.bg/11377417959470366

И десняците да си ги карат в Англия, щом е сглобена с грешната дирекция :gay: значи е грешната кола :gay:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Сеп 2013, 20:39

nanio написа:Толкова ли не останаха купета с правилната дирекция и цена, че се хвърляш на 3.0 бензин автомат на цената на Е90 :?: По-добре се разходи и виж тази: http://www.mobile.bg/11377417959470366

И десняците да си ги карат в Англия, щом е сглобена с грешната дирекция :gay: значи е грешната кола :gay:

ти разлика межу 330 бензин м пакет и 330д без такъв разлика правиш ли или вари го, печи го... все е46-ца :)

п.с. нищо, че разликата в завода е била 20к :)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 09 Сеп 2013, 20:50

nanio написа:Толкова ли не останаха купета с правилната дирекция и цена, че се хвърляш на 3.0 бензин автомат :?: По-добре се разходи и виж тази: http://www.mobile.bg/11377417959470366

тая е убита от каране ... :no:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Сеп 2013, 20:51

Аз съм го писал не веднъж, ама айде пак така и така се отклонихте..
То гледане си трябва, но и късмет.
Винаги е по-добре да питаш хора дето са виждали поне една две коли от модела и знаят това онова за модела. За това и няма лошо от темата, защото много от колегите тук дори по снимки виждат неща които не са много обичайни за Е46 и има нещо съмнително.
Не всеки може да се вдигне от Варна да дойде до София или пък обратното, едни не им го позволява финансов, други времето им е кът. На запад хората за кола прекосяват цялата държава е така за спорта, но там е съвсем друго :)
Да за някои не е нормално да си избираш кола много време, но има много хора които така купуват. Аз съм продавал на хора дето са търсили с месеци пък искат да минем заедно през КАТ през каналите и съм минавал с такива де, пък оставят 50лв. капаро (което е смешно толкова малко пари за кола 5+хил) и искат да пишеме бележки, при положение че идват у двора дето живея и влизат вътре да им покажа документите. Хора всякакви.
Каквото и да е винаги трябва компромис. Дали ще е с цената, забележки, екстри или каквото и да е.
Че в темата малко се прекалява с безцелното обсъждане на коли, така е. Но пък какво от това?
Само един пример онзи ден идва един познат в сервиза дето си правиме колите (кум е на единия майстор) купил си Мини Купър (жена му отдавна даваше зор) да се похвали (почерпи), но и да му погледнат някакъв проблем като кара над 70км/ч. почва нещо да издава звук между виене и жулене доста силно и волана трудно се удържа... почнаха да гледат окачването на пръв поглед добре, после забелязаха че дясната полуоска нещо не е много добре застанала (първо се усъмниха да не е сменяна с такава която не е за тази кола) обаче не е. След малко дойде един дето е карал и правил един два Купъра и забеляза че мотора седи леко на една страна при което и полуоската не седи както трябва - колата някога е имала удър (не е било скоро) при което единия рог се е вдигнал леко нагоре и мотора не седи правилно, ама като не си виждал друг Купърходи го хвани. А при купуването човека е ходил с майстор, диагностика, па е карал... Колата явно е удряна но правена отдавна и боята не си личи да е боядисвана скоро, вътре рога също не си личи да е правен нещо. От там се вкараха в едни филми... и си тръгнах че ме заболя главата :mhihi: Та късмет..

miroslav_r написа:Ще ходя да гледам тази кола,на колега от форума е,ако някой ходил да я гледа,нека сподели!Знам че е десняк но колата изглежда добре и колегата ми направи добра оферта!Благодаря на всички :yes:

Тя обявата му е изтрита... поне преди продаваше едно купе може и да не е същото беше с М брони дето ги беше слагал той, не беше оригинален паркет пълен.

п.с. какво му е на автомата :paranoid: :paranoid:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Сеп 2013, 20:52

bioz написа:
nanio написа:Толкова ли не останаха купета с правилната дирекция и цена, че се хвърляш на 3.0 бензин автомат :?: По-добре се разходи и виж тази: http://www.mobile.bg/11377417959470366

тая е убита от каране ... :no:

бах как го разбра :shock: :shock: :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 09 Сеп 2013, 22:29

Виж волана, виж салона и това на снимки правени със сони. Както знаеш на снимки дребните забележки не се виждат, представям си как ще изглежда на живо. Все пак това са 10 бона не са малко пари.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 09 Сеп 2013, 23:03

vicho написа:ти разлика межу 330 бензин м пакет и 330д без такъв разлика правиш ли или вари го, печи го... все е46-ца :)

п.с. нищо, че разликата в завода е била 20к :)

Правя разлика, че М-пакета не е най-важното от една кола модел 98-ма година :) Момчето пита за всякакви коли, така че едва ли държи точно на на бензиново купе. Прекално много хора си мислят, че ако колата е великия М-пакет цената е поне с 30% отгоре.

Bavarcho, за автомата нищо лошо. Но на бензинова кола не ми харесва, особено разхода :mhihi:

И аз неразбрах кое е убитото на колата която постнах. Това че има забележка на ръба на рекарото е повече от нормално. Също така е червена кожа, на която си личи в пъти по-вече от на черната, ако има забележки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Сеп 2013, 23:39

nanio написа:

Толкова ли не останаха купета с правилната дирекция и цена, че се хвърляш на 3.0 бензин автомат :?: По-добре се разходи и виж тази: http://www.mobile.bg/11377417959470366

:OT: Гледам че се смазваш от иконки с гейски карикатури . Ти случайно , да знаеш че дирекцията за която говориш се нарича ДЯСНА - Д-Я-С-Н-А - измислено е да е така за да държиш волана с ДЯСНАТА ръка , като по-силна , уж от едно време когато юздите на каретите са се държали с ДЯСНАТА ръка ... която е по-силна . Ест. идеята на останалия свят е че превключването на скоростите е по-прецизното движение и заради това те правят автомобили с ЛЯВА дирекция , каквито трябва да се карат и у нас . . . Ей така просто да си знаеш , че 35% от колите в света са такива , дето цитирам те - е яд да се качиш ... като оригинално мислените за РХД Лексуси,Инфинити,Астън,Ягуар,Бентли,Ролс - все гадни коли
Айде поздрави :wave: :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 09 Сеп 2013, 23:58

Ти направо утрепа гей-ентусиазма :mhihi:
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към E46